Rico Verhoeven – The King

Rico Verhoeven – The King

Rico Verhoeven is geboren op 10 april 1989 in Bergen op Zoom (Noord-Brabant). Zijn moeder Lies Verhoeven vernoemde hem naar Ricardo (Rico) Tubbs uit de jaren ’80 serie Miami-Vice. Hij was vijf jaar oud toen hij voor het eerst in aanraking kwam met vechtsporten. Zijn vader, tweevoudig Nederlands kampioen in Kyokushin karate en die ook les gaf, nam de jonge Rico voor de eerste keer mee naar de dojo.

Rico was zes jaar toen hij zijn eerste partijtjes vocht en al snel erkende zijn vader dat Rico een groot talent was.Training werd een vast onderdeel van Rico zijn leven, onder strenge toezicht van vader Jos.

Verhoeven was voor zijn leeftijd altijd al fors gebouwd, op zijn twaalfde woog Rico al 75 kilo. Nadat hij overstapte op kickboksen konden er al snel geen tegenstanders van zijn eigen leeftijd worden gevonden. Op 15-jarige leeftijd, was zijn eerste officiële gevecht, die hij via knock-out won tegen een 28-jarige tegenstander.

Zijn debuut in de professionele Japanse K-1 was vier jaar later, Rico debuteerde als invaller en versloeg een Japanse tegenstander, vanwege een blessure vocht hij niet in de volgende ronde. om de volgende stap in zijn professionele carriere te maken ging Rico samenwerken met de ervaren kickbokstrainer Dennis Krauweel, die hem beschrijft als ‘de ideale leerling’.

Rico vervolgde zijn weg naar wereldwijd succes door zich in 2013 aan te sluiten bij de nieuwe Amerikaanse kickboksfederatie GLORY. Hij won het Glory 11 CHICAGO Heavyweight Championship Tournament in oktober 2013. Het toernooi, bestond uit vier vechters, Verhoeven, Ghita, Saki en Silva. Verhoeven won eerst van Saki op punten en daarna van Ghita.

Rico-Verhoeven

De beste van de wereld

In 2014 mocht Rich Verhoeven zichzelf de beste van de wereld noemen. Tijdens GLORY 17 versloeg Rico, de Roemeen Daniel Ghiță en kon de op dat moment vacante titel opeisen.

In de jaren daarna behield Rico Verhoeven zijn titel als Heavyweight World Champion Kickboxing met gevechten tegen Errol Zimmerman (knock-out), de Roemeen Benjamin Adegbuyi (unanieme beslissing), Benjamin Adegbuyi (knock-out), de Kroaat Mladen Brestovac (unanieme jurybeslissing), de Braziliaan Anderson Silva (knock-out) en de Belg Jamal Ben Saddik.

Het meest besproken gevecht in die periode, was de confrontatie met de Marokkaanse Nederlander Badr Hari. Het prestigegevecht eindigde in een overwinning voor Verhoeven omdat Badr gewond werd aan zijn rechterelleboog en niet verder kon. Waardoor Rico op Technisch Knock-Out won.

In 2017 versloeg Rico de Enfusion kampioen Ismael Lazaar op punten. Later dat jaar kwam de rematch tegen Jamal Ben Saddik. Rico had het de eerste twee ronde heel zwaar tegen “De Beer van Borgerhout” en ging hij bijna knock-out. Maar in de 5e ronde kwam Rico, dankzij een ijzersterk uithoudingsvermogen, sterk terug en sloeg hij de vermoeide Saddik naar de grond.

Op 21 december 2019 was het tijd voor de lang verwachte rematch tegen Badr Hari (Collission part II). Tijdens het gevecht ging Rico een paar keer naar de grond en kreef hij 8 tellen. Rico won door opgave van Badr in de 3e ronde die een blessure aan zijn voet kreeg.

