De 10 lekkerste zomergeuren voor mannen

De 10 lekkerste zomergeuren voor mannen

De zomer komt er weer aan en dat roept ontspanning, plezier, avontuur en vooral warmte op. Terwijl je geniet van de zwoele maanden van het warmste seizoen, moet je ook speciale aandacht besteden aan de geur die je draagt. Een heerlijke zomergeur zorgt er niet alleen voor dat je fris blijft ruiken, maar geeft ook je humeur en zelfvertrouwen een boost.

Zomergeuren weerspiegelen niet alleen de zomerse instellingen met oceanische en fruitige tonen; ze zijn geformuleerd om te evolueren en op je huid te blijven hangen in warmere omstandigheden. Experts raden je aan te kiezen voor lichtere geuren in de hitte, verfrissend in plaats van je zintuigen te overweldigen.

Wat is een zomergeur?

Als we denken aan fris ruiken in de zomer, denken we meestal aan lichtgewicht geuren, zoals verfrissende kruiden-, citrus- en lichte bloemige tonen. Bij hoge temperaturen willen we liever te zware geuren. Bovendien hebben we de neiging om te kiezen voor geuren die onze omgeving weerspiegelen, en in de zomer betekent dit het buitenleven, ontspannen plezier, warme zon en avontuur.

Er is namelijk een chemisch verschil tussen zomer- en wintergeuren. Parfum werkt als reactie op je lichaamswarmte en verdampt om het aroma in de loop van de tijd af te geven, dus het wordt beïnvloed door seizoensveranderingen. Geuren die we classificeren als licht, zoals peper, citrus en bloemen, zijn gemaakt met lichtere moleculen die de zintuigen niet overweldigen, omdat ze perfect synchroon met de zomerse hitte verdampen.

Ondertussen kunnen zwaardere wintergeuren de zintuigen overweldigen als ze worden gedragen in de activerende zomerhitte. Veel geuren zijn zorgvuldig samengesteld om in de loop van de tijd te evolueren of te ‘bloeien’ terwijl je ze draagt. Als je de verkeerde geur kiest voor de temperatuur, kan de hitte de geur vervormen. Er zijn wetenschappelijk onderbouwde redenen achter onze veranderende geurvoorkeuren gedurende het hele jaar. Om het meeste uit je geur te halen en het hele jaar door op je best te ruiken, moet je je geuren dus afwisselen met de seizoenen.

Een geweldige zomergeur met een balans van gedurfde, lichte tonen, zoals citrus en oceanische hints, met complementaire basistonen die de levenscyclus van de geur een boost geven zonder deze te overweldigen. Primaire noten om op te letten bij het kiezen van een zomergeur zijn aromatische kruiden, zoals rozemarijn, koriander en patchouli; citrustonen zoals bergamot; en zachte bloemen, waaronder neroli en jasmijn. Het algehele effect moet fris en energiek zijn om je op te frissen in de zomerse hitte.

Wat is het verschil tussen parfum, eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne?

Deze termen verwijzen naar de concentratie van aromatische oliën in een geurproduct. Het percentage geurolie bepaalt de sterkte en levensduur van de geur. Laten we eens kijken naar de verschillende opties.

Parfum: Dit is de hoogste kwaliteit, met een olieconcentratie van 20-30%. Het zal meestal een meer opvallende geur hebben en tot acht uur aanhouden.

Eau de parfums zijn gemaakt met een olieconcentratie van 15-20%, met een geurlevensduur van ongeveer vijf uur. Dit is de meest voorkomende geurcategorie.

Eau de toilette: Deze heeft een concentratie van 5-15% olie, met een kortere geurduur van twee tot drie uur. Door zijn lagere prijs is dit één van de meest populaire soorten.

Eau de cologne: Met een concentratie van 2-4% olie gaat deze categorie ongeveer twee uur mee. De termen “parfum” en “cologne” vaak worden gebruikt om te verwijzen naar geuren in het algemeen, waarbij de laatste specifiek is voor mannengeuren.

