Star Trek Picard seizoen 2

Star Trek Picard seizoen 2

Star Trek Picard keert terug naar Amazon Prime Video voor seizoen 2, als Jean-Luc door de tijd reist.

Seizoen twee van Star Trek: Picard wordt exclusief gelanceerd op Prime Video, op 4 maart, dat heeft de streamingdienst bevestigd. Na de première zullen wekelijks nieuwe afleveringen van het 10 afleveringen lange tweede seizoen verschijnen.

In Star Trek Picard seizoen 2 beginnen Jean-Luc Picard en zijn bemanning aan een gewaagde nieuwe reis… naar het verleden. Picard moet oude en nieuwe vrienden inschakelen om de gevaren van de 21e-eeuwse aarde het hoofd te bieden in een wanhopige race tegen de klok om de toekomst van de melkweg te redden.

Picard seizoen 2 brengt de voormalige kapitein van de USS Enterprise-D waar hij nog nooit is geweest – ons heden. Hij zal terugreizen naar 2024 om een 24e eeuw te herstellen die is veranderd in een “totalitaire nachtmerrie”, en hij neemt Cris Rios, Agnes Jurati, Seven of Nine en de rest van de nieuw samengestelde bemanning van La Sirena mee voor de rit.

Whoopi Goldberg als Guinan

In StarTrek Picard S2 zal Whoopi Goldberg opnieuw haar rol spelen als Guinan uit StarTrek: The Next Generation, waar ze aan boord van de USS Enterprise-D als barman en vertrouweling van Jean-Luc Picard verscheen.

Star-Trek-Picard-2
Whoopi Goldberg als Guinan

“Ik heb Star Trek: Discovery niet gezien, maar ik heb wel het eerste seizoen van Picard gezien, wat geweldig was”, “Van tijd tot tijd praat ik met Patrick over Star Trek. Daar ben ik heel enthousiast over.” vertelde de oscar-winnares aan SFX Magazine.

De El-Aurian barman zal weer klaar staan om haar goede vriend Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) wat wijs advies te geven wanneer meester-trickster Q hem weer eens test.

In nieuwe beelden die werden vrijgegeven voorafgaand aan de boodschap van de show, is te zien hoe Guinan Picard inhaalt bij een gloeiend heet brouwsel van Earl Grey-thee, waar ze hem vertelt: “Je antwoorden staan niet in de sterren, ze zijn nooit geweest … ik geloof er moet nog een laatste ‘final frontier’ komen.”

John de Lancie als Q

Andere bekenden die terugkeren in Star Trek Picard seizoen2 zijn onder andere: Isa Briones als Data’s ‘dochter’ Soji Asha, Santiago Cabrera als La Sirena-kapitein Cris Rios, Michelle Hurd als Picards voormalige Starfleet-collega Raffi Musiker, Alison Pill als cybernetica-expert Dr Alison Jurati, en Evan Evagora als Elnor, een krijger opgevoed door de Qowat Milat, een Romulan-sekte die gelooft in ‘absolute candor’.

Verder zullen ook Jeri Ryan als Seven of Nine, Brent Spiner als Data, Annie Wersching als de Borg-koningin en John de Lancie als Q hun opwachting maken.

Showrunner Terry Matalas

Terry Matalas heeft Michael Chabon als showrunner opgevolgd, maar Chabon is nog steeds aan boord als schrijver en producer. Robert Duncan McNeill (Tom Paris uit Star Trek: Voyager) zou oorspronkelijk betrokken zijn bij Picard en Discovery, maar planning stond in de weg. “Toen Discovery voor het eerst bij elkaar kwam, weet ik dat er al vroeg gesprekken waren dat ik de show zou regisseren”, zei McNeill op Trek.FM’s Primitive Culture-podcast.

“Maar ik heb de neiging om nu het grootste deel van mijn tijd aan het produceren te besteden, en als ik aan het produceren ben, ben ik fulltime bij een show. Ik was niet beschikbaar toen ze hun eerste regisseursronde aan het uitzoeken waren, en sindsdien hebben de sterren niet op één lijn gezeten. Hij voegde eraan toe: “Ik heb met Terry Matalas gesproken over seizoen twee van Picard. Hij en ik hebben de laatste tijd een paar gesprekken gehad en zijn weer met elkaar in contact gekomen, wat geweldig was.

Terry heeft het erover gehad mij daarheen te halen als regisseur of als acteur, en Tom Paris [terug] te brengen, maar het ging echt om de planning. “Ik zou graag Picard doen. Ik heb echt genoten van dat eerste seizoen. Ze vroegen me om een ​​aflevering van Picard te maken. Het was geen grote reeks scènes of wat dan ook, het waren een paar scènes met Patrick.

Star Trek: Picard seizoen 2 plot: wat gaat er gebeuren?

Amazon-prime

In de trailer leren we dat Picard en co naar de 21e eeuw moeten reizen om de toekomst te redden van de ijzeren greep van een totalitair regime.

Picard’s replica staat aan het hoofd van dat regime, wat betekent dat Jean Luc Picard het zeker zal opnemen tegen… Jean Luc Picard !

“Ik had vanaf het begin heel duidelijk gemaakt dat ik niet geïnteresseerd was om weer in het uniform te klimmen en in de stoel van de kapitein te gaan zitten en te zeggen ‘Maak het zo’, en dat alles,” zei Stewart (via IndieWire). “Het moest een andere wereld zijn waarin we ons bevonden.”

En de real-world relevantie zal ook een factor zijn. “Ik denk dat het volkomen gepast is dat er echo’s zijn van de wereld waarin we vandaag leven”, “Omdat de wereld waarin we vandaag leven in een zeer erbarmelijke en angstaanjagende staat verkeert” zei Patrick Stewart.

Star Trek: Picard season 2 trailer

In de trailer zien we Picard de stukken van de dramatische finale van seizoen één oppakken, en wat dat voor hem als mens in de toekomst zou kunnen betekenen.

We zien ook zijn ijzige relatie met collega Next Generation-ster, Q, waarbij Picard hem ijzig vertelt dat hij veel te oud is voor de onzin van het personage.

De totalitaire wereld die Q heeft gecreëerd wordt ook voor het eerst getoond, waarbij de personages veranderen in rode en zwarte uniformen in overeenstemming met de wereld die ze dienen.

Als gevolg hiervan moeten Picard en aanhang. snel naar het verleden om de acties van Q te corrigeren.

Star Trek: Picard Seizoen 2 is vanaf 4 Maart te zien bij Amazon Prime Video.


Geef een reactie