Max Verstappen kan records breken

Max Verstappen kan records breken

Michael Schumacher en Sebastian Vettel hebben allebei een ongelooflijk Formule 1-record neergezet door 13 overwinningen in een seizoen te behalen, de meeste overwinningen in één seizoen. Het werd algemeen aangenomen dat dit record lang zou blijven staan, maar….met Max Verstappen die dit seizoen al 11 overwinningen behaald heeft en met nog 6 races te gaan dit seizoen, kan Max als hij 3 van de 6 races wint, dit record breken.

Verstappen heeft nu voor het eerst in zijn carrière vijf opeenvolgende races gewonnen nadat hij als eerste eindigde in de GP van Italie. De 24-jarige Nederlander is de eerste coureur op Lewis Hamilton na, die dit doet sinds Nico Rosberg. De Duitser pakte een prachtige zeven overwinningen op rij aan het einde van het seizoen 2015 en het begin van 2016.

Hij won vervolgens het coureurskampioenschap van 2016, En gezien zijn huidige vorm, kan Verstappen, Rosberg evenaren met zeven opeenvolgende overwinningen. Natuurlijk met nog zes F1 races te gaan, waarvan de eerste de GP van Singapore is, is het zelfs mogelijk dat Verstappen het record van Rosberg verbetert.

Max-Verstappen

Verstappen heeft nog nooit eerder de Singapore Grand Prix of de Japanse Grand Prix gewonnen. Deze twee keren na een afwezigheid twee jaar eindelijk weer terug op de kalender. Verstappen zal er echter geen moeite mee hebben om punten te pakken op die circuits, gezien hoe goed hij momenteel rijdt.

Na de door Verstappen gewonnen GP van Italie op Monza, is er twee weken rust voor de coureurs, tot Singapore eind deze maand.

Wanneer kan Max Verstappen wereldkampioen F1 worden:

In theorie kan Verstappen na de GP van Singapore al wereldkampioen zijn.

Verstappen heeft de GP van Italie 2022 gewonnen, met zijn vijfde zege op rij zette Max Verstappen in Monza opnieuw een grote stap richting zijn tweede wereldtitel. De Nederlander kan bij de volgende race in Singapore op 2 oktober, de zeventiende Grand Prix van dit 22 races tellende seizoen, al kampioen worden.

Maar dan moet de Red Bull coureur in Singapore wel een flink gat slaan. Verstappen zijn voorsprong met 335 WK-punten op Charles Leclerc bedraagt inmiddels 116 punten. Sergio Pérez staat derde, met 125 punten achter op Verstappen. De Nederlander moet na de race in Singapore 138 punten ‘los’ staan, om de Formule 1 wereldtitel daar al binnen te halen.

Een week later is er de GP in Japan. Vervolgens zijn er nóg vier races te gaan.

Max-verstappen

De avondrace op het Marina Bay Street Circuit in Singapore is op 2 oktober. Mocht Verstappen die race winnen, terwijl Pérez en Leclerc helemaal geen punten grijpen, dan is de tweede wereldtitel op rij voor Max al een feit.

Wint Verstappen in Singapore, en Leclerc óf Pérez pakt een tweede plek, dan kan Max Verstappen op 9 oktober in Japan wereldkampioen worden. Met een overwinning op het Suzuka Circuit zou dat dan sowieso het geval zijn.

Verstappen-wereldkampioen

Maar er zijn uiteraard ook nog talloze andere mogelijkheden. Zo kan Verstappen natuurlijk uitvallen, of tweede worden achter Leclerc. Zelfs dan is de voorsprong van de Nederlander geruststellend. Het kan hooguit een paar races extra duren voor hij zijn tweede wereldtitel pakt.

Maar eerst de Grand Prix van Singapore, Deze race is fysiek gezien de zwaarste op de F1-kalender. Doordat een ronde relatief lang duurt voor de lengte van het circuit (bijna twee minuten over vijf kilometer), duurt de race bijna altijd bijna twee uur. Zelfs zonder Safety Car duurt de wedstrijd minstens een uur en 45 minuten. De vorige race op dit circuit duurde 1:58:33.667.

Tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022

SessieDatumNederlandse tijd
Eerste vrije trainingvrijdag 30 September12:00 uur
Tweede vrije trainingvrijdag 30 September15:00 uur
Derde vrije trainingzaterdag 1 oktober12:00 uur
Kwalificatiezaterdag 1 oktober15:00 uur
Racezondag 2 oktober14:00 uur

Tweevoudig Wereldkampioen Max Verstappen is weer een record rijker. Door zijn overwinning bij de GP van Mexico boekte de coureur van Red Bull zijn 14e zege van het seizoen, waarmee Verstappen het record van meeste zeges in een seizoen verbeterde. “Het is een ongelooflijk jaar tot op heden. We genieten er van en gaan proberen om nog meer races te winnen.”

Lees ook: Wie wordt de wereldkampioen Formule1 in 2022


Geef een reactie