Let op de verschillende termen wanneer je op zoek bent naar je kenmerkende geur. Houd er bij het kiezen van de juiste concentratie rekening mee dat, hoewel goedkoper, de minder geconcentreerde formules een hoger alcoholgehalte hebben en de gevoelige huid kunnen irriteren. Weeg ook je persoonlijke voorkeur af voor geurintensiteit, levensduur en prijs.

Hoe breng ik een geur aan?

  • Zorg dat je huid schoon en droog is. Om de levensduur van uw geur te verlengen, raden experts aan om eerst een ongeparfumeerde vochtinbrengende crème aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat het parfum niet te snel verdampt na het aanbrengen.
  • Spuit het parfum op je hartslagpunten. Er zijn de warmste delen van het lichaam, waar uw aderen zich het dichtst bij het huidoppervlak bevinden. De lichaamswarmte verspreidt de geur voor een maximaal effect.
  • Eén verstuiving per pulspunt is meestal voldoende. Houd de fles ongeveer vijf tot zeven centimeter van dat punt terwijl je de geur opbrengt. Zorg ervoor dat je de geur niet insmeert, omdat dit het kan verdunnen. Laat het op natuurlijke wijze drogen.
  • Kies andere delen van je lichaam voor verschillende effecten. Het aanbrengen van geur op de nek en sleutelbeenderen is bijvoorbeeld het beste voor je persoonlijk genot. Voor een date-night zijn de borst, schouderbladen, oren en navel geweldige opties. Als je een blijvend spoor wilt achterlaten terwijl je loopt, breng de geur dan aan op je nek.
  • Overdrijf het niet! Een beetje gaat meestal een lange weg.
  • Breng de geur gedurende de dag naar behoefte opnieuw aan. Als je vindt dat je te veel hebt aangebracht, kan je dit verwijderen met doekjes op alcoholbasis of hand-desinfecterend middel.
  • De chemicaliën in parfumproducten zijn gevoelig voor licht, dus bewaar je geurflesje op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct licht.
  • Houd er rekening mee dat parfums een houdbaarheidsdatum hebben. Gebruik geen geurproducten na de beoogde datum. Houd ook rekening met veranderingen in kleur of geur die op de vervaldatum kunnen wijzen.

Welke zomergeur moet ik kiezen?

Met zoveel geweldige geuropties om uit te kiezen, kan het een uitdaging zijn om de perfecte geur te vinden om te dragen tijdens de warme zomermaanden. Het is het beste om een beetje rond te shoppen en een verscheidenheid aan geuren te proberen totdat je degene vindt die perfect bij je past.

Let op welke geurfamilies je het meest aanspreken, of ze nu bloemig, fris, houtachtig of kruidig ​​zijn. Bepaal of je van een zware, geconcentreerde parfumformule houdt, of van een lichtere eau de toilette. Hoewel de meeste zomerparfums sterke tonen van citrus, kruiden en bloemen bevatten, zijn er geen vaste regels voor het kiezen van je kenmerkende geur.

Met zoveel herengeuren op de markt, kan het een uitdaging zijn om de perfecte geur te vinden.Daarom hebben deze lijst samengesteld met de beste zomergeuren voor mannen in 2022, zodat je gemakkelijk de perfecte zomergeur kunt selecteren. Of je nu kiest voor een frisse watergeur, een verkwikkende kruidige melange of een pittige citrusgeur, we zijn er zeker van dat je de ideale geur voor dit zomerseizoen en daarna zult vinden.

10. Hermés – H24 Eau de Toilette

Deze frisse groene geur is het nieuwste aanbod voor mannen van het Franse luxe merk Hermés. De heldere eau de toilette-formule zorgt voor een welkome verfrissing bij warm weer. Het bevat aromatische salie en bedwelmende narcissen, gehuld in gedurfde tonen van muskusachtig rozenhout en metallic sclareen, de laatste een hypermodern synthetisch molecuul dat body en warmte toevoegt. Een opwekkend, sensueel en heldere geur.

In overeenstemming met de toewijding van het merk aan duurzame praktijken, heeft deze moderne, mannelijke geur een hervulbare fles en een doos van 100% gerecycled papier. Probeer deze innovatieve en duurzame nieuwe release van een iconisch merk voor koele verfijning deze zomer.

