De meest iconische mannen zonnebrillen

De meest iconische mannen zonnebrillen

Weinig accessoires hebben dezelfde impact op je stijl als een zonnebril, het verandert je hele look. Het juiste paar zonnebril kan je beste eigenschappen benadrukken en je zelfverzekerder maken. Als je je stijl een boost wilt geven, zijn hier enkele van de meest iconische zonnebrillen voor mannen.

Vuarnet Legend 06

Vuarnet Legend 06

De zonnebril van Daniel Craig’s James Bond en al in 1969 gedragen door Alan Delon in de Jacques Deray film La Piscine. Style en klasse kenmerken deze zonnebril.

Vuarnet werd voor het eerst gelanceerd in 1957 met de hoop uitzonderlijke skibrillen te maken. Met dit doel voor ogen vond de oprichter van het bedrijf, Pouilloux, de Skilynx-lens uit om ultraviolet licht en blauw licht te blokkeren om vermoeide ogen en schittering te verminderen zonder het contrast en de dieptewaarneming die skiërs nodig hebben te verliezen.

Vuarnet-Legend006
Daniel Craig

In 1960 leverde Pouilloux hun nieuwe creatie aan Olympisch skiër Jean Vuarnet, die de gouden medaille zou winnen. Kort daarna bundelden Pouilloux en Vuarnet hun krachten om het zonnebrillenmerk Vuarnet te lanceren.

De Vuarnet Legend 06 staat bekend om zijn minimalistische, vintage design, strakke lijnen en duurzame frames. Deze frames zijn ontworpen voor maximaal comfort en zijn bestand tegen beschadiging.

Omdat ze een ingetogen stijl hebben, trekken ze ook geen aandacht weg van het gezicht of de kleding van de drager, waardoor dit het perfecte accessoire is voor diegenen die willen dat hun zonnebril hun kleding aanvult, in plaats van deze te definiëren.

Ray-Ban Aviator

Ray-Ban-Aviator

De Aviator was één van Ray-Bans eerste uitstapjes naar zonnebrillen. De bril moest de ogen van de piloten op grote hoogte beschermen tegen de schittering van de zon. Maar, net als de peacoat en het bomberjack, oversteeg de Aviator functionele militaire kleding om mainstream te worden in de modewereld.

Top-gun
Tom Cruise

De populariteit van de Aviator bereikte ook Hollywood. Marlon Brando was de eerste die de Aviator droeg in de film ‘The Wild One’ uit 1951. Daarna is de Ray-Ban Aviator één van de meest geliefde zonnebrillen geworden van filmsterren en beroemdheden. Vooral de film ‘Top Gun’ uit 1986 met Tom Cruise zorgde voor een ongeëvenaarde populariteit van de zonnebril.

Ray-Ban Aviator-zonnebrillen hebben donkere, reflecterende lenzen en een smalle, bijna onzichtbaar metalen montuur. Na meer dan 80 jaar is de Aviator nog steeds één van de meest bekende en populaire fashion items.

Carerra Champion

Carrera-Champion

Carrera Sunglasses Champion is een geweldig model van Carrera dat één van de meest populaire zonnebrillen aller tijden is.

In veel opzichten was het merk Carerra altijd voorbestemd om synoniem te worden met autoracen en autoliefhebbers. Carerra liet zich immers door deze invloeden inspireren. Door innovatie verlegde het merk de grens van lensgrootte en vorm in hun iconische Champion.

Carerra-Champion
Paul Newman

Carrera bracht de Champion uit in groter dan gebruikelijke maten om meer bescherming voor de ogen te bieden. Tegelijkertijd trok het nieuwe sportieve design de aandacht van autocoureur en liefhebber Paul Newman. Newman trok naar de grotere frames vanwege hun uiterlijk en het feit dat ze op hun plaats bleven tijdens het rijden met hoge snelheden.

Ray-Ban Wayfarer

Ray-Ban-Wayfarer

De klassieke Wayfarer zonnebril is tijdloos. Tegenwoordig heb je vele verschillende varianten van de Wayfarer, maar de klassieker blijft toch wel de enige echte.

