Three-Body Problem

Three-Body Problem
Cover crop

De 3 Body Problem, is de meest ambitieuze sciencefictionserie die we hebben gelezen, geschreven door de Chinese auteur Liu Cixin, gaan de boeken over het eerste contact van de mensheid met een ver buitenaards ras.Helaas lijkt het erop dat de E.T.’s niet in vrede komen: de drie boeken in de Three-Body-trilogie vertellen het verhaal van een interspeciaal conflict tussen de mensheid en de buitenaardse wezens, vanaf de Chinese culturele revolutie in de jaren ’60 tot aan het ‘einde der tijden’

De boeken zullen worden aangepast naar een tv-serie door David Benioff en D.B. Weiss, inderdaad die van de Game of Thrones finale. Netflix heeft in ieder geval nog voldoende vertrouwen in het tweetal om dit project in hun handen te geven. Maar Netflix, Benioff, Weiss en Cixin zijn niet de enige grote namen die achter de schermen aan het project verbonden zijn. Brad Pitt (via zijn productiebedrijf, Plan B) Rosamund Pike en Glass Onion-regisseur Rian Johnson zijn allemaal uitvoerende producenten van de serie.

Waar gaat 3 Body Problem over?

De 3 Body Problem is een Chinese scifi-boekentrilogie die het verhaal volgt van het eerste contact van de mensheid met buitenaardse wezens in de jaren ’60, tijdens de Culturele Revolutie. De hoofdrolspeler van de serie, astrofysicus Ye Wenjie, raakt teleurgesteld in de mensheid te midden van de onrust van het tijdperk en wanneer er een bericht binnenkomt van een buitenaardse pacifist van de planeet Trisolaris die de mensheid waarschuwt geen contact te maken, nodigt Ye hen toch uit. (niet slim)

Gelukkig duurt het 450 jaar voordat de buitenaardse beschaving de aarde bereikt en uiteindelijk bedreigt. Naarmate de serie vordert, komt het conflict steeds dichterbij, met een schimmige groep pro-Trisolarische mensen die de gebeurtenissen op aarde beïnvloeden – waardoor de planeet voorbereid wordt voor de alien overheersing.

Alexander Woo, een andere uitvoerend producent van de serie, beschreef het als een “voorrecht om één van de grote meesterwerken van de Chinese sciencefiction te bewerken”. “De 3-Body Problem-trilogie combineert zoveel dingen waar ik van hou: rijk, multi -gelaagde karakters en echte existentiële inzet – alles verteld in een elegant en diepmenselijke verhaal.

Schrijver Cixin van zijn kant beschrijft de show als zijn poging om “een verhaal te vertellen dat de tijd en de grenzen van naties, culturen en rassen overstijgt; één die ons dwingt na te denken over het lot van de mensheid als geheel.”

Wie speelt er in 3 Body Problem?

Je zal Liam Cunningham (Ser Davos Seaworth) herkennen, John Bradley (Sam Tarley) en Jonathan Pryce (The High Sparrow) uit Game of Thrones. Benedict Wong (Wong in de MCU) en Tsai Chin (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) zijn bekenden uit het Marvel Cinematic Universe.

Teaser 3 Body Problem

Wanneer is 3 Body Problem te zien op Netflix?

Met de serie in postproductie vanaf september 2022, kondigde Netflix aan dat deze beschikbaar zal zijn om te bekijken in januari 2024,


Geef een reactie