9. Acca Kappa – Eau de Parfum White Moss

Acca Kappa Eau de Parfum White Moss is een heerlijke frisse geur die je doet denken aan de Italiaanse lente. Het is een harmonieus geheel van zoete en sensuele geurnoten in combinatie met warme en houtachtige noten. Een geur voor vrijwel iedereen, daarom ook unisex.

Topnoten zijn Jeneverbes, Citroen en Bergamot; hartnoten zijn Lavendel, Aldehyden en Kardemom; Basisnoten zijn Witte Musk, Ceder en Amber. Een delicate en verfijnde hedendaagse klassieker.

Acca-Kappa-Eau-de-Parfum-White-Moss

Acca Kappa Eau de Parfum

White Moss 100ml

€125.50

8. Molton Brown – Re-Charge Black Pepper Eau de Toilette

Deze Unisex geur van het iconische Britse geurlabel Molton Brown heeft tonen van zwarte peper en basilicum met muskusachtige ondertonen van vetiver en eikenmos. De eau de toilette van meesterparfumeur Jacques Chabert is een lichtere, meer aromatische weergave van de klassieke eau de parfum-formule.

Met stimulerende hints van gember en citroen bovenop een kruidachtig hart van koriander en een aardse basis, roept deze pittige melange de paradijselijke kusten van Madagaskar op waarvan de kenmerkende zwarte peper afkomstig is. De minder geconcentreerde eau de toilette biedt lichtere slijtage die ideaal is voor dagelijks gebruik tijdens het warme seizoen. Deze pittige en harmonieuze zoetige melange is dierproefvrij gecertificeerd.

7. Francis Kurkdjian – L’Homme À la Rose

Dit houtachtige en bloemige eau de parfum van het gelijknamige merk van meesterparfumeur Francis Kurkdjian is een andere geur die snel werd erkend als één van de beste zomerparfums voor mannen.

Kurkdjian is een vertrouwde bron voor kwaliteitsgeuren, als de neus achter veel van de meest iconische designer-releases van de afgelopen 30 jaar. Zijn nieuwste eau de cologne prikkelt met een speelse mix van grapefruit en salie over een dubbele rozenmelange die zowel zoet als pittig is, met een robuuste amberbasis.

Het algehele effect is zowel mannelijk als bloemig, en is een ideale geur voor warm weer. Deze frisse en lichte geur voert je naar de rozenvelden van Frankrijk en daarbuiten terwijl je geniet van de zomerwarmte. Het bevat hoogwaardige en ethisch verantwoorde ingrediënten en een opwindende mannelijke kijk op een bloemige geur. De ambachtelijke melange evolueert gedurende de dag voor een opwindende geurervaring.

6. Dior – Sauvage Elixir

Deze geur is de nieuwste interpretatie van Dior’s iconische herengeur, Sauvage. Deze nieuwste uitvoering voegt frisse tonen van citrus en lavendel toe aan de geconcentreerde essentie van het warme en kruidige origineel. De op maat gemaakte lavendelmix in het hart is perfect uitgebalanceerd met zoet hout en levendige grapefruit, plus hints van kaneel en kardemom.

Geef je zelfvertrouwen een boost met deze sensuele en bedwelmende geur, gemaakt van de hoogste kwaliteit grondstoffen die zijn verzameld met behulp van Dior’s duurzame ontwikkelingspraktijken. De ultrageconcentreerde formule ruikt zeer lang en wordt verkocht in Dior’s kenmerkende maat van 60 ml. De nachtblauwe fles is een prachtige behuizing voor deze stijlvolle optie.

5. Montblanc – Explorer Eau de Parfum

Geïnspireerd door de geest van avontuur en reizen, is deze eau de cologne van het luxemerk Montblanc ook een uitstekende keuze voor de levendige zomermaanden. Het bevat een verfijnde mix van ingrediënten van over de hele wereld, waaronder een aards hart van Haïtiaanse vetiver en een basis van Indonesische patchouli, gegarneerd met pittige Italiaanse bergamot en Franse salie.

