De eerste trailer voor Obi-Wan Kenobi

De eerste trailer voor Obi-Wan Kenobi

Ewan McGregor als Jedi-master Obi-Wan Kenobi is terug na 17 jaar en hij stelde niet teleur, helemaal niet! Alleen al door naar de teaser-trailer te kijken, is zijn terugkeer het wachten waard. Obi-Wan Kenobi van Ewan McGregor verscheen in de prequel-trilogie van Star Wars van 1999 tot 2005 en dat was de laatste keer dat iedereen hem in de franchise heeft gezien.

De serie over Obi-Wan Kenobi speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977) en Revenge of the Sith (2005) en het zal dienen om de leemten op te vullen tussen de versie van McGregor en die van Alec Guinness die de rol speelde in de originele trilogie van Star Wars van 1977 tot 1983.

Het verhaal zal Obi-Wan volgen nadat hij de belofte heeft gedaan om Luke Skywalker te beschermen. De serie gaat 10 jaar na de tragische gebeurtenissen van Revenge of the Sith verder. Het is een donkere tijd: Kenobi is radeloos over het verlies van zijn vriend en Jedi-leerling, Anakin Skywalker, die overliep naar de Sith, en de Jedi zijn duidelijk in gevaar. In de laatste helft van de trailer is prominent de Grand Inquisitor (gespeeld door Rupert Friend) te zien die aan het werk is om alle overgebleven Jedi op te sporen.

Niet alleen Ewan McGregor is terug maar ook Hayden Christensen als Anakin Skywalker/Darth Vader. Tijdens Disney Investor Day in 2020 benadrukte Lucasfilm-president en producer Kathleen Kennedy dat Obi-Wan en Darth Vader de “rematch van de eeuw” zullen hebben voorafgaand aan hun laatste confrontatie in Star Wars: A New Hope.

Ewan zei destijds. “De fans hebben lang genoeg gewacht, weet je?” Ewan en Hayden krijgen gezelschap van nieuwe en bekende gezichten. Bonnie Piesse zal de rol van Beru Lars, de tante en draagmoeder van Luke Skywalker, opnieuw vertolken. Joel Edgerton voegt zich bij de cast als Owen Lars, de echtgenoot van Beru en de oom van Luke. Verder bestaat de castuit Kumail Nanjiani, Indira Varma, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell en Benny Safdie.

“Het gevecht is gestreden”, zegt Kenobi bij de opening van de trailer. “We hebben verloren.”

De trailer begint met Obi-Wan die in de zandduinen van Tatooine ligt terwijl hij de wacht houdt over een jonge Luke, die bij zijn oom Owen en tante Beru woont. “Blijf verborgen”, zegt hij, terwijl het iconische “Duel of the Fates”-thema uit “Phantom Menace” begint. Er is geen teken van Darth Vader, maar het onmiskenbare geluid van zijn ademhaling is te horen in de laatste momenten van de trailer.

De miniserie met zes afleveringen, zal vanaf 25 mei elke week te zien zijn op Disney+.


Geef een reactie