Cristiano Ronaldo: Ik heb geen respect voor Ten Hag

Cristiano Ronaldo: Ik heb geen respect voor Ten Hag

Cristiano Ronaldo heeft er genoeg van. Hij heeft genoeg van de eindeloze beschuldigingen die in de afgelopen maanden aan zijn adres waren gericht. Het komt van de media, zijn bazen, collega’s en zelfs voormalige teamgenoten. Bovenal heeft hij genoeg van het gebrek aan respect dat hij meent toe te komen na het winnen van 32 trofeeën, waaronder vijf Ballon d’Ors, vijf Champions Leagues, zeven landstitels in vier verschillende landen en een EK met Portugal. Nu geeft hij een interview aan Piers Morgan.

Ronaldo, 37 jaar, is de grootste doelpuntenmaker in de voetbalgeschiedenis en volgens Zinedine Zidane en Carlo Ancelotti, de beste die het voetbal ooit heeft voortgebracht. Ronaldo heeft op Instagram een half miljard volgers.

Maar op dit moment voelt hij zich boos en niet gerespecteerd, en hij zal niet langer zwijgen. Terwijl hij zich voorbereidt om naar Qatar te vliegen voor zijn vijfde – en vrijwel zeker laatste – WK, wil hij zijn zegje doen. In een tv-interview van 90 minuten voor de show Piers Morgan Uncensored, dat verreweg het meest explosieve is dat hij ooit heeft gegeven. Ronaldo vertelt over wat hij de “moeilijkste periode van mijn leven” noemt, zowel professioneel als persoonlijk.

Hij zegt dat hij zich “verraden” voelt door de manier waarop hij is behandeld door Manchester United, geïrriteerd dat hij een “zwart schaap” is gemaakt dat de schuld krijgt van alles wat er mis is gegaan bij de club, en gelooft dat hij nu actief wordt gedwongen om te vertrekken.

Bij United heeft hij in iets meer dan een jaar drie bazen gehad. Voor de eerste, zijn voormalige teamgenoot Ole Gunnar Solskjaer, die enkele weken nadat Ronaldo terugkwam, werd ontslagen, heeft Ronaldo niets dan respect. Over de andere twee, Ralf Rangnick en de huidig manager Erik ten Hag, heeft hij weinig goeds te zeggen. Over Rangnick, die het afgelopen decennium slechts twee jaar als manager had gewerkt, zegt hij: “Als je niet eens een coach bent, hoe word je dan de baas van Manchester United? Ik had zelfs nog nooit van hem gehoord.”

Christiano Ronaldo over Ten Hag

Over Ten Hag, die Ronaldo vorige maand schorste omdat hij weigerde op het laatste moment in te vallen tegen Tottenham, zegt hij: “Ik heb geen respect voor hem omdat hij geen respect voor mij toont. “Als jij geen respect voor mij hebt, zal ik nooit respect voor jou hebben.”

Ik heb geen respect voor hem omdat hij geen respect voor mij toont.

Ronaldo over Erik Ten Hag

Wat betreft enkele van zijn meest luidruchtige critici, zoals een andere voormalige teamgenoot, Wayne Rooney die Ronaldo maandenlang publiekelijk heeft aangevallen en er bij United op aandrong om van hem af te komen, minacht hij hun motieven om de krantenkoppen te halen.

Hij zegt: „Ik weet niet waarom hij me zo hard bekritiseert . . . waarschijnlijk omdat hij zijn carrière heeft beëindigd en ik nog steeds op hoog niveau speel.” Dan grinnikt hij en voegt eraan toe: “Ik ga niet zeggen dat ik er beter uitzie dan hij. Wat wel waar is . . . ”

Ronaldo Privé

Thuis, in april, leden hij en zijn partner Georgina het ondraaglijke verlies van hun zoontje tijdens de bevalling, een hartverscheurende tragedie waarbij de tweelingzus van de jongen het overleefde. Op de één of andere manier vond hij de kracht om door te spelen, deels gevoed door de verbazingwekkende steun die hij kreeg van fans van rivaliserende clubs zoals Liverpool, waar het publiek You’ll Never Walk Alone zong in de zevende minuut (Ronaldo draagt nummer 7 op zijn shirt ).

