De mooiste sportvrouw van Nederland

De mooiste sportvrouw van Nederland

Irene Schouten is door de lezers van FHM uitgeroepen tot ‘Mooiste Sportvrouw van 2022’. De  Nederlands schaatsster die zowel op de langebaan (met name de lange afstanden) als op de marathon en de inline-skates actief is. Irene heeft deze titel mede te danken aan haar afgetrainde ”schaatsbillen”, die je hieronder kunt bewonderen.

De 29-jarige Irene Schouten is actief op het hoogste niveau binnen de schaatswereld. De sportvrouw van het jaar heeft al aardig wat successen geboekt.

Tijdens de wereldkampioenschappen van 2015 en 2019 won ze goud op de Massastart. Op de Olympische Spelen van 2018 kon ze brons binnenslepen op datzelfde onderdeel. Vorig jaar in Thialf won ze twee gouden medailles, net als tijdens de wereldkampioenschappen in 2021.

Irene won tijdens de Olympische Winterspelen goud op zowel de 3000 meter als de 5000 meter, beide met een nieuwe olympisch record, en eindigde als eerste bij de massastart. Ook pakte ze begin maart in het Noorse Hamar de wereldtitel allround schaatsen.

Irene trouwde onlangs met Dirkjan Mak, die ze in 2017 leerde kennen. Eigenlijk zouden de twee in 2021 elkaar al het jawoord geven, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Een jaar later konden ze dus wel eeuwige trouw aan elkaar beloven.

Eerder dit jaar liet Irene zich ontvallen dat ze best met haar olympische medaille, die ze won op de massasprint tijdens de Olympische Winterspelen van Pyeongchang, in de Playboy zou willen poseren. Maar daar komt ze nu op terug: “Ik vond het echt heel leuk om te doen, al zou ik niet zo snel nog naakter gaan. Dit is wel een beetje de max. Een shoot met lingerie vind ik ook gewoon mooier, want dan laat je nog wat te fantaseren over.”

Om de FHM 500 te bestellen klik HIER


Geef een reactie