De complete gids voor Levi jeans nummers

De complete gids voor Levi jeans nummers

Levi Strauss & Co. produceert jeans van de hoogste kwaliteit ter wereld. Maar geloof het of niet, het bedrijf zat niet altijd in de kledingindustrie. Toen het in 1853 werd opgericht, was Levi Strauss & Co. een eenvoudige winkel die groothandelsbenodigdheden verkocht aan plaatselijke algemene winkels. Dat wil zeggen, tot de jaren 1870.

Nadat één van de vaste klanten van het bedrijf, Jacob Davis, een voorstel naar Levi Strauss stuurde met het aanbod om samen zaken te gaan doen met de productie van stevige overalls en jeans van hoge kwaliteit met koperen klinknagels, veranderde alles.

Levi Strauss accepteerde, en creëerde het eerste paar Levi’s 501 Jeans, een stijl die niet alleen ‘s werelds meest populaire kledingartikel zou worden, maar zou uitgroeien tot de meest legendarische jeans die de wereld ooit heeft gekend. Je hebt ongetwijfeld gehoord van de 501’s en misschien zelfs de 511’s, maar hoe zit het met de rest van Levi’s iconische jeans? En welk paar past bij jou? Hier is een complete gids voor Levi’s nummers:

Wat betekenden de nummers van Levi oorspronkelijk?

501 was het nummer dat werd gekozen om de eerste denimoveralls met koperen klinknagels aan te duiden die Levi Strauss & Co. in 1890 produceerde, en dat is ongeveer waar de kennis over de cijfers eindigt. Het is misschien een anticlimax, maar het is de waarheid.

Er moest een betekenis achter de cijfers zitten, aangezien deze aanduidingen nooit willekeurig worden gekozen, maar welke betekenis dan ook is waarschijnlijk verloren gegaan in 1906 tijdens de aardbeving in San Francisco en de brand die het hoofdkantoor, de fabrieken en de archieven van Levi verwoestte.

Het enige beetje nuttige informatie is dat er vroeger een 201-jeans was die een goedkopere versie van de 501 was, samen met een handvol andere driecijferige aanduidingen. Als we speculeren, is het mogelijk dat het eerste cijfer van de drie oorspronkelijk wees op de prijs of kwaliteit van de fabricage.

Hoe vind ik mijn Levi’s-stijlnummer?

Natuurlijk is de enige echte manier om te kijken welke Levi’s jeans-nummer het beste bij je past door de spijkerbroek aan te trekken. Weten of je over het algemeen de voorkeur geeft aan een slim fit boven een straight fit of ruimte wil voor laarzen, is een goed uitgangspunt. Maar onthoud dat er variaties in pasvormen zijn en dat je misschien meer ruimte rond je dijbeen wilt of dat je broekspijpen iets meer taps toelopend is.

levi-501

Levi 501 Originele pasvorm

De originele jeans waar het allemaal mee begon, de Levi’s 501, in de jaren 1890 speciaal ontworpen en uitgebracht voor mannen die kleding nodig hadden die tegen een stootje kon.

Deze 501 herenjeans van Levi’s heeft een iconische button-fly knoopsluiting en is voorzien van twee steekzakken voor en twee achterzakken achter. Ook is er een klein muntzakje aanwezig.

De pasvorm:

 • Regular aan de achterzijde en op de heupen
 • Rechte pijpen
 • Valt op de heup
Levi-502

Levi 502 Regular Taper

De 502 is een tussenoplossing voor mensen die houden van het comfort van de 501s, maar ook van de getailleerde look van de 505s.

De broek heeft een ruimere dij zoals de 501s en 505s, maar met een moderne taps toelopende pijp voor een meer casual, moderne look. Een verfijnder en moderner alternatief voor rechte jeans.

De pasvorm:

 • Een klassiek toelopend model voor elke dag
 • Ruimte rond zitvlak en bovenbenen voor comfort en bewegingsvrijheid, met een pijp die taps toeloopt bij de enkel.
Levi-504

Levi 504 Regular Straight Fit

De 504 Regular Straights zijn misschien niet op een historische manier voorafgegaan aan de originele 505’s, maar stilistisch is het perfect passend. De 504’s hebben een iets kleinere beenopening, een iets slanker uiterlijk (minder ruimte in de dijen) en zitten vooral laag in de taille, waar de traditionele 505’s in de taille zitten.

De Levi’s 504 jeans wordt niet meer geproduceerd en is vervangen door de nieuwe 516 jeans. De 516 jeans heeft een betere pasvorm en is comfortabeler

Pasvorm:

 • Straight Fit
 • Iets verlaagde taille en ruimte in het bekken en bij de dijen.
Levi-505

Levi 505 Regular Fit

Geïntroduceerd in 1967 als Levi’s eerste voorgekrompen jeans met ritssluiting. De Levi’s 505 werd geboren in de Summer of Love, en het was niet meer dan normaal dat de 505 een diepe band met muziek zou vormen. Staat op de cover van het Rolling Stones-album Sticky Fingers uit 1971.

Rebellen, outcasts en buitenbeentjes over de hele wereld omarmden de jeans met de opkomst van punkrock in de late jaren ’70 en vroege jaren ’80. Geliefd vanwege de klassieke stijl met rechte pijpen.

Pasvorm:

 • Een klassiek toelopend model voor elke dag
 • Iets ruim
 • Extra ruimte in zitvlak en bovenbeen
Levi-510

Levi 510 Skinny Fit

Een nieuwe toevoeging aan de Levi’s-reeks, de 510’s zijn skinny-fit jeans die doelbewust slanker, en met zo min mogelijk beenopeningsruimte zijn gelaten.

Muzikanten, artiesten en atleten houden allemaal van de stijl, en sinds de release een paar jaar geleden is het een vaste waarde geworden in de Levi’s-stal.

De ultragestroomlijnde pasvorm is ontworpen om de aandacht op je schoenen te vestigen. De jeans zijn gemaakt met +Levi’s® Flex: de meest geavanceerde stretchtechnologie ontwikkeld voor maximale bewegingsvrijheid en comfort.

Pasvorm:

 • Skinny op zitvlak en dijen
 • Skinny pijpen
 • Valt op de heup
Levi-511

Levi 511 Slim Fit

Levi’s 511’s zijn voor moderne mannen die modetrends volgen. Ze zijn slank en smal, maar niet oncomfortabel, en ze passen goed bij alles, van T-shirts en hoodies tot loafers en blazers.

Het belangrijkste verschil tussen Levis 510 en 511 jeans is dat de 510-stijl skinny is, terwijl de 511-stijl slank is. De 511 heeft een slanke pasvorm die de vorm van de benen omlijnt, maar niet strak op de huid blijft zitten, terwijl de 510 een elastische, nauwsluitende pasvorm heeft. De slim-fit 511 zit iets onder de taille, terwijl de 510 in de taille zit.

Pasvorm:

 • Nauwsluitend rond zitvlak en bovenbenen maar comfortabel.
 • Smalle pijpopening
 • Hangt onder de taille
Levi-logo
Levi-512

Levi 512 Slim Tapered Fit

Gemaakt als een over het algemeen smallere versie van de 511 Slim Fits, heeft de 512 Slim Tapered Fit eigenlijk de kleinste beenopening van allemaal in de 510, 511 en 512 serie.

Wel is het zo, dat net als bij de 511, het geen comfort opoffert met zijn nauwsluitende pasvorm. Het is misschien een beetje magisch – we hebben geen idee hoe ze het doen.

Pasvorm:

 • Nauwsluitend rond zitvlak en bovenbenen
 • Taps toelopende pijpopening
 • Hangt onder de taille
Levi-513

Levi 513 Slim Straight Fit

De 513 Slim Straight Fit is een middelhoog model dat net onder de taille valt en een smal zitvlak en dijbeen heeft, met comfort en een trendy moderne look.

Het belangrijkste verschil tussen Levis 511 en 513 jeans is dat de 511 iets strakker en nauwer zit dan de 513. Levis classificeert de 511 als slim fit en de 513 als slim fit straight, wat betekent dat de 513 benen heeft die niet taps toelopen van de knie tot de enkel. De 513 heeft ook een iets grotere beenopening dan de 511.

Pasvorm:

 • Regular aan de achterzijde en op de heupen
 • straight pijpen
Levi-514

Levi 514 Straight Fit

De 514 Straight Fit komt voort uit de slanke zit- en dijmodellen en zit nog steeds onder de taille, maar biedt een normaal zitvlak en dijbeen en heeft een beenopening van 16,5 inch voor een stijlvolle, maar toch ontspannen pasvorm die niet om “skinny” geeft. .”

