Top 10 wintergeuren voor mannen

Top 10 wintergeuren voor mannen

Winter komt eraan. Je hebt je laarzen, jeans, flanellen overhemden en winterjas al klaarliggen.

Maar er ontbreekt nog één ding: je winterparfum. Want naarmate de temperatuur daalt, voldoet je lichte zomerparfum niet meer.

Je vraagt je misschien af waarom je een specifiek parfum voor de winter nodig hebt. De realiteit is dat lichtere zomergeuren niet zo goed werken in het koudere weer. Naarmate de temperaturen dalen, neemt ook het vochtgehalte van je huid af waardoor deze droger wordt. En droge huid houdt parfum niet zo goed vast als gehydrateerde huid.

Een lichte, zomerse geur zal eenvoudigweg vervliegen in kouder weer, dus je hebt een eau de cologne nodig die sterker is met zwaardere basisnoten, en je moet op zoek gaan naar geuren met projectie en duurzaamheid. Winterparfums hebben warme, kruidige, zware noten zoals ceder, musk, leer en tabak. Vergelijk dit met zomerse geuren die lichtere noten hebben zoals citroen, bergamot, clementine en tijm.

Geurnoten zijn een manier om de geuren te categoriseren die samen een eau de cologne of parfum vormen:

Topnoten zijn de bovenste laag die je in eerste instantie ruikt en duren slechts 5-15 minuten voordat ze overgaan in de hartnoten. Hartnoten dienen als buffer voor de basisnoten en duren gemiddeld 20-60 minuten. Basisnoten zijn de bouwstenen waarop elk parfum is gebaseerd. Ze duren het langst en zijn zeer rijk en decadent. Dit is het merendeel van wat je zult ruiken gedurende de hele duur van je geur.

De Top 10 Beste wintergeuren voor mannen:

1.Tom Ford Tobacco Vanille

Tom-Ford-Tobacco-Vanille

Beschouwd als een niche geur in sommige kringen, is Tom Ford’s Tobacco Vanille een unieke oriëntaalse en kruidige geur. Dit is een rijke en krachtige geur die sommige mensen kan overweldigen. Tobacco Vanille is polariserend – sommigen haten het, anderen houden ervan.

Ik hou van het vermogen van deze geur om zoveel lagen te mengen die zich gedurende de dag ontvouwen terwijl je het draagt. Tobacco Vanille opent met een krachtige mix van vanille en tabaksbladeren. Het verandert vervolgens in verschillende lagen kruiden met een beetje suiker er bovenop.

Deze geur blijft zeer lang hangen en een beetje is al genoeg, dus wees voorzichtig. Met Tobacco Vanille val je zeker op in een menigte.

 • Topnoten: Tabaksblad, Kruidige Noten
 • Hartnoten: Tonkaboon, Tabaksbloesem, Vanille, Cacao
 • Basisnoten: Gedroogd Fruit, Houtachtige Noten

2.Vodka on the Rocks by Kilian

Kilian's-Vodka-on-the-Rocks

Kilian’s “Vodka on the Rocks” staat bekend als een geur die de koele, scherpe sensatie van een wodka-cocktail vastlegt. Hier zijn enkele redenen waarom “Vodka on the Rocks” van Kilian als een goede wintergeur voor mannen wordt beschouwd:

