De Beste Britse Scheermerken

De Beste Britse Scheermerken

Of je nu gelooft in Britse uitzonderlijkheid of niet, niemand kan ontkennen dat de barbershops van het Verenigd Koninkrijk uitblinken in nat scheren. Maak een wandeling rond Mayfair of St. James’ in Londen, en je zult stuiten op een handvol scheerwinkels die al meer dan 200 jaar bestaan, en niet toevallig op een steenworp afstand van Buckingham Palace.

Wat maakt deze scheermerken zo bijzonder

Ze zijn geworteld in een verzorgingsritueel dat een unieke combinatie van traditie, erfgoed, aandacht voor detail, kwaliteitsingrediënten, vakmanschap, het stempel van koninklijke goedkeuring en, in dit anonieme online tijdperk, een welkome persoonlijke service biedt. Je kunt een bezoekje aan een originele barbershop, thuis natuurlijk niet kopieeren, maar je kan wel de heerlijke produchten gewoon online kopen.

Of je nu elke dag scheert of liever een meer weelderige baard kweekt tussen de scheerbeurten door, je zult geen spijt hebben van het investeren in je scheerritueel met deze beste Britse scheermerken.

Truefitt & Hill

Truefitt & Hill bestaat al sinds 1805, dus ze moeten wel iets goed doen. Dit iconische Britse merk heeft nog steeds de titel als ‘s werelds oudste barbierswinkel, volgens het Guinness Book of Records, en net als het voormalige Britse Rijk, strekt zijn invloed zich uit over de hele wereld.

Als makers van hoogwaardige scheercrèmes, scheermessen, strops, borstels en tijdloze colognes, biedt de met hout beklede barbierswinkel superieure verzorgingservaringen, evenals volledige haarbehandelingen, gezichtsbehandelingen, nagelverzorging en scheerlessen met een meesterbarbier om het vak over te dragen.

Koning George III gaf het merk zijn eerste Koninklijke Warrant, terwijl ZKH Hertog van Edinburgh meer recent zijn goedkeuring gaf. Truefitt & Hill heeft negen regerende vorsten bediend, werd onderschreven door Koningin Victoria, ontving een enthousiaste vermelding door Charles Dickens in ‘The Uncommercial Traveller’, was aanwezig op de Titanic en had een klantenkring die onder meer Oscar Wilde, Sir Winston Churchill, Alfred Hitchcock, David Niven en Frank Sinatra omvatte.

Truefitt&Hill

Floris London

Opgericht in 1730, is het familiebedrijf Floris London de oudste parfumerie van Groot-Brittannië en het is nog steeds gevestigd op de oorspronkelijke locatie op 89 Jermyn Street in St. James’. De eerste Koninklijke Warrant werd toegekend in 1820 als kammenmakers voor Koning George IV.

De winkel van Floris in Londen bevindt zich in Jermyn Street, in hetzelfde gebouw waar Juan Floris in de 18e eeuw het bedrijf heeft opgericht. De mahoniehouten toonbank die in de winkel wordt gebruikt, is in 1851 aangeschaft op de Great Exhibition in het Crystal Palace in Hyde Park.

Tot 1989 werden de parfums ter plaatse in Jermyn Street geproduceerd. In dat jaar werd echter, om aan de toenemende vraag van consumenten te voldoen, een nieuwe fabriek in Devon geopend, ingehuldigd door Diana, Prinses van Wales.

In 2006 begon Floris met een nieuwe dienst voor op maat gemaakte geuren, waarbij klanten worden uitgenodigd in de parfumerie van Floris, gelegen aan de achterzijde van het pand aan Jermyn Street.

In 2012 opende Floris een tweede winkel in Londen, aan de Ebury Street 147 in Belgravia, waar het volledige assortiment van Floris werd aangeboden, inclusief de dienst voor op maat gemaakte parfums. Deze winkel sloot echter in 2017.

De eerste renovatie in meer dan 100 jaar vond plaats in de als Grade II aangemerkte panden aan Jermyn Street in 2017. Tijdens deze renovatie werd een nieuw museumgedeelte gecreëerd aan de achterzijde, waarin een verscheidenheid aan archiefstukken wordt tentoongesteld.

Door de geschiedenis heen heeft Floris op maat gemaakte geuren gecreëerd voor opmerkelijke figuren zoals Florence Nightingale, Winston Churchill, Ian Fleming, Marilyn Monroe, Prinses Diana en Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. De beroemde collectie van geuren is terug te vinden in Floris’ assortiment van aftershaves, scheerzepen in houten kommetjes, scheerproducten en balsems.

