De meest iconische mannen zonnebrillen

De meest iconische mannen zonnebrillen

Weinig accessoires hebben dezelfde impact op je stijl als een zonnebril, het verandert je hele look. Het juiste paar zonnebril kan je beste eigenschappen benadrukken en je zelfverzekerder maken. Als je je stijl een boost wilt geven, zijn hier enkele van de meest iconische zonnebrillen voor mannen.

Vuarnet Legend 06

Vuarnet

De zonnebril van Daniel Craig’s James Bond en al in 1969 gedragen door Alan Delon in de Jacques Deray film La Piscine. Style en klasse kenmerken deze zonnebril.

Vuarnet werd voor het eerst gelanceerd in 1957 met de hoop uitzonderlijke skibrillen te maken. Met dit doel voor ogen vond de oprichter van het bedrijf, Pouilloux, de Skilynx-lens uit om ultraviolet licht en blauw licht te blokkeren om vermoeide ogen en schittering te verminderen zonder het contrast en de dieptewaarneming die skiërs nodig hebben te verliezen.

Vuarnet-Legend006
Daniel Craig

In 1960 leverde Pouilloux hun nieuwe creatie aan Olympisch skiër Jean Vuarnet, die de gouden medaille zou winnen. Kort daarna bundelden Pouilloux en Vuarnet hun krachten om het zonnebrillenmerk Vuarnet te lanceren.

De Vuarnet Legend 06 staat bekend om zijn minimalistische, vintage design, strakke lijnen en duurzame frames. Deze frames zijn ontworpen voor maximaal comfort en zijn bestand tegen beschadiging.

Omdat ze een ingetogen stijl hebben, trekken ze ook geen aandacht weg van het gezicht of de kleding van de drager, waardoor dit het perfecte accessoire is voor diegenen die willen dat hun zonnebril hun kleding aanvult, in plaats van deze te definiëren.

Ray-Ban Aviator

Ray-Ban-Aviator

De Aviator was één van Ray-Bans eerste uitstapjes naar zonnebrillen. De bril moest de ogen van de piloten op grote hoogte beschermen tegen de schittering van de zon. Maar, net als de peacoat en het bomberjack, oversteeg de Aviator functionele militaire kleding om mainstream te worden in de modewereld.

Top-gun
Tom Cruise

De populariteit van de Aviator bereikte ook Hollywood. Marlon Brando was de eerste die de Aviator droeg in de film ‘The Wild One’ uit 1951. Daarna is de Ray-Ban Aviator één van de meest geliefde zonnebrillen geworden van filmsterren en beroemdheden. Vooral de film ‘Top Gun’ uit 1986 met Tom Cruise zorgde voor een ongeëvenaarde populariteit van de zonnebril.

Ray-Ban Aviator-zonnebrillen hebben donkere, reflecterende lenzen en een smalle, bijna onzichtbaar metalen montuur. Na meer dan 80 jaar is de Aviator nog steeds één van de meest bekende en populaire fashion items.

Carerra Champion

Carrera-Champion

Carrera Sunglasses Champion is een geweldig model van Carrera dat één van de meest populaire zonnebrillen aller tijden is.

In veel opzichten was het merk Carerra altijd voorbestemd om synoniem te worden met autoracen en autoliefhebbers. Carerra liet zich immers door deze invloeden inspireren. Door innovatie verlegde het merk de grens van lensgrootte en vorm in hun iconische Champion.

Carerra-Champion
Paul Newman

Carrera bracht de Champion uit in groter dan gebruikelijke maten om meer bescherming voor de ogen te bieden. Tegelijkertijd trok het nieuwe sportieve design de aandacht van autocoureur en liefhebber Paul Newman. Newman trok naar de grotere frames vanwege hun uiterlijk en het feit dat ze op hun plaats bleven tijdens het rijden met hoge snelheden.

Ray-Ban Wayfarer

Ray-Ban-Wayfarer

De klassieke Wayfarer zonnebril is tijdloos. Tegenwoordig heb je vele verschillende varianten van de Wayfarer, maar de klassieker blijft toch wel de enige echte.