 1. Warmte & Diepte: Hoewel de naam wellicht anders suggereert, heeft “Vodka on the Rocks” enkele warme en diepe noten die perfect zijn voor de koudere maanden. Deze diepte komt vaak van basisnoten zoals ambroxan, sandelhout en muskus.
 2. Sensatie van Koelheid: De geur heeft een koele ondertoon, wat een verkwikkend contrast kan bieden op een koude winterdag, vergelijkbaar met de sensatie van het drinken van een gekoelde drank in een warm interieur.
 3. Luxueus Gevoel: Winter is vaak een tijd voor feestelijke gelegenheden, feestdagen en formeel samenzijn. “Vodka on the Rocks” heeft een luxueuze en verfijnde uitstraling die perfect bij dergelijke gelegenheden past.
 4. Uniek Profiel: In de winter neigen veel mannen naar geuren die zwaar en sterk houtachtig of kruidig zijn. Terwijl “Vodka on the Rocks” zeker diepte en warmte heeft, biedt het ook een uniek, fris profiel dat opvalt in het winterse geurpalet.
 5. Lange Houdbaarheid: Kouder weer kan de verdampingssnelheid van parfums vertragen, waardoor geuren met een goede sillage en duurzaamheid zoals “Vodka on the Rocks” langer op de huid blijven.

Hoewel de keuze van een parfum zeer persoonlijk is en afhangt van individuele voorkeuren, worden de bovengenoemde kwaliteiten van Kilian’s “Vodka on the Rocks” vaak gewaardeerd door liefhebbers van wintergeuren.

Kilian

Kilian Vodka on The Rocks

Eau de Parfum 50 ml

€ 183,00

3.Penhaligon’s Trade Routes Cairo

Penhaligon-Trade-Routes-Cairo

Veel mannen zullen nog nooit van Penhaligon’s geuren hebben gehoord – maar geloof me als ik zeg dat die mannen echt iets bijzonders missen.

Het is een niche geurhuis dat zijn oorsprong vindt in de Victoriaanse straten van Londen. In de afgelopen 100 jaar hebben ze wereldwijd flink aan de weg getimmerd – ze verkopen geuren en verzorgingsproducten over de hele wereld en hebben zelfs meerdere koninklijke onderscheidingen ontvangen van het Britse koningshuis.

Echter, geen enkele is zo geweldig als Trade Routes Cairo.

Voor Penhaligon draait alles om geur. Ze maken zich niet druk om chique variaties in hun flesjes, ze huren geen beroemdheden in om hun geuren op tv te promoten. Ze maken gewoon waanzinnig rijke en interessante geuren – waardig voor de koninklijke familie van Engeland.

Een sierlijke en weelderige geur met een overvloed aan houtsoorten en specerijen, gezegd wordt dat dit de parfum van de goden is. Het is sexy en het maakt een duidelijk statement.

Zou ik deze geur elke dag op kantoor gebruiken? Absoluut niet. Moet je het gebruiken voor een belangrijke date? Zeker weten.

Topnoten zijn:

 • Damascus roos en Saffraan
 • Hartnoten zijn Vanille, Cypriol olie of Nagarmotha en Labdanum
 • Basisnoten zijn Sandelhout, Patchouli en Ceder.

4.Chanel – Bleu De Chanel

Bleu-De-Chanel

Bleu de Chanel Eau de Parfum, is de meest intense geur van de Chanel-collectie en een perfecte winter-geur. Deze versie (die frisser is dan het origineel) werd gelanceerd in de zomer van 2014.

Bleu de Chanel is geschikt voor elke gelegenheid. Nooit te opdringerig of doordringend, terwijl het je toch een zelfvertrouwen boost geeft elke keer dat je een vleugje van de geur opvangt.

Deze geur drukt onafhankelijkheid uit met een houtachtig-aromatische samenstelling en ook oriëntaalse amber. De EDP-versie voegt diepte toe aan alle originele noten met meer fluweelachtige amberhouten, wat het een veel warmere beleving geeft.

Bleu de Chanel past goed in de wintertijd vanwege zijn speelse aromatische profiel dat zekerheid combineert met sensualiteit. Vrouwen vinden dit onweerstaanbaar.

 • Topnoten: Citroen, Roze Peper, Bergamot, Koriander, Munt, Aldehyden, Grapefruit
 • Hartnoten: Meloen, Jasmijn, Gember, Nootmuskaat
 • Basisnoten: Labdanum, Patchoeli, Sandelhout, Ceder, Amber, Wierook, Amberhout

5.Armaf Club De Nuit Intense 

Armaf-Club-De-Nuit-Intense 

Als je hebt gehoord van Creed Aventus maar het niet kunt betalen, dan is dit de geur voor jou. Deze mannelijke cocktail van een geur heeft hetzelfde verleidelijke effect op vrouwen voor een fractie van de prijs.