De houtachtige, aromatische geur is zowel elegant als mannelijk. Deze langdurige, veelzijdige geur wordt verkocht in een stijlvolle glazen fles verpakt in een designer lederen omhulsel. Een geweldige aanvulling op je zomeravonturen, deze geïnspireerde moderne eau de cologne is een uitstekende keuze voor de moderne buitenmens.

4. Kenzo – Aqua Pour Homme

Hoewel Kenzo Pour Homme in 1991 werd geïntroduceerd, is het een minder bekende maar moderne aquatische geur voor mannen. Kenzo Pour Homme opent met een rijk akkoord van zeewier en zeezout (sel marin) die diep inwerken op een complexe bodem. Rozemarijn voegt een element van aromatische frisheid toe, die gepaard gaat met bitterzoete bergamot. Herkenbare mahonie noten roepen leer en tabak op.

Het mahonie blijft hangen naast de noten van de zeebries terwijl het hart naar voren komt in de dry-down. Kleine bloemige noten van geranium en jasmijn zijn nauwelijks waarneembaar, maar voegen zoete tonen toe aan de geur. Ondertussen zorgt salie voor een aromatische achtergrond voor een pittige kruidnagelafdronk.

Kenzo is een sensueel maar consistent zeeavontuur tijdens de zomer. Zijn veelzijdige geur is een korte glimp van kalm blauw oceaanwater, wuivend zeewier en drijvend drijfhout.

3. Versace – Man Eau Fraîche

Versace Eau Fraîche kwam uit in 2006. Olivier Cresp wordt gecrediteerd voor het creëren van deze geur, met zijn aantrekkelijke toptonen van citroen, Braziliaans rozenhout en kardemom, die zich ontvouwen tot hartnoten van salie, peper, dragon en ceder. Amber, saffraan en musk ronden het unieke karakter van deze geur af.

Terwijl de originele versie van Versace Man een Latijnse vibe uitstraalde, straalt dit parfum een meer mediterraan en zomers gevoel uit. Het is een frisse en mannelijke geur, perfect voor een zwoele zomeravond.

2. Acqua di Parma – Blu Mediterraneo Mandorlo di Sicilia

Sicilië is een kruispunt van kunst en cultuur, met de amandel als onderdeel van de lokale smaken en tradities. In het Italiaans bekend als Mandorlo di Sicilia, opent de rustgevende aantrekkingskracht van Siciliaanse amandel deze heerlijke geur. De zoete streling voegt zich bij noten van steranijs, bergamot en sinaasappel. Het hart van de geur combineert groene mediterrane amandel en ylang-ylang voordat basisnoten van cederhout, vanille en witte musk naar voren komen.

De topnoten brengen golven van onmiskenbare zomerse Siciliaanse aroma’s met de zoete frisheid van bergamot, verenigd met Frangipani bloem, oranjebloesem, groene amandelen, en steranijs. Mandorlo di Sicilia eau de toilette werd in 1999 gepresenteerd als een oriëntaalse-florale unisex geur.

1. Calvin Klein – Eternity for Men

is een frisse, citrusachtige, aromatische geur die geweldig is voor gebruik overdag en bij warm weer en geschikt is voor op het werk, op school, op school, overdag, uit met vrienden, enz. Het is dus redelijk veelzijdig. De geur bestaat al een tijdje, maar zelfs na 30 jaar is het nog steeds een acceptabele frisse geur.

Eternity for Men opent met citrustonen. De dry-down brengt wat bloemige en fruitige tonen naar voren met een vleugje hout, ondersteund door een warme musk. Een mooie groene, frisse geur met een matige werking, duurt ongeveer 4 uur op je huid en geeft projectie op armlengte. Eternity for Men geeft een sfeer van onverstoord vertrouwen en straalt ook een zorgeloze overgave uit. Een klassieke, mannelijke en een tijdloze geur die je in je collectie moet hebben. Ook de prijs is zeer aangenaam.

Lees ook: Goedkoop alternatief voor Creed en Tom Ford geuren.


Henley shirt

Henley shirt

Henley-shirts zijn comfortabel, praktisch, geweldig voor laagjes en goed voor alle seizoenen. Helaas, viel de…

Geef een reactie