Byredo Oud Immortel, een betoverend unisex parfum.

Byredo Oud Immortel, een betoverend unisex parfum.

Byredo Oud Immortel Eau de Parfum onthult de olfactorische charme van het Oosten. Het geheim ligt in het hypnotiserende Woody-Cypré-akkoord waaruit het is samengesteld. Oud Immortel is een subtiele, betoverende en hypnotiserende geur.

Dit olfactorische elixer is verrijkt met een nobel materiaal uit de parfumerie, het Oud-hout. Dit kostbare en uiterst zeldzame materiaal wordt over de hele wereld gewaardeerd. Het wordt door de oosterse cultuur gezien als één van de essentiële elementen voor de wereld van de parfumerie.

Oud Hout

Oud hout is een zeldzaam en specifiek hout dat veel deugden bevat voor gezondheid en spiritualiteit. Het wordt al eeuwenlang in Azië gebruikt vanwege zijn voordelen. Bovendien wordt het genoemd in één van de oudste geschreven teksten ter wereld, een Indiaas werk, de Sanskriet Veda van India.

Oud hout verandert zijn naam afhankelijk van de cultuur, het kan worden gepresenteerd als agarhout, adelaarshout, calambac, aloëhout… Voor de meeste mensen wordt het echter gezien als het hout van de goden. Het betoverende parfum dat het afgeeft, is te danken aan een donkergekleurde en bijzonder geurige hars die zijn oorsprong vindt in het hart van de stammen van slechts enkele soorten bomen, zoals de Aquilaria-boom.

Deze hars, die het resultaat is van biologische en fysiologische reacties, wordt op een defensieve manier uitgescheiden tegen infecties door bepaalde soorten schimmels. Dit zeldzame en kostbare elixer wordt in slechts één op de 100 exemplaren gevonden.

Oud wordt vaak gezien als donker, somber en mysterieus. Zelfs de manier waarop het ter wereld komt heeft een vleugje drama: wanneer de Aquilaria-boom wordt geïnfecteerd door een schimmel, scheidt hij een beschermende hars af die uiteindelijk de kostbare, geurige oud-houtnoot wordt

Het wordt ook wel door parfumeurs zwart goud genoemd. Het is een complexe geur die door bijna geen enkel ander natuurlijk ingrediënt kan worden geëvenaard.

Byredo’s Oud Immortel zet het oud hout op de achtergrond. Het opent met een gourmand vanille-citroenakkoord, dat contrasteert met een aardse, kruidachtige basis van tabaksbladeren, mos, patchouli en papyrus. Deze basis snijdt de zoetheid af met een mysterieuze droogheid, waardoor de geur scherper is dan zoete geuren gewoonlijk zijn. En hoewel het niet op de lijst staat, zou het logisch zijn als de immortelbloem, zowel hartig als stroperig zoet, in Oud Immortel zou rondwaaien.

Oud-Immortel

Een verfijnde fles

Oud Immortel Eau de Parfum Unisex, wordt gepresenteerd in een sprayflacon, een handtekening van het merk Byredo. Deze cilindrische en sobere fles is verfraaid met een zwarte dop die hem een verfijnde stijl geeft. Dit past perfect bij de geur en accentueert de mysterieuze kant.

Conclusie

Oud Immortel is een raadselachtige en uitzonderlijke geur. Ontworpen met Oud-hout, erkend als één van de oudste parfums in de geschiedenis, biedt Oud Immortel een verbazingwekkende verbinding tussen het verleden en het heden. De complexe en precieze mix van ingrediënten waaruit dit eau de parfum bestaat, biedt een symfonie van lichte en bedwelmende geuren die het uitzonderlijk maken.

Byredo’s Oud Immortel lijkt de ziel van het Oosten te hebben gevangen, wat het des te unieker en sensueler maakt. De krachtige en bedwelmende geur zorgt ervoor dat het lang blijft hangen en wanneer de intensiteit van de geur vervaagt, maakt het plaats voor een warme en houtachtige geur.


Henley shirt

Henley shirt

Henley-shirts zijn comfortabel, praktisch, geweldig voor laagjes en goed voor alle seizoenen. Helaas, viel de…

Geef een reactie