Ray-Ban lanceerde de Wayfarer in 1952 en sloeg al snel aan bij bepaalde Hollywood-filmmakers en beroemdheden. Slechts een paar jaar na de eerste lancering droeg de toen jonge, opkomende acteur James Dean, Ray-Ban Wayfarers in de film ‘Rebel Without a Cause‘. In de jaren daarna werd de Wayfarer onder andere gedragen door Muhammed Ali, The Blues Brothers, Leo Dicaprio in The Wolf of Wall Street en Tom Cruise in Risky Business.

Muhammed-Ali-Wayfarer
Muhammed Ali

Een deel van de reden waarom deze zonnebril zo populair blijft als ze zijn, is dat ze de belichaming zijn van de non-conformistische “coole” stijl. In feite zijn de Wayfarers het zeldzame huwelijk van eenvoud en stijl. In tegenstelling tot andere monturen overweldigen ze de drager niet. In plaats daarvan dienen ze als het perfecte fashion statement-accessoire. Tegenwoordig zijn ze een van de meest direct herkenbare, meest iconische zonnebrillen die ooit zijn geproduceerd.

 Ray-Ban Clubmaster Classic

clubmaster-classic

Het Browline ontwerp was ver tot in de jaren ‘60 populair toen mensenrechtenactivist Malcolm X vaak werd afgebeeld terwijl hij een  Ray-Ban Clubmaster Classic droeg.

Browline-brillen vestigen de aandacht op de natuurlijke wenkbrauwlijn van de drager door alleen langs het bovenste gedeelte van het montuur en de slapen een donker of contrasterend materiaal te gebruiken. De lenzen worden meestal op hun plaats gehouden door een dun metalen montuur en hebben een vierkante ronde vorm.

Malcom-X

Tegenwoordig beleeft de Ray-Ban Clubmaster Classic een opmerkelijke revival als klassiek maar toch hip montuur. Het blijft een van de meest populaire stijlen van Ray-Ban en wordt door veel merken op de markt geïmiteerd. Gepopulariseerd door vooraanstaande Hollywood-mannen, bebaarde hipsters en klassieke dressoirs, het is een zeer chique stijl voor wie op zoek is naar een verfijnde en vintage look.

Persol 714

Vespa’s, bruine leren handschoenen en goed gemaakte linnen pakken zijn allemaal kenmerken van de Italiaanse mode, maar ze zijn niet de enige. Persol-zonnebrillen zijn nog maar een voorbeeld van de enorme invloed van Italië op de popcultuur en mode.

Het iconische Persol begon in 1917 in Italië toen opticien Giuseppe Ratti de state-of-the-art Protectors ontwikkelde. De Protectors zijn gemaakt met het oog op comfort en functionaliteit en waren oorspronkelijk bedoeld voor sportrijders, vliegeniers en motorcoureurs. Na verloop van tijd begonnen ook anderen ze te dragen, waaronder kunstenaars en dichters.

Steve-McQueen
Steve McQueen in de film deThomas Crown Affair

Het duurde niet lang voordat het unieke ontwerp van Persol de aandacht trok van beroemdheden, waaronder één van de grootste mode-iconen uit de geschiedenis, Steve McQueen. Toen McQueen ze droeg in zijn film Thomas Crown Affair, werden ze in één klap populair.

Nu worden Persol-zonnebrillen algemeen erkend vanwege hun tijdloosheid en iconisch ontwerp. Hoewel het merk vasthoudt aan zijn ambachtelijke wortels, heeft het ook een steeds evoluerende stijl die de nadruk legt op kwaliteit, comfort en functie. Met tientallen jaren van innovatie achter de rug, ontwierp en produceerde het merk Persol 714 zonnebrillen in de jaren zestig.

Ze zijn ontworpen om de allereerste opvouwbare bril te zijn. Naast het vasthouden aan de hoogste Italiaanse modenormen van die tijd, hebben ze ook een gedurfde esthetiek. Tegenwoordig zijn de zonnebrillen van Persol het perfecte accessoire voor elke formele setting of speciale gelegenheid.


Henley shirt

Henley shirt

Henley-shirts zijn comfortabel, praktisch, geweldig voor laagjes en goed voor alle seizoenen. Helaas, viel de…

Geef een reactie