Taylor Of Old Bond Street

Taylor of Old Bond Street is een klassiek Brits merk voor persoonlijke verzorging met een geschiedenis die teruggaat tot 1854. Gelegen aan Jermyn Street, is de winkel een tijdcapsule vol traditionele verzorgingsaccessoires, waaronder tandenborstels, natuurlijke sponzen, kledingborstels, schoenlepels, scharen, make-upspiegels en meer.

Als leveranciers van scheermessen, standaards, borstels, kommen, verzorgingsproducten en kits, scheercrèmes, zepen, sticks en aftershaves, biedt Taylor of Old Bond Street al deze producten aan met acht kenmerkende geuren: Mr Taylor, Sandelhout, Jermyn Street, Platinum, Eton College, St James, Royal Forest en Tabaksblad. Deze samenstelling resulteert in een onderscheidend aroma.

De cologne wordt geleverd in een 100ml fles, voorzien van een antiek ogend etiket, wat bijdraagt aan de algehele klassieke uitstraling vanaf de verpakking. Dit maakt het een elegant en tijdloos geurproduct.

Taylor-of-old-bond-street

Geo F. Trumper

Geo F. Trumper is een gerenommeerd Londens barbier- en verzorgingsmerk dat teruggaat tot 1875. Bekend om zijn onberispelijke vakmanschap en vooraanstaande clientèle, is deze vaste waarde in Mayfair in het bezit van meerdere Koninklijke Warrants en staat het symbool voor luxe en traditionele verzorging.

De winkel aan Curzon Street in Mayfair is de ultieme herenuitrusting. Als een museum ingericht, is elke mahoniehouten kast gevuld met scheeraccessoires en producten variërend van manchetknopen, nagelsets, pochetten en parfumflesjes tot paraplu’s met gesneden handvatten, heupflessen, vergrotende spiegels en leren toilettassen.

Geo. F. Trumper heeft twee winkellocaties in Londen. De eerste bevindt zich in de oorspronkelijke winkel aan 9 Curzon Street in Mayfair, en de tweede is te vinden aan 1 Duke of York Street in St James’s. In de winkel aan Curzon Street is het interieur nog steeds voorzien van de originele mahoniehouten hokjes en glazen vitrinekasten die in de 20e eeuw zijn geïnstalleerd. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd aan 166 Fairbridge Road in Noord-Londen.

Achter in de winkel bevinden zich gezellige privécabines met rode leren kappersstoelen, marmeren wasbakken en fluwelen gordijnen die voor privacy dichtgetrokken kunnen worden.

De meest beroemde colognes van het merk hebben namen zoals Astor, Wellington, Curzon, Wild Fern, Skye, Eucris, Sandelhout, Eau de Quinine, Spaans Leer, Marlborough, Ajaccio Viooltjes, Extract van Limoenen, Eau de Portugal en Bay Rum. Skye werd gecreëerd ter ere van de kroning van een van de koningen, Sandelhout werd gemaakt ter viering van het jubileum van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, en GFT viert 125 jaar succes van Trumper. Elke fles is bekroond met de bekende Trumper Kroon.

De aangeboden diensten omvatten een volledige natte scheerbeurt met hete handdoeken, snorren trimmen en krullen, knipbeurten, gezichtsbehandelingen, massages, nagelverzorging, threading en scheerlessen voor zowel open als cartridge scheermessen.

Geo-F-Trumper

D. R. Harris & C0

Opgericht in 1790, is D.R. Harris een vooraanstaand Brits scheerbedrijf met een rijke historie die meer dan twee eeuwen omspant, onderstreept door meerdere Koninklijke Warrants. Het merk heeft een historische barbershop in St. James’ en een nieuwere winkel om de hoek in Burlington Arcade.

D.R. Harris staat voor een complete verzorgingsbenadering en biedt herenbenodigdheden voor het hele lichaam – van nagelknippers, kammen en warmwaterkruiken tot Grether’s Pastilles en Dennen Badessentie. Het heeft een eigen merk bestaande uit 11 colognes, zes aftershaves en zes aanvullende assortimenten met zepen en huidverzorging. Het is onmogelijk de winkel te verlaten zonder een vleugje van luxe – of het nu sandelhout, lavendel of vetiver&citroen is.

Ervaar het toppunt van verfijnde verzorging met het voortreffelijke assortiment van D R Harris. De duurzaamheid van het merk is een bewijs van hun onwankelbare toewijding aan traditioneel vakmanschap, wat in elk product met de naam D R Harris naar voren komt.

D R Harris vervaardigt uitzonderlijke verzorgingsessentials voor de kritische heer. Met een toewijding aan compromisloze kwaliteit en tijdloze tradities, heeft D R Harris een reputatie opgebouwd als leverancier van luxe, gewaardeerd door heren over de hele wereld.

D-R-Harris