De Fitbit Charge 5 Review

De Fitbit Charge 5 Review

De Fitbit Charge 5 is een krachtige fitnesstracker die de beste eigenschappen van alle andere Fitbit-apparaten combineert. Het heeft de ingebouwde GPS van de Fitbit Versa 3, het slanke ontwerp en het heldere AMOLED-scherm van de Fitbit Luxe en de stress-meetapp van de Fitbit Sense. Het is een enorme upgrade van de Charge 4, en als je serieus begint te worden met je trainingen (of dat nu hardlopen, in de gym of een combinatie is), is de Fitbit Charge 5 een uitstekende optie.

Als je niet aan het trainen bent, profiteert je van de smartphonemeldingen die kunnen worden gelezen, op je telefoon, plus handige oproepwaarschuwingen zodat niets belangrijks naar de voicemail gaat. Er zijn contactloze betalingen via Fitbit Pay en je ontvangt regelmatig herinneringen om op te staan en uit te rekken en na te denken over je prestaties van de vorige dag.

Niet Perfect

De Fitbit Charge 5 is echter niet perfect. De Charge 5 biedt geen functies voor het afspelen van muziek. Het verbaast ons niet dat het horloge geen opslag aan boord heeft voor onze deuntjes, maar er is helemaal geen manier om jezelf van muziek te bedienen. Dit is jammer, want met de Charge 4 konden dragers hun Spotify-afspeellijst tijdens trainingen laten afspelen. Hopelijk zal een toekomstige update een muziek-app toevoegen aan de verder indrukwekkende reeks functies van de Charge 5.

Fitbit Charge 5 Ontwerp

fitbit
Staalblauw

De Fitbit Charge 5 heeft het zelfde Biologic Industrial ontwerp als de Sense, Versa 3 en Inspire 2, met vloeiende lijnen ‘geïnspireerd door het menselijk lichaam’ en zachte kleuren. Het is een grote afwijking van de Charge 4, die een veel hoekiger ontwerp had. De Charge 5 ziet er ook luxer uit dan zijn voorganger dankzij de roestvrijstalen behuizing, die de plastic behuizing van de Charge 4 vervangt. Charge 5 is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart met grafiet roestvrij staal, maanwit met zacht goud roestvrij staal en staalblauw met platina roestvrij staal (hiernaast afgebeeld). Extra banden worden apart verkocht, waaronder een geperforeerde band die is ontworpen voor beter ademend vermogen tijdens het sporten.

Full Colour Display

De meest opvallende upgrade van de Charge 5 is het display. In plaats van het monochrome memory-in-pixel scherm van de Charge 4 heeft het nieuwe horloge een full colour AMOLED-display, net als dat van de Fitbit Luxe. Er is een always-on-optie die het gemakkelijker maakt om het scherm in één oogopslag te zien, maar we vonden het onnodig in het dagelijks gebruik; in tegenstelling tot sommige fitnesstrackers die we hebben getest, werd het display van de Charge 5 betrouwbaar wakker wanneer we onze pols optilden om de tijd te controleren. De Fitbit Charge 5 heeft geen fysieke knoppen, maar daar is een ovale sensor aan elke kant van de behuizing voor de ECG- en EDA-apps van het horloge. Op de achterkant van het horloge vind je de gebruikelijke optische hartslagsensor, plus de contacten voor de oplader. Deze is identiek aan de oplader die wordt gebruikt door de Fitbit Luxe en wordt magnetisch aan de Charge 5 bevestigd. Helaas voor Macbook-gebruikers gebruikt het een USB-A-kabel.

Een fitnesstracker werkt het beste als hij elke dag wordt gedragen, waardoor hij een compleet beeld kan krijgen van je gezondheids-, slaap- en activiteitspatronen, en Fitbit heeft dat perfect voor elkaar. De Charge 5 is niet alleen comfortabel om te dragen en veel aantrekkelijker dan de Charge 4, hij is ook nuttiger, waardoor je genoeg reden hebt om hem elke ochtend om te doen.

Dankzij het kleurendisplay met hogere resolutie zijn smartphonemeldingen nu veel gemakkelijker te lezen. Je ziet een klein stukje tekst wanneer je een sms, WhatsApp-bericht of andere waarschuwing ontvangt, die je kunt tikken om te lezen, openen op je telefoon of sluiten. U kunt ook inkomende oproepen aannemen of weigeren door snel op het scherm te tikken – de interface is eenvoudig en intuïtief.

fitbit5

We ontdekten dat de Charge 5 ongeveer zes dagen meeging tussen oplaadbeurten bij dagelijks gebruik en slaapregistratie, hoewel de levensduur van de batterij aanzienlijk wordt verkort als je ervoor kiest om de altijd-aan-modus van het scherm te gebruiken of uitgebreid gebruik te maken van GPS.