Glory Collision 3

Rico-Verhoeven

Een spectaculair gevecht was Rico’s tweede treffen tegen Jamel Ben Saddik in Glory Collision 3. De dan 32-jarige Verhoeven werd in de slotfase van de eerste ronde hard geraakt en kreeg het in de tweede ronde opnieuw zwaar te verduren. Rico moest naar de grond en liep een diepe snee onder zijn linkeroog op. Het bloed stroomde over zijn wang en hij hield er ook een flink dik oog aan over, maar Verhoeven vocht door. Saddik raakte steeds vermoeider en Rico begon zoveel treffers uit te delen dat de scheidsrechter in de vierde ronde tot een technische knock-out besloot. Het gevecht word algemeen beschouwd als een waar gladiatorengevecht.

Rice Verhoeven Privé

Rico Verhoeven had 13 jaar lang een relatie met zijn jeugliefde Jacky Duchenne, die hij op zijn 17e in de sportschool ontmoette. Samen kregen ze twee dochters en een zoon, in 2020 scheidde hij van haar. Tegenwoordig heeft Rico een relatie met Naomy van Beem, personal trainer van beroep en zeer actief als influencer op Instagram.

Rico heeft zijn ambitie om als acteur door te breken nooit onder stoelen of banken gestoken en werkt hard aan het waarmaken van zijn droom. Verhoeven maakte zijn filmdebuut in een kleine rol tegenover Alain Moussi in Kickboxer: Retaliation. Verder speelde hij al wat kleinere rollen in Nederlandse producties als Undercover, Vechtershart en Bon Bini Holland 3, maar ambieert ook een doorbraak in Hollywood.

Rico: Dream Big

In zijn Amazon Prime Video-docuserie Rico: Dream Big is Verhoevens weg daarnaartoe te zien. De slotaflevering van Rico: Dream Big gaat over zijn bezoekjes aan Los Angeles om de filmwereld binnen te dringen. Ondanks goede audities kreeg hij geen rol in de film Creed 2 en ging ook een aandeel in de actiefilm John Wick 3 met Kenau Reeves aan zijn neus voorbij.

Volgens Rico’s manager Karim Erja kan de kickbokser ‘nog steeds pissig worden om Sylvester Stallone’. ‘Gaat je telefoon, heb je gewoon Stallone aan de lijn! Hoor je ineens: ‘Hey Rico!’ Ik helemaal flippen natuurlijk. En dan hoor je dat de rol naar iemand anders gaat. ‘You are too good looking man!’ Tja, zo gaat dat. Het is wachten op het moment dat je na lang proberen wél beet hebt,’ aldus Verhoeven.

Wat wél lukte, is wat stuntwerk in de gameverfilming van Halo. Zo belt hij regelmatig met producenten en krijgt hij stuntlessen, om ‘veilig’ te kunnen vechten in films.In de documentaire zien we hem fitnessen met zijn vriend Mark Wahlberg (TransformersThe Departed).

Ook gaat Rico de hoofdrol spelen in een grote actiefilm, The Black Lotus. Het is een Engelstalige film die hij ook co-produceert. Momenteel is hij in Los Angeles voor gesprekken met mogelijke regisseurs en schrijvers.

Jean-Claude van Damme is Rico’s grote jeugdheld, de vechter die uiteindelijk ook de stap naar de filmindustrie heeft weten te maken. ‘Aan mijn leven als sporter zit een houdbaarheidsdatum, dus ik dacht lang na over wat ik daarna moet doen. Als kind speelde ik al scènes uit films na. Het is een passie van me, hoe mooi is het als ik met dat plezier ook kijkers blij kan maken? Ik denk oprecht dat er ruimte is voor een nieuwe generatie. Veel actiesterren als Arnold Schwarzenegger, Jason Statham en Dwayne ‘The Rock’ Johnson zijn al wat ouder. Hopelijk kan ik in dat gat springen.’

Rico-Dream-Big

Rico: Dream Big is nu te zien op streamingdienst Amazon Prime Video


Geef een reactie