Ray-Ban lanceerde de Wayfarer in 1952 en sloeg al snel aan bij bepaalde Hollywood-filmmakers en beroemdheden. Slechts een paar jaar na de eerste lancering droeg de toen jonge, opkomende acteur James Dean, Ray-Ban Wayfarers in de film ‘Rebel Without a Cause‘. In de jaren daarna werd de Wayfarer onder andere gedragen door Muhammed Ali, The Blues Brothers, Leo Dicaprio in The Wolf of Wall Street en Tom Cruise in Risky Business.

Muhammed-Ali-Wayfarer
Muhammed Ali

Een deel van de reden waarom deze zonnebril zo populair blijft als ze zijn, is dat ze de belichaming zijn van de non-conformistische “coole” stijl. In feite zijn de Wayfarers het zeldzame huwelijk van eenvoud en stijl. In tegenstelling tot andere monturen overweldigen ze de drager niet. In plaats daarvan dienen ze als het perfecte fashion statement-accessoire. Tegenwoordig zijn ze een van de meest direct herkenbare, meest iconische zonnebrillen die ooit zijn geproduceerd.

American Optical Original Aviator

American Optical Original Aviator

Terwijl Ray-Ban de beroemde Aviator heeft, heeft American Optical de Original.

American Optical werd voor het eerst gecontracteerd door het Amerikaanse leger in 1935 om zeer functionele zonnebrillen te produceren die de zonnestralen buiten zouden houden en het zicht van militair personeel zouden verbeteen.

Neil-Armstrong-American-Optical
Ryan Gosling als Neil Armstrong in First Man 

Oorspronkelijk de US Army Air Corps D-1 genoemd, leek deze zonnebril op de vliegbril die in de begindagen van de militaire luchtvaart werd gebruikt, waar de zon en rondvliegend puin het zicht van een piloot zouden belemmeren.

Net als Ray-Ban ontdekte American Optical dat ze een winnend ontwerp hadden en begon het te verfijnen tot ze de Original hadden, het ontwerp dat je tegenwoordig ziet. Sinds de allereerste iteratie heeft elk volgend ontwerp geprobeerd de functionaliteit te verbeteren, het gewicht te verminderen en het comfort te verbeteren.

Uiteindelijk werd de Original van American Optical beschouwd als een van de meest functionele zonnebrillen op de markt. Neil Armstrong droeg ze tijdens de Apollo 11 missie. Sindsdien is American Optical doorgegaan met het ontwerpen van kwaliteits- en iconische zonnebrillen en met het innoveren van hun ontwerpen, van hun oude Saratoga-lijn tot hun vintage-stijl AO-1002-lijn.

American Optical Saratoga

Wederom een zonnebril van American Optical. Eén van de meest klassieke en duurzame zonnebrillen aller tijden, de Saratoga is al tientallen jaren niet meer geproduceerd. Nu is het terug en beter dan ooit, gemaakt door Amerikaanse ambachtslieden met behulp van de beste wereldwijde componenten.

AO is trots op de kwaliteit en tijdloze Amerikaanse stijl sinds 1833. Als je een American Optical Saratoga draagt, draag je een stukje geschiedenis. In de loop de jaren heeft American Optical, het uiterlijk van moderne brillen gevormd. de Saratoga is hiervan het ultieme bewijs. De Saratoga is met trots gedragen door president John F. Kennedy en talloze filmsterren.

JFK-Saratoga
John F. Kennedy

Saratoga is één van de meest iconische producten van American Optical. Ze zijn perfect voor stijlvolle mannen. Eenvoudig maar toch klassiek, deze zonnebril zal nooit uit de mode raken. Het beschikt over gepolariseerde lenzen die schittering helpen verminderen en de visuele helderheid en het contrast verbeteren, terwijl het verblindende effect wordt geëlimineerd.

Bovendien kunnen de lenzen met filtercategorie 3 harde UV-stralen effectief blokkeren om uw ogen te beschermen, zelfs op plaatsen die worden blootgesteld aan sterke UV-stralen, zoals sneeuwvelden, bergen of zee. De kwaliteitslenzen zijn ook antireflecterend, veegvast en stootvast voor extra duurzaamheid, en u hoeft zich nooit zorgen te maken dat ze breken. Bovendien is deze zonnebril gemaakt om zeer licht van gewicht te zijn en de hele dag door een comfortabele pasvorm te bieden.


Henley shirt

Henley shirt

Henley-shirts zijn comfortabel, praktisch, geweldig voor laagjes en goed voor alle seizoenen. Helaas, viel de…

Geef een antwoord