Wie wordt wereldkampioen voetbal 2022

Wie wordt wereldkampioen voetbal 2022

Het WK-2022 in Qatar staat op het punt van beginnen, en iedereen vraagt zich af, wie wordt er wereldkampioen? Volgens de bookmakers gaat Brazilie met de wereldtitel aan de haal. Maar is dat wel zo? Zal Argentinie aan de hand van Messi wereldkampioen worden? en vlak de huidige wereldkampioenen Frankrijk niet uit. Misschien kan het Nederlands elftal onder van Gaal wel voor een verrassing zorgen. Lees hier alles over de kanshebbers van het WK-voetbal 2022, de favorieten en de outsiders.

Favorieten WK 2022:

Brazilië (Uitgeschakeld)

Brazilie-Neymar

De Seleção staat op de nummer 1 plaats om het WK-2022 te winnen. Met al vijf eerdere WK-bekers, is Brazilië het meest succesvolle land van het wereldkampioenschap voetbal en streven er nu naar om een zesde trofee toe te voegen aan hun lijst . De laatste wk-titel is al 20 jaar geleden.

De Brazilianen spelen met een compact middenveld en zijn verdedigend sterk. Met spelers als Alisson, Militao, Casemiro, Thiago Silva, Eder Militao en Marquinhos. En met hun aanvallende dreiging in de vorm van Neymar, Vinicius Jr., Raphinha, Richarlison, Roberto Firmino en Rodrygo is Brazilië misschien wel de terechte favoriet om de wereldbeker in Qatar in ontvangst te nemen.

Frankrijk

frankrijk

De regerend Wereldkampioen is nog steeds in de running om het eerste team te worden sinds Italië in 1934 en 1938 dat opeenvolgend Wereld Kampioen Voetbal wordt. Hoewel dit Franse team nog steeds de talenten van wereldklasse zoals: Karim Benzema, Kylian Mbappé, Raphaël Varane, Antoine Griezmann, Paul Pogba, Dayot Upamecano, Hugo Lloris, Ousmane Dembélé, Christopher Nkunku, Jules Koundé en Hugo Lloris herbergt, is er de vraag of deze top-spelers weer kunnen samenwerken om nog een WK te winnen.

Maar de aanwezigheid van zoveel puur voetbaltalent maakt dat Les Bleus toch weer één van de topfavorieten op de WK zege is.

Argentinie

Messi-argentinie

Dit zou voor de zevenvoudig Gouden Bal-winnaar Lionel Messi de laatste kans kunnen zijn om de enige trofee op te tillen die hem nog is ontgaan. Argentinie is nog steeds op zoek zijn eerste WK-trofee sinds 1986, toen ze werden geleid door de legendarische Diego Maradona. De kansen van Argentinië om wederom het WK te winnen kwam in 2014, toen ze nipt verloren van Duitsland in de extra tijd van de finale.

Argentinië heeft tegenwoordig een competitief en enorm getalenteerd team, met behalve Messi ook: Lautaro Martinez, Rodrigo De Paul, Cristian Romero en Emiliano Martinez in het doel. Opmerkelijk is dat het Argentijnse elftal al 31 wedstrijden ongeslagen is. Hun laatste verlies dateert van 2 juli 2019, toen verloren de Argentijnen met 2-0 van Brazilië.

Engeland (Uitgeschakeld)

Engeland-wk-2022

Als het gaat om puur talent op papier, staat het Engelse nationale team dicht bij de top in die afdeling. Met spelers die bijna allemaal in de Premier League, de zwaarste voetbalcompetitie van Europa spelen, zoals: Harry Kane, Phil Foden, Jordan Pickford, Declan Rice, Raheem Sterling en Jude Bellingham (Borussia Dortmund) zou Engeland top-favoriet moeten zijn.

Maar manager Gareth Southgate heeft behoorlijk wat kritiek gekregen over de vaak lethargische speelstijl die zijn ploeg hanteert en als zodanig is er misschien niet veel optimisme over de kansen van het land om het WK te winnen ten opzichte van andere sterke kanshebbers.

Spanje (Uitgeschakeld)

Spanje

De wereldkampioenen van 2010 zijn op zoek naar een beter resultaat dan tijdens de WK’s van 2014 en 2018. Onder de leiding van de ervaren Luis Enrique als manager, wil Spanje met hun jonge grote talenten de uitdaging aangaan om weer kanshebber op het WK te zijn.

De late jaren 2000 tot begin 2010 waren het gouden tijdperk van het Spaanse voetbal en hoewel het onwaarschijnlijk is dat het team zal stijgen naar het niveau van onder meer Andres Iniesta, David Villa, Sergio Ramos en Iker Casillas, is er nog steeds meer dan genoeg talent in deze ploeg, om als outsider voor dit WK te gelden.

Nederland (Uitgeschakeld)

Oranje

Het Nederlands elftal keert terug naar het WK na het missen van de 2018-editie. Het team is verjongd en er is de terugkeer van Louis van Gaal, die 11 keer won en vier van de 15 wedstrijden gelijkspeelde sinds hij het overnam in de zomer van 2021.

Met een ploeg vol gevestigde namen zoals: Memphis Depay, Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en talenten Cody Gakpo en Xavi Simons, een gunstige loting in de groepsfase, lijkt Oranje klaar om hun stempel te drukken in Qatar, zoals ze dat acht jaar geleden in Brazilië deden, toen ook onder van Gaal.

Nu Oranje tegen de USA een klinkende overwinning heeft geboekt en er wat progressie in het Nederlands elftal zit, mede door de terugkomst van Memphis, kunnen we ons opmaken voor de kraker tegen Argentinie met Lionel Messi.

Nederland is uitgeschakeld door Argentinie na strafschoppen.

Halve finales WK 2022

LandenDatumTijdStadionUitslag
Argentinië – Kroatië13 december 202220:00Lusail 3-0
Frankrijk – Marokko14 december 202220:00Al Bayt 2-0

Finale WK-2022

Wedstrijd #TypeDatumTijdStadion
Argentinië – FrankrijkFinale18 december 202216:00Lusail

Geef een reactie