Een Karate Sensei leert je vechten zoals Cobra Kai’s ‘Eagle Fang’

Een Karate Sensei leert je vechten zoals Cobra Kai’s ‘Eagle Fang’

Het vierde seizoen van Cobra Kai is nu te zien op Netflix, wat betekent dat we alleen maar aan karate kunnen denken. Sensei Seth van YouTube heeft eerdere video’s gemaakt waarin hij de nauwkeurigheid van het karate in de show onderzocht en beoordeelde welk personage de beste vechter is, en zelfs zijn eigen vechtscène gechoreografeerd met behulp van de Cobra Kai-gevechtsstijl.

In zijn meest recente video laat hij zien hoe je moet vechten als een leerling van Eagle Fang, de nieuwe dojo die is opgericht door voormalig Cobra Kai sensei Johnny Lawrence (William Zabka). De hilarisch genoemde Eagle Fang heeft een ogenschijnlijk minder agressieve filosofie dan de “strike first, no mercy”-principes van Cobra Kai, maar is niet alleen gericht op verdediging zoals Miyagi-do is.

Daarom neemt Sensei Seth elementen van zowel aanval als verdediging op in zijn demonstratie. “Door meer dingen te kunnen doen, word je minder voorspelbaar”, zegt hij. “Dat is precies waar het om gaat om een ​​​​betere vechter te zijn; leren om meer dingen te doen waar je niet super goed in bent”.

“Het is echt een coole evolutie die de show heeft doorgemaakt, om de personages tegelijkertijd aanstootgevend en verdedigend te laten zijn .” Seth legt verder uit dat het hebben van deze combinatie van stijlen je in staat stelt meer opties te hebben in een gevecht, waarbij hij het verschil in de verschillende stijlen laat zien in sommige beelden van hem, wanneer hij karatetechnieken gebruikt terwijl hij aan het sparren is met een Muay Thai-vechter.

“Door dit te doen, weet de martialarts-vechter wat hij doet en kan hij zich uitbreiden en nieuwe dingen leren die niet kenmerkend zijn voor wat hij gewend is, wat cool is, omdat het gewoon groei laat zien”, zegt hij. “In wezen, wat ik hier zeg, is dat alles Eagle Fang-karate is.”


Geef een reactie