ronaldo

Hij zegt: “Ik had nooit verwacht dat ik dat zou zien.” Hij en Georgina ontvingen ook een persoonlijk condoleancebericht van de koninklijke familie, dat hem in gelijke mate verbaasde en ontroerde. Schokkend genoeg werd hij minder goed gesteund door zijn club, die hij beschuldigt van een gebrek aan ’empathie’, vooral toen zijn drie maanden oude dochtertje in juli in het ziekenhuis werd opgenomen en hij niet op tijd kon terugkeren voor de voorbereiding van het seizoen omdat hij, bij haar bleef. Ronaldo zegt dat senior executives op Old Trafford zelfs aan hem twijfelden toen hij uitlegde waarom hij niet kon terugkeren, waardoor hij zich “gekwetst” en “slecht” voelde.

Ronaldo en Sir Alex Ferguson

Zo had het sprookje niet moeten eindigen. Het is iets meer dan 14 maanden geleden dat Ronaldo op sensationele wijze opnieuw tekende voor Manchester United. Hij was op weg naar Manchester City, de grote rivaal van United, toen een persoonlijke oproep van zijn grote mentor en vaderfiguur, Sir Alex Ferguson, hem terugdreef naar waar hij begon.

‘Ik heb mijn hart gevolgd,’ zegt hij eenvoudig “Hij (Sir Alex) zei tegen mij: ‘Het is onmogelijk voor jou om naar Manchester City te gaan’, en ik zei: ‘Oké, baas’.” In zijn eerste wedstrijd terug op Old Trafford, het “Theatre of Dreams”, scoorde hij tweemaal in een daverende 4-1 overwinning op Newcastle, toegejuicht op de tribunes door Sir Alex en Ronaldo’s extatische huilende moeder.

De uitzinnige United-fans scandeerden urenlang ‘Viva Ronaldo’ na de wedstrijd. Zoals zijn teamgenoot Marcus Rashford die avond tweette: “Alsof hij nooit is weggegaan.” Maar al snel sloeg de koude, harde realiteit toe. Dit was een heel ander Manchester United dan de club waar hij in 2009 voor het eerst vertrok. Of beter gezegd, tot zijn ontsteltenis, was het gewoon hetzelfde, en was het helemaal niet verder gegaan, en werd het nu gerund door wat hij beschouwt als inferieure mensen aan degenen die er eerder waren.

Ronaldo en Machester United

Hij was geschokt door het gebrek aan verbeteringen aan de trainingsfaciliteiten, van het zwembad en de sportschool tot de keuken (voeding en dieet), en in technologie. “De vooruitgang was nul”, verzucht hij. “Sinds Sir Alex vertrok, zag ik geen evolutie in de club. Er was niets veranderd.” En hij was verbijsterd door de afwijzende houding van veel van de jongere spelers, die geen interesse leken te hebben in het leren van de lessen die hij in zijn carrière had geleerd.

Het meest relevante was dat hij ontgoocheld was toen hij ontdekte dat United, na jaren van mislukking en stagnatie, niet langer de allerbeste spelers ter wereld kon aantrekken, waardoor hun kans op het winnen van toptrofeeën veel moeilijker werd. “Ik denk dat de fans de waarheid moeten weten”, zegt hij. “Ik wil het beste voor de club. Dit is waarom ik naar Manchester United kwam. “Maar je hebt een aantal dingen binnen die (ons) niet helpen om het hoogste niveau te bereiken zoals City, Liverpool en zelfs nu Arsenal. . .

ronaldo

Een club als United zou de grootste moeten zijn en dat zijn ze helaas niet.” De kern van zijn ontevredenheid is dat Ronaldo een hekel heeft aan verliezen en wil spelen in een winnende omgeving – van het soort dat volgens hem nu niet bestaat bij United en mogelijk drastische maatregelen nodig heeft om het op te lossen, waaronder zijn vertrek.

Ronaldo zegt: “Zoals Picasso zei, je moet het vernietigen om het weer op te bouwen (de exacte quote van de kunstenaar was: ‘Elke daad van creatie is eerst een daad van vernietiging.’) en als ze bij mij beginnen, is het voor mij geen probleem. “Ik hou van Manchester United, ik hou van de fans, ze staan ​​altijd aan mijn kant. Maar als ze het anders willen doen… moeten ze heel veel dingen veranderen.”