Pasvorm:

 • Regular aan de achterzijde en op de heupen
 • Straight pijpen
 • Valt onder de taille
Levi-517

Levi 517 Boot Cut Fit

De Levi’s 517 Bootcut Jeans, gemaakt in 1969 om over laarzen te passen, is puur Amerikaans. Gesneden om te zitten in de taille, slank door de dijen met een authentiek bootcut-been. De 517’s zijn een uitstekende keuze als je een klassieke stijl met moderne accenten wilt (zoals een iets slanker been).

Pasvorm:

 • Een authentieke bootcut-pasvorm
 • Valt onder de taille
levi-519

Levi 519 Extreme Skinny Fit

Extreem is waarschijnlijk een beetje een understatement voor de pasvorm van deze jeans. Superskinny door de heupen en dijen, helemaal naar beneden door de 12,25-inch beenopening, deze jeans is waarschijnlijk meer voor de show dan voor comfort.

Pasvorm:

 • Skinny op zitvlak en dijen
 • skinny pijpen
 • Valt onder de taille
Levi-527

Levi 527 Slim Boot Cut Fit

Zelfs als bootcuts niet per se jouw stijl zijn, zou elke man minstens één paar 527’s moeten hebben, omdat ze ongelooflijk comfortabel zijn en bij alles passen, van sneakers tot cowboylaarzen. De broek heeft de standaard bootcut-beenopening, maar met een smal zitvlak en dijbeen, wat hem een moderne look en feel geeft met behoud van het klassieke comfort van een solide bootcut.

Pasvorm:

 • Slim op zitvlak en dijen
 • Slim bootcut pijp
 • Valt op de heup
Levi-531

Levi 531 Athletic Slim

Slanker dan de 541s, de 531 Athletic Slims zijn voor mannen die trainen, willen dat hun spijkerbroek daarbij past, maar niet per se de strakheid willen van iets dat elke spier laat zien. Deze zitten lager op je taille en hebben meer ruimte in de zitting en het bovenbeen.

Pasvorm:

 • Zit onder de taille
 • Superskinny van heup tot enkel
 • Superskinny beenopening: 12,25″
Levi-541

Levi 541 Athletic Taper

De 541 Athletic Fit heeft een rechte pijp en een atletische zitting en dij, wat betekent dat ze een slanker uiterlijk bieden, maar niet te strak.

De perfecte pasvorm voor gespierde benen. De 541 geeft je meer ruimte in de dijen en het zitvlak voor comfort en mobiliteit.

Pasvorm:

 • Extra ruimte voor de zitting en dijbeen
 • Zit om je middel
 • Iets taps toelopende pijpen
Levi-550

Levi 550 Relaxed Fit

De in 1985 uitgebrachte Levi’s 550 Relaxed Fit-jeans is waarschijnlijk een van de meest comfortabele jeans van Levi.

Lekker rum zittend met een lichte taps toelopende onderkant naar de uiteinden, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik met sneakers of nette schoenen.

Pasvorm:

 • Ruime pasvorm
 • Zit om je middel
Levi-559

Levi 559 Relaxed Straight Fit

Als je van de lage en gemakkelijke stijl van de 550’s houdt, maar een modernere pasvorm onder de taille wilt, zijn de 559 Relaxed Straight Fits absoluut perfect.

Met een ruime zitting en dij, met aandacht voor moderne stijl, lopen de 550’s niet taps toe (in feite is de 18-inch beenopening enorm), maar voelen ze perfect aan van boven naar beneden.

Pasvorm:

 • Extra ruimte voor de zitting en dijbeen
 • Valt onder je middel
Levi-569

Levi 569 Loose Straight Fit

Laag, los en baggy zijn de drie woorden die de 569 Loose Straight Fits het best omschrijven. Hoewel de stijl technisch gezien als een rechte pijp wordt beschouwd, zijn ze super breed met een beenopening van 18, 5 inch. Deze Levi jeans zijn letterlijk het tegenovergestelde van de 510’s.

Pasvorm:

 • Extra ruimte voor zitting en dijbeen
 • Valt onder je middel
 • Straight leg
Levi-Strauss

Het is een feit dat Levi’s een bedrijf in ontwikkeling is. Soms stopt het met oude stijlen, brengt het nieuwe pasvormen uit of past het bestaande jeans aan. Koppel dat aan het feit dat je lichaam zal veranderen, en het is zeer waarschijnlijk dat je niet je hele leven aan één Levi style-nummer vastzit. Of je wilt gewoon eens wat anders en dan heb je, zoals je ziet, genoeg keus!

Levi’s Heren jeans kopen? Kijk snel!

Geef een reactie