1961 Imperial Crown Convertible

1961 Imperial Crown Convertible

Imperial Crown Convertible uit 1961

De jaren ’60 waren absoluut een uniek tijdperk van auto-ontwerp en eerlijk gezegd, het is onwaarschijnlijk dat je veel auto’s zult tegenkomen die er mooier uitzien dan deze Imperial Crown Convertible uit 1961, die onder de hamer gaat bij RM Sotheby’s als onderdeel van hun Open Roads Auction. Deze auto is er 1 van de slechts 429 die voor 1961 is geproduceerd, dus er is niet veel kans om nog eens 1 van deze schoonheden tegen te komen

im

De Imperial Crown Convertible uit 1961 die te koop was bij RM Sotheby’s profiteert van een eerdere, body-off restauratie van 15 jaar lang, waardoor de auto in een onberispelijke staat wordt gepresenteerd en er aantoonbaar net zo goed, zo niet beter, uitziet dan op de dag dat hij voor het eerst van de productielijn rolde, ruim een ​​halve eeuw geleden.

Prachtige details

Chrysler’s toonaangevende Imperial-lijn werd voor het eerst gelanceerd in 1926 en werd van 1955 tot 1983 op de markt gebracht als een op zichzelf staand merk, om te concurreren met andere fabrikanten zoals Cadillac en Lincoln. Imperials waren zonder twijfel de meest luxueuze voertuigen geproduceerd door Chrysler in hun hoogtijdagen.

Dit prachtig voertuig heeft een carrosserie-op-frame constructie en de Imperial Crown uit 1961 werd aangeboden als een vierdeurs hardtop, een tweedeurs hardtop en een tweedeurs cabriolet. Hoewel het, het laatste jaar was voor het iconische staartvinontwerp van het model, werd de styling verder geüpdatet voor 1961 met onderscheidende “zwevende” koplampen en achterlichten, naast verschillende andere kleine ontwerpaanpassingen.

imperial

V-8 Motor

De Imperial Crown Convertible uit 1961 is zijn tijd ver vooruit als het gaat om zijn verbluffende ontwerp. Het luxueuze interieur van deze majestueuze machine zat boordevol voorzieningen en had, net als de buitenkant, futuristische accenten die hun ontwerp-inspiratie haalden uit de rage van de ‘space-age’ in de jaren 60, zoals een langwerpig stuur en pods aan weerszijden van het instrumentenpaneel met drukknoppen om de automatische transmissie en de klimaatregeling bedienen. Het vermogen voor de auto kwam van een indrukwekkend krachtige 413 kubieke-inch V-8-motor, er wordt aangenomen dat er in 1961 slechts 429 Imperial Crown-cabrio’s zijn geproduceerd

im
im
im

Teal Blue

Prachtig afgewerkt in de voor dat tijdperk kenmerkende kleur, Teal Blue en met een zwarte canvas soft-top, is de 1961 Imperial Crown Convertible is echt een lust voor het oog. De lederen bekleding was afkomstig van SMS Auto Fabric, in Oregon, VS. Als topmodel kwam de auto uit de fabriek uitgerust met stuurbekrachtiging, rembekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen, elektrisch bedienbare stoel en een elektrisch bedienbare kap . Het rijdt op historische, brede, whitewall Firestone-banden gemonteerd op stalen wielen met volledige covers.

im

Deze prachtige auto stond te koop bij RMsothebys.com


Geef een reactie