Creed geuren: zijn ze het geld waard?

Creed geuren: zijn ze het geld waard?

Als het gaat om herengeuren, is Creed een merk dat de afgelopen decennia naam heeft gemaakt. Het prijst vaak zijn rijke geschiedenis, hoewel dit misschien overdreven is; over het algemeen is het merk geheim genoeg dat het zichzelf “het meest mysterieuze geurbedrijf ter wereld” noemt!

En met de prijzen die ze hanteren vraag je, jezelf misschien af, zijn Creed-geuren het geld waard? – vandaag bespreken we het huis van Creed door te kijken naar hun filosofie, (vermeende) oorsprong, en onderzoeken we drie van hun bestsellers (Green Irish Tweed, Aventus en Royal Oud) om deze vraag te beantwoorden .

The House of Creed

creed

The House of Creed werd in 1760 in Londen, Engeland opgericht door James Henry Creed, waardoor het bedrijf 262 jaar oud is. Oorspronkelijk was het een kleermakershuis, maar ze maakten ook geurhandschoenen en geuren in opdracht. In die tijd was Engeland een erg vuile plek en waren er geen sanitaire voorzieningen.

Baden werd eigenlijk behoorlijk ontmoedigd, dus de aristocratie en royalty’s van die tijd die zich geuren konden veroorloven, kochten ze om de geuren van de dag te maskeren. De geparfumeerde handschoenen kunnen bijvoorbeeld zelfs voor de neus worden gehouden, mocht dat nodig zijn!

Koning George III hield van geuren, en hij gaf opdracht tot Creed’s eerste geur, “Royal English Leather”, in 1781. In 1854, Verhuisde Creed van Londen naar Parijs in 1854, op verzoek van Napoleon III en zijn keizerin, Eugénie, die Creed aanstelde als officiële leverancier van de koninklijke huishouding, daar verfraaide het House of Creed zijn reputatie door onberispelijke kleermakerij en exclusieve, zeldzame en beperkte huisgeuren.

De tact en discretie waarmee een Koninklijke, aristocratische en maatschappelijk prominente klantenkring werd behandeld, werd al snel onderdeel van de Creed-legende. In hun nieuw gevonden hoofdkantoor in Parijs bleef Creed een erfenis creëren van ongeëvenaarde geuren voor mannen en vrouwen, gekoesterd door parfumkenners en bewonderaars van kwaliteit en stijl.

Door de eeuwen heen heeft de Creed-familie meer dan 200 parfums geproduceerd, die allemaal getuigen van een unieke creatieve geest die, samen met een scherpe geërfde neus, zeven generaties lang van vader op zoon is doorgegeven.

In 1970 maakte Olivier Creed, een lid van de zesde generatie van de meester Creed-parfumeursfamilie, Creed Fragrances voor het eerst beschikbaar voor het publiek. In 1985 werd Green Irish Tweed gelanceerd en werd al sneleen fa voriet . In 2010, na 250 jaar parfumerie, lanceerde Creed, Aventus met veel bijval en het werd meteen een hit.

Omstreden geschiedenis

Waarom is het zo mysterieus? De geschiedenis van Creed is niet geheel onomstreden. Het lijkt erop dat er vóór de jaren 70 geen flacons bestonden of openbaar beschikbare informatie die hun beweringen ondersteunt. Dit heeft sommigen ertoe gebracht te geloven dat de hoog opgegeven geschiedenis van Creed een overdreven marketingtruc is.

Op de consumentenmarkt zullen veel bedrijven profiteren van het feit dat veel klanten geloven dat een duurder product ook van hogere kwaliteit is. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom we deze serie doen, om te controleren of de prijs echt overeenkomt met de waarde.

Sommigen bekritiseerden ook de struisvogelpluimen die op het etiket te vinden zijn, die opvallende gelijkenis vertonen met een koninklijk bevel, maar dat in werkelijkheid niet is. We weten niet zeker welke versie van het verhaal waar is, er is niet veel informatie om beide versies te ondersteunen, maar wat nu niet ter discussie staat, is dat Creed een hoog aangeschreven parfumeur is.

Creed beweert dat het ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt en een 4.000 jaar oude infusietechniek om de hoogste concentratie natuurlijke essentiële oliën te vangen. Dit arbeidsintensieve proces, dat zeven generaties lang van vader op zoon werd overgedragen, waardoor de originaliteit van de ingrediënten van elke geur behouden blijft zonder het gebruik van conserveermiddelen, waardoor ze een superieur product maken.

Onder geurliefhebbers merken velen op dat er batchvariaties zijn, en dit ondersteunt hun claim op een handgemaakt product; omdat andere parfumeurs die technische processen en chemie gebruiken, altijd identieke batches produceren.

creed

We hebben drie geuren van Creed, die we in deze review zullen onderzoeken, we zullen kijken naar de algehele aantrekkingskracht van de geuren en hoe goed ze dragen in de loop van de tijd.

1.Green Irish Tweed – Dit is één van de bekendste geuren van dit huis, gecreërd voor de acteur, Cary Grant. Het is een cultfavoriet van veel geurliefhebbers en het is gekopieerd en nagebootst door parfumeurs over de hele wereