De mooiste wereldkampioenschap voetbal foto’s

De mooiste wereldkampioenschap voetbal foto’s

Het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Quatar is volop bezig. Daarom leek het ons een geschikt moment om de mooiste foto’s ooit in de geschiedenis van het WK voetbal eens door te nemen. Deze selectie is gemaakt op basis van de persoonlijke voorkeuren van de redactie van mannenmag.nl

WK 1930 in Uruguay

wk-1930-urugay
Argentinie en Uruguay komen het veld voor de finale van het WK voetbal 1930, het allereerste voetbal wereldkampioenschap ooit gehouden. Uruguay werd onder aanvoerder en verdediger José Nasazzi, dankzij een 4-2 zege, de eerste wereldkampioen voetbal.

WK 1962 in Chili

Garrincha
Brazilie wint de finale tegen Czechoslovakia met 3-1. Dankzij een blessure van Pelé in de tweede wedstrijd, zou het Garrincha’s toernooi worden. Garrincha werd topscorer en speler van het toernooi.

WK 1966 in Engeland

WK-1966-Engeland
7/30/1966-Engeland-: De aanvoerder van England, Bobby Moore met zijn team en de Jules Rimet Cup op Wembley.Na ontvangst van de Koningin nadat Engeland de finale met 4 tegen 2 tegen West-Duitsland had gewonnen. Mede dankzij het controversiële doelpunt van Geoff Hurst.

WK 1970 in Mexico

Pele
Brazilie verslaat, onder andere met een goal van Pelé, Italie in de finale van het WK 1970. De Goddelijke Kanaries bestonden verder uit, onder meer: Gerson: Tostao, Rivelino, Clodoaldo, Jairzinho en Carlos Alberto. Mede door hun ‘samba-voetbal’ wordt dit elftal, tot op de dag van vandaag, beschouwd als het beste WK-team dat er ooit was.

WK 1974 in West-Duitsland

wk1974
Johan Neeskens maakt 1-0 tegen West Duitsland. Het Nederlands elftal maakte furore onder leiding van Johan Cruijff met het ‘totaal-voetbal’ tijdens het WK van 1974. Helaas verloor het de finale tegen West-Duitsland met 2-1.

WK 1978 in Argentinie

wk1978-oranje
Zonder Johan Cruijff in de gelederen behaalde Oranje in 1978 opnieuw de finale. En wederom verloor het deze, nu tegen Argentinie met 3-1.

WK 1986 in Mexico

maradona-engeland-wk1986
Maradona maakt in 1986 Argentinie wereldkampioen. Vooral de kwartfinale tegen Engeland was gedenkwaardig. Niet alleen dankzij de ‘Hand van God’ maar ook, om het mooiste doelpunt ooit op een WK. Maradona begon met een solo vanaf zijn eigen helft, kapte twee Engelsen uit, schakelde ook een derde en een vierde Engelsman uit, omspeelde de doelman en rondde zelf af.

WK 1990 in Italie

gazza
Paul Gascoigne danste zich met Engeland een weg naar de halve finales van het WK 1990. Een gele kaart in de extra tijd en het besef dat hij de finale door schorsing zou missen, was genoeg voor oprechte tranen. Gazza herpakte zichzelf en zette een kampioensprestatie neer voor de rest van de wedstrijd, die eindigde in een nederlaag voor Engeland na penalty’s van… ja, Duitsland.

WK 1998 in Frankrijk

Dennis-Bergkamp
Dennis Bergkamp maakt een weergaloos doelpunt, waardoor Nederland op een 2-1 voorsprong en de eindstand tegen Argentinië komt. Later werd het doelpunt uitgekozen tot mooiste doelpunt van het toernooi. Frankrijk zal uiteindelijk de WK-titel opeisen.

WK 2010 in Zuid-Afrika

nigeldejong
Nigel de Jong velt tegenstander Xabi Alonso met een karatetrap tijdens de finale van het WK 2010 tussen Spanje en Nederland. Oranje verloor de finale van Spanje met 0-1 in de verlenging door een doelpunt van Andrés Iniesta

WK 2014 in Brazilie

VanPersiewk
The Flying Dutchmen Robin van Persie scoort tegen regerend wereldkampioen Spanje. De rake kopbal van Robin van Persie tegen Spanje behoort volgens de FIFA tot de vijftien mooiste doelpunten in de geschiedenis van het WK voetbal. Duitsland wint de wk-titel.

WK 2018 in Rusland

Les-Bleus
Frankrijk is wereldkampioen voetbal 2018. Les Bleus versloeg in de finale Kroatie met 4-2.

WK 2022 in Qatar

Messi
Lionel Messi is eindelijk Wereldkampioen

Geef een reactie