Armani is een expert in het creëren van verslavende mannelijke geuren, dus het mag geen verrassing zijn dat ze nog een vermelding op deze lijst hebben. Hier zijn ook dezelfde complexe noten in het spel die vrouwen zo waarderen in Creed: mannelijkheid in balans met energie en een romantische kant.

 • Topnoten: Citroen, Ananas, Zwarte Bes, Bergamot, Appel
 • Hartnoten: Berk, Jasmijn, Roos
 • Basisnoten: Muskus, Ambergris, Patchouli, Vanille.

6.Memo Italian Leather

memo-italian-leather

Italian Leather is het Italie van Rome, het langzaam gemompeld op de stoel van een cabriolet tijdens een ongepland liefdesdutje. Het combineert de eenvoud van groene tomatenblad met de verfijnde schoonheid van leer, mirre en vanille absolue. Een heldere droom. Italian Leather van Memo Paris is een leren geur voor vrouwen en mannen. Italian Leather werd gelanceerd in 2013. Wat ons betreft is dit de ideale winter-geur.

 • Topnoten zijn leer, tomatenblad en vanille
 • hartnoten zijn tomatenblad, galbanum, labdanum, scharlei en iriswortel
 • basisnoten zijn leer, vanille absolue, benzoëhars, tolubalsem, mirre, opoponax, sandelhout en muskus.

7.Vince Camuto

Vince-Camuto-for-men

Variëteit is het handelsmerk van Vince Camuto. Beschouw het als een gedurfde geur die warmte en koelte uitstekend combineert tot een verfijnde, elegante geur. Je kunt het dragen naar kantoor of voor een dinerdate.

Deze mannengeur is geschikt voor de meeste gelegenheden in deze tijd van het jaar.

Vince Camuto for men combineert noten van Italiaanse bergamot en mandarijn met pittige zwarte peper. Subtiele en intrigerende accenten van lavendel en nootmuskaat zorgen voor een sensuele en aangename geur, waardoor het een perfecte keuze is voor een avondje uit met vrienden.

Deze topmannengeur kan worden gedragen in de winter of het vroege voorjaar. Het is perfect voor je dag op kantoor of je avondje uit in de stad. Houd er echter rekening mee dat, aangezien het een EDT is, het niet de hele dag zal duren (je zou dit niet beschrijven als een langdurige geur).

Verwacht een duurzaamheid van ongeveer 4-6 uur – je moet deze geur mogelijk opnieuw aanbrengen in de middag als je het ‘s ochtends hebt gebruikt.

8.Eight & Bob Original Eau de Toilette

Eight&Bob-Original

Hoewel geen specifieke wintergeur willen we deze unieke geur toch vermelden.

Eight & Bob is een vooraanstaand Frans parfummerk, geworteld in een rijke geschiedenis. Het merk werd opgericht door Albert Fouquet, die tot de Franse elite behoorde. Als gepassioneerde parfumliefhebber creëerde Albert unieke geuren op de zolder van het familielandhuis.

Zijn creaties werden mede mogelijk gemaakt door Philippe, de familiebutler. Dankzij Philippe ontmoette Albert, de jonge J.F. Kennedy, die destijds als student van een vakantie genoot aan de Franse Cote d’Azur. Na een levendig gesprek met Kennedy, die onder de indruk was van een specifieke geur, bereidde Albert een parfumsample voor hem. Hij koos een elegant flesje uit en versierde dit met een patroon dat leek op de kleding die Kennedy die dag droeg. Dit unieke cadeau werd afgeleverd in Kennedy’s hotelkamer. Kennedy was zo onder de indruk dat hij besloot het parfum met vrienden en familie te delen. Hij plaatste een bestelling voor nog eens acht flesjes, plus een voor zijn jongere broer, Bob. Dit gaf aanleiding tot de naam “Eight & Bob”. Dankzij Kennedy’s connecties verwierf deze bijzondere eau de cologne snel grote bekendheid en succes.

Eight & Bob Original is het meest exclusieve parfum gecreëerd door Albert Fouquet en belichaamt chique verfijning. Ontworpen voor zowel mannen als vrouwen, is deze klassieke geur geschikt voor een hedendaagse aristocraat.

Roze tonen van Roze Peper vermengd met de subtiele kruidigheid van Kardemom en afgemaakt met een frisse hint van Citroen, roepen een hedendaagse sfeer op; terwijl noten van Labdanum een complexiteit uitstralen die doet denken aan de zoete, fruitige, houtachtige aroma’s van het Parijs uit de twintigste eeuw. Ondertonen van Amber en Sandelhout benadrukken de warmte van deze verfijnde geur.

9.Stronger With You by Emporio Armani

“Stronger With You” van Giorgio Armani werd gelanceerd in 2017 en is gecreëerd door Cecile Matton. Als één van de beste wintergeuren is “Stronger With You” een aromatisch fougère parfum dat een steunpilaar is geworden in de Armani geurlijn.

“Stronger With You” is een mannelijke geur met kruidige akkoorden in de topnoten – een mix van kardemom, roze peperkorrel en viooltjesblad. De geur heeft een zelfverzekerde elegantie geërfd, met de nonchalante flair van de jeugd, uitgedrukt door de salie in zijn aromatisch hart.

Deze noten combineren met het rokerige Vanilla Jungle Essence™ en het suikergecoate kastanje-akkoord, wat resulteert in een onweerstaanbare herengeur. “Stronger With You” van Armani werd gelanceerd samen met twee andere Armani geuren om een hoorbare expressie van ware liefde in onze tijd te zijn.

Deze geur is bedoeld om de geur van liefde op te roepen met zijn adembenemende mix van kruiden, fruit en warmte. Deze geur van Giorgio Armani is een fantastisch parfum dat je opbeurt en voelt als troost in een flesje.

10.Carlisle by Parfums De Marly

PARFUMS-DE-MARLY-CARLISLE

Carlisle is een kruidig-zoete explosie die kracht en mannelijkheid uitstraalt. Dit is een geur met een sterke projectie en een geweldige houdbaarheid die tot wel negen uur aanhoudt. Verpakt in een gitzwarte fles met een zilveren dop, verspreidt de Carlisle-mix zijn aura van oriëntaals mysterie door een fijn spel van accenten van nootmuskaat, saffraan en tonkaboon, wat resulteert in een heerlijke handtekening die een breed scala aan noten kan weergeven. Bovendien onthult de onverwachte combinatie van scherpe groene appel met zachte vanille zich als onweerstaanbaar vreugdevol op de huid. Het resultaat is een verrassende en explosieve combinatie. Neem Layton van Parfums De Marly en voeg het gevoel van een donker bos toe – dit is een rijke geur die het best bewaard kan worden voor de herfst en winter. De fles is niet voor niets zwart!

Het parfum wakkert de geest aan van geuren uit de pracht van de achttiende eeuw, toen de beste parfums werden gemaakt voor Koning Lodewijk XV. Carlisle is een sensuele geur die opent met bergamot en mandarijn. Het hart van het parfum bestaat uit violet en jasmijn. De geur van Parfums De Marly openbaart zich uiteindelijk als onweerstaanbaar vreugdevol met de basisnoten van guaiac hout, patchouli en kardemom. Het Parfums De Marly parfum, brengt de twee grote passies van Louis XV bij elkaar, parfums en paarden. Niet alleen de naam van het parfum representeert dit, maar ook de flacon is rijkelijk versierd met volbloedpaarden.