Over wat Sir Alex van de huidige situatie vindt, zegt Ronaldo: “Hij weet als geen ander dat de club niet op het pad is dat ze verdienen te zijn. “Hij weet het. Iedereen weet het. De mensen die dat niet zien… het is omdat ze niet willen zien; ze zijn blind.”

Christiano en Piers Morgan

Ik (Piers Morgan) heb Cristiano drie jaar geleden voor het eerst geïnterviewd in Turijn, Italië, toen hij nog voor Juventus speelde, en uiteindelijk hadden we samen een diner van vier uur. Sindsdien zijn we zeer onwaarschijnlijke maar zeer goede vrienden geworden. We sms’en en praten veel, en hij is altijd ongelooflijk eerlijk tegen me geweest. Hij is een zeer slimme, sympathieke man die veel aandacht heeft besteed aan het geven van dit interview. Ik heb maandenlang de frustratie en woede in hem gevoeld.

Ronaldo neemt zijn voetbal heel serieus – en winnen nog serieuzer. Je krijgt niet alle trofeeën en records die hij heeft zonder een sterke en veerkrachtige mentaliteit, een meedogenloze arbeidsethos, een bedwelmend intense competitiegeest en een onwankelbaar zelfvertrouwen dat je de nummer 1 bent.

Voor iemand als Ronaldo die bij een club terechtkomt die niet concurreert om de prijzen, en waar hij is afgevallen, op de bank gezet, afgesnauwd, uitgescholden en zelfs, vorige maand, voor het eerst in zijn carrière, geschorst, heeft hem hard geraakt. Niet in de laatste plaats omdat hij vorig seizoen topscorer van de club was met 24 goals. Hij verwacht geen speciale behandeling, maar hij verwacht wel behandeld te worden met het respect dat hij voelt te hebben verdiend.

Toen ons interview afgelopen was, arriveerde zijn vrouw, Georgina met hun jonge kinderen, die meteen allemaal naar hun vader renden en zich aan zijn benen vastklampten. Ronaldo met zijn kinderen zien is een genot; hij overlaadt ze met dezelfde liefde en genegenheid die zijn moeder hem altijd heeft overgoten. Hij zei: “Mijn familie is alles voor mij. Zeker na wat we dit jaar hebben meegemaakt.”

ronaldo

Ik kan me niet voorstellen dat ik mijn leven zou moeten leven in de constante, waanzinnige goudvissenkom waarin Ronaldo de zijne moet leiden, waar alles wat hij doet of zegt wordt onderzocht, over de hele planeet. Om het te moeten doen na het verliezen van een kind moet verbazingwekkend moeilijk zijn. Maar hij wil niet dat iemand medelijden met hem heeft. Hij weet dat hij een zeer gelukkige man is met een prachtige familie, enorme rijkdom en een door God gegeven talent dat hem tot één van de meest gevierde en beroemde sportsterren in de geschiedenis heeft gemaakt.

In plaats daarvan wil hij dat mensen begrijpen wat hij dit jaar heeft meegemaakt en het rechtstreeks van hem horen, niet door slecht geïnformeerde geruchten. Het interview is, zoals kijkers zullen zien, adembenemend omdat we hem zo zelden zien of horen. Ik weet niet zeker hoe deze saga eindigt, behalve dat het moeilijk te zien is hoe Cristiano Ronaldo hierna kan terugkeren naar Manchester United. Maar voor nu wil hij zich concentreren op het WK en “het winnen voor Portugal”, en dan terugkomen en dingen oplossen met United, op de één of andere manier.

Wat er ook gebeurt, hij heeft me duidelijk gemaakt dat zijn hart altijd bij de club en vooral bij de fans zal zijn. Hij zegt: “Dat zijn de belangrijkste dingen in het voetbal. Je speelt voor hen. “Ze staan ​​altijd aan mijn kant. Ik voel dat elke keer als ik uitga, als ik op straat loop, de fans naar me toe komen en ze waarderen wat ik doe voor het voetbal. “De fans zijn voor mij alles. Daarom geef ik dit interview, omdat ik denk dat dit het juiste moment is om mijn mening te geven.”

Ronaldo-interview

Het interview ‘Piers Morgan Uncensored: 90 Minutes with Ronaldo’, is woensdag 16 November en donderdag 17 November te zien op het Engelse TalkTV.


Geef een reactie