Heeft dit horloge Max Verstappen geholpen de F1 te winnen?

Heeft dit horloge Max Verstappen geholpen de F1 te winnen?

Toen Max Verstappen in de laatste ronde van de Abu Dhabi Grand Prix, Hamilton voorbij ging en daardoor Formula 1 Wereldkampioen wed, deed hij dat terwijl hij een TAG Heuer Monaco Titan droeg.

In mei presenteerde TAG Heuer deze titanium chronograaf aan Verstappen tijdens de Grand Prix van Monaco. Hij won die race en sindsdien lijkt het horloge hem veel geluk te brengen. Ik zeg niet dat het horloge magisch is, maar als ik Max Verstappen was, zou ik het nooit meer afdoen.

max-kampioen

TAG Heuer Monaco Titan

Heuer-Tag-Monaco

Horlogemerken hebben diepe relaties in de racewereld. Daarmee bedoelen we sponsoring, maar ook inspiratie: de Rolex Daytona is geïnspireerd op de race in Florida, terwijl Tag Heuer zijn Carrera heeft, die zijn naam ontleent aan de dodelijke Carrera Panamericana in Mexico. (Die race werd in 1955 afgelast nadat meer dan twee dozijn deelnemende coureurs stierven tijdens zijn vijfjarige bestaan.)

Deze horloges komen uit een tijd waarin uurwerken een echte functie hadden – racehorloges waren meestal uitgerust met een chronograaf of een stopwatchfunctie. En hierbij is Tag Heuer’s Monaco, met zijn scherpe lijnen en vierkante vorm, misschien wel de meest unieke. Het horloge wordt meestal geleverd met een helderblauwe wijzerplaat, maar om de Grand Prix van Monaco dit jaar te herdenken, heeft Tag Heuer iets dramatischer bedacht. De nieuwe Tag Heuer Titan is gemaakt van titanium – een primeur voor de Monaco – en biedt een slankere zilver-en-zwarte wijzerplaat. Dit “panda dial”-effect is enorm succesvol geweest voor andere race-geïnspireerde horloges (Daytona).

Steve McQueen

De Monaco, ontworpen in de jaren 60 voor racers, werd het beroemdst doordat Steve McQueen in de film Le Mans het horloge droeg, tegenwoordig verkoopt het nog steeds goed dankzij een gestage stroom van esthetische aanpassingen en limited editions zoals deze.

McQueen-Monaco

Geef een reactie