De beste vochtinbrengende crème voor een kaal hoofd

De beste vochtinbrengende crème voor een kaal hoofd

Het is geen schande om kaal te zijn. Alleen omdat je op je hoofd geen haar meer hebt, wil dat nog niet zeggen dat je er niet aantrekkelijk, sexy of cool uit kan zien. Met de juiste stijl en een goed in vorm zijnde baard kan een kale kop zich echt onderscheiden van de massa – op de best mogelijke manier. Een kaalgeschoren hoofd duidt op dominantie, autoriteit en… controle hebben. Klinkt als een passende beschrijving van Hollywood actiesterren zoals: Dwayne Johnson, Vin Diesel en Jason Statham. Hun kaalgeschoren hoofden spelen een belangrijke rol in hun imago van stoere vent.

Griekse soldaten tijdens het bewind van Alexander de Grote kregen de opdracht om hun hoofd kaal te scheren als verdedigingsmaatregel – om te voorkomen dat vijanden hun haren vastgrijpen in man-tegen-man-gevechten. Sindsdien is een kaalgeschoren hoofd een symbool geworden van agressie en taaiheid.

Hoe je hoofd kaal te scheren

Volg deze stappen: Net als bij het scheren van je gezicht kun je de huid het beste verzachten met warm of heet water. Dit zal je poriën openen, je haartjes ontspannen en wrijving en verbranding minimaliseren een pre-shave olie ingrediënten waarmee je een extra laagje bescherming op je huid aanbrengt. Dit verzacht maar zorgt ook dat het scheermes comfortabeler over je hoofd glijdt en je scheerirritatie voorkomt.

Gebruik een scherp scheermes. Botte mesjes maken sneetjes en sneetjes waarschijnlijker. Begin met de bovenkant van je hoofd. Scheer met lange rustige gelijkmatige bewegingen in de richting van de haargroei. Spoel het mes na elke scheerbeurt af om overtollig scheerschuim en haren te verwijderen.

Ga naar de zijkanten en duw je oren naar beneden om wondjes te voorkomen. Scheer de achterkant van je hoofd, werk naar beneden richting je nek. Gebruik eventueel een handspiegel om er zeker van te zijn dat je geen plekje hebt gemist.

Spoel je hoofdhuid af met koud water, dit sluit de poriën van de huid. Dep droog (niet hard wrijven) met een zachte handdoek. Breng een vochtinbrengende crème of lotion aan.

Je kunt ook een elektrisch scheerapparaat gebruiken, maar het resultaat is mogelijk niet zo glad. Aan de andere kant is het sneller en gemakkelijker omdat je geen scheerschuim hoeft te gebruiken of het mesje steeds hoeft af te spoelen. Hoe vaak je je moet scheren hangt af van hoe glad je je hoofd wilt hebben en hoe snel je haar groeit. Je hebt tegenwoordig namelijk ook de Skull shaver, het eerste scheerapparaat speciaal voor de man met een kaal hoofd.

Om je kaal geschoren hoofd in topvorm te houden, is het gebruik van de juiste moisturiser om de huid te hydrateren een must. Een vochtinbrengende crème voor een kaal hoofd voorkomt niet alleen dat je hoofdhuid jeukt of geïrriteerd raakt, maar het beschermt, conditioneert en verstevigt ook de huid zodat deze er altijd op zijn best uitziet.

Hoofd-scheren

We hebben een overzicht samengesteld van de beste hoofdmoisturizers die er te koop zijn:

Dr. Bald Daily-Use Lotion

Dr. Bald Daily-Use Lotion, speciale hoofdhuidverzorging voor de kale man. Geeft een fris gevoel en een verzorgde meer elastische en rustige hoofdhuid.

Dankzij de massageborstel masseer je de lotion gemakkelijk in je hoofdhuid voor een optimaal resultaat. De borstel rekent af met imperfecties en beschermt tegen infecties die kunnen ontstaan bij het scheren van je hoofd. Deze Lotion beschermt en verzorgt de hoofdhuid op een milde, natuurlijke manier en voorkomt uitdroging. Aloë Vera geeft maximale hydratatie en etherische oliën maken je huid elastisch en veerkrachtig.

HeadBlade after shave balm Glossy

Dit innovatieve product van HeadBlade is een twee-in-één moisturizer en finisher.

Als je wilt dat je hoofd het middelpunt van de aandacht is, dan is de Glossy formule iets voor jou – laat het hoofd glanzen zonder vettig te worden!

Dagelijks en vooral na het scheren aanbrengen om te hydrateren en te beschermen.

Gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waaronder Shea Butter en Tea Tree Oil. Vrij van parfum en kleurstoffen, zullen de royale flesjes HeadLube de hoofdhuid niet irriteren of de poriën verstoppen.

Better be Bold Bald Cream

Deze licht frisse geparfumeerde verzorgende crème heeft een actieve diep hydraterende, verzachtende en beschermende werking. Het zorgt voor een gezonde en een natuurlijke matte teint. Het voorkomt een vettige glimmende hoofdhuid.

Deze moisturiser is vegan-vriendelijk, bevat geen micro-plastics en zit in een duurzame verpakking van glas of gerecycled plastic en karton.

kaal-hoofd-cream

Better be Bold Bald Cream 50ml

€ 25,50

Arganolie

Een zeldzame en pure olie die je net geschoren hoofdhuid hydrateert, voedt met alleen natuurlijke bestanddelen en een prettig kalmerend effect en comfortabel gevoel geeft. Arganolie trekt snel in en laat geen glinsterende vetlaag achter.

HeadBlade after shave balm Matte

Als algemene winnaar van de beste vochtinbrengende crème voor geschoren hoofden, zal HeadBlade’s HeadLube Matte ervoor zorgen dat je kale schedel er elke dag geweldig uitziet.

Met een verfrissende mix van tea tree olie en pepermunt, ruikt deze allround hoofdmoisturizer niet alleen heerlijk, maar voorkomt het ook verstopte poriën terwijl het de huid de hele dag hydrateert. Bovendien geeft deze crème een solide, matte afwerking. Voor een niet-glanzende hoofdhuid.

HeadBlade after shave balm Matte 150ml

21,50

De zomer komt eraan en uiteraard moet je een geschoren hoofd goed beschermen tegen de zon. Het gebruik van een zonnebrandcrème voor je kale hoofd beschermt je hoofdhuid tegen de schadelijke UVA- en UVB-stralen, die kanker kunnen veroorzaken. Omdat geen enkele haarlaag de hoofdhuid beschermt, ben je vatbaarder voor schade door zonnestralen, dus zonnebrandcrème is een must-have. Net als je huid op de andere delen van het lichaam, kan ook de hoofdhuid last hebben van verbranding door de zon. Behalve dat het droog, rood en pijnlijk is, kan het donker worden. Hierbij is een van de gemakkelijkste oplossingen het gebruik van de juiste zonnebrandcrème.

De eerste en enige zonprotectie crème voor zowel gezicht als het kale hoofd:

  • Zeer hoge beschermende zonprotectiefactor met UVA- en UVB-filters
  • Waterbestendig
  • Wordt snel geabsorbeerd door de huid, dus geen kleverige en plakkerige film op de huid
  • Zeer lichte samenstelling en anti-shine effect, dus geen glimmende vettige huid
  • Actief verzorgende werking
  • Niet schadelijk voor zeefauna en koraal
  • Bevat geen micro-plastics
  • Vegan-vriendelijk
  • Ongeparfumeerd

Better be Bold Sun Fluid for Face & Scalp

€ 20,50