Fitness tracking

  • Goede keuze aan trainingsmodus
  • Uitstekende hartslagmeting
  • Betrouwbare GPS

20 Trainingstypen

De Fitbit Charge 5 kan 20 trainingstypen volgen, wat een indrukwekkend bereik is. Veel andere apparaten beweren 100 of meer bij te houden, maar deze cijfers worden overdreven door een modus die allemaal op precies dezelfde manier werken, hartslag en tijd volgen, maar met verschillende namen. Het menu van de Charge 5 kan vijf trainingsmodus tegelijk weergeven. Om ze te wijzigen, moet je naar de mobiele Fitbit-app gaan, de instellingen van het apparaat openen en daar je aanpassingen maken. Je kanook de volgorde wijzigen waarin de verschillende soorten trainingen verschijnen, zodat je favoriete activiteit gemakkelijker te vinden is.

fitbit5

Tracking

Om het volgen te starten, veeg je twee keer naar links op het scherm, veeg je omhoog en omlaag om een activiteit te kiezen en tikt je één keer op het scherm om te beginnen. Als je tijdens de training op het scherm tikt, kan je schakelen tussen statistieken zoals verbrande calorieën en afgelegde afstand, en tweemaal tikken stopt het volgen.

Het is onwaarschijnlijk dat je per ongeluk een activiteit halverwege annuleert, wat soms een punt van zorg is bij het gebruik van een fitnesstracker zonder fysieke knoppen De Charge 5 kan automatisch beginnen met het volgen van hardloopsessies, wandelingen, fietstochten en sommige sportschooltrainingen. In onze tests werkte dit goed; het bleek aanzienlijk nauwkeuriger dan de Charge 4, die af en toe per ongeluk activiteiten registreerde als elliptische training. We waren ook blij om te zien dat de Charge 5 geen stappen bijhield tijdens fietsactiviteiten, wat een probleem is waarmee we de afgelopen jaren te maken hebben gehad met sommige andere fitnesstrackers.

Fitbit Premium

fitbit5

Fitbit heeft ook een nieuwe functie voor Fitbit Premium-gebruikers, waarmee je je energieniveau kunt beheren en je dag dienovereenkomstig kunt plannen. De gereedheidsscore is gebaseerd op je activiteitsniveau, hartslagvariabiliteit en slaappatroon, en geeft niet alleen een numerieke waarde om aan te geven of je goed uitgerust bent. Als het aantal hoog is, zal de Fitbit mobiele app enkele trainingen voorstellen die je kunt proberen om het meeste uit je dag te halen. Als je gereedheidsscore laag is, biedt de app een aantal kalmerende activiteiten, zoals yoga, zodat je kunt blijven bewegen, maar vermijd jezelf te vermoeien.

EDA-meting

Om een ​​EDA-meting uit te voeren, veeg je naar links om de menuoptie te vinden, tik erop om deze te selecteren en plaats je wijsvinger en duim op de sensoren aan de randen van de behuizing. Je krijgt de instructie om drie minuten stil te zitten, waarna de Charge 5 trilt om je te laten weten dat de scan voltooid is. Je wordt gevraagd een emoji te selecteren om aan te geven hoe je je momenteel voelt, en in de Fitbit-app kun je reflecties toevoegen.

EDA-scores kunnen worden beïnvloed door zowel fysieke als emotionele stress, maar je aanmoedigen om rustig en stil te zitten, helpt dit te verminderen, en je te vragen om subjectieve gevoelens en reflecties toe te voegen, helpt bij het opbouwen van een vollediger beeld van uw emotionele toestand in de loop van de tijd en het leggen van verbanden tussen gebeurtenissen en stressniveaus.

We vonden het echter interessant dat de Charge 5 geen begeleide ademhalingsoefeningen biedt. Dit is iets wat we gewend zijn van de meeste moderne fitnesstrackers, hoewel er veel meditatie- en mindfulness-sessies beschikbaar zijn via de Fitbit mobiele app.

Oordeel Fitbit Charge 5

De Fitbit Charge 5 is buitengewoon indrukwekkend en brengt de beste eigenschappen van Fitbit’s huidige line-up samen in één mooi apparaat. Je krijgt ingebouwde GPS, een EDA-sensor voor het meten van stressreacties, contactloze betalingen (Fitbit Pay), slaaptracking, uitstekende hartslagmonitoring en slaapmonitoring – allemaal gepresenteerd in een nette interface die intuïtief en eenvoudig is te gebruiken, zelfs als je nog nooit een Fitbit-apparaat hebt gehad. Wel jammer dat Fitbit de Spotify-ondersteuning heeft laten vallen waarmee je afspeellijsten kunt bedienen. Het gebrek aan muziek is jammer, aangezien de Charge 5 is ontworpen met trainingen in gedachten, maar als verder is het een ideaal sportschoolmaatje .


valentine-cadeaus-voor-hem

Valentijn Cadeau’s voor Hem

Voordat we deze Valentijnsdag cadeau-ideeën voor hem onthullen, laten we je meenemen door de oorsprong van dit eeuwenoude feest. Zoals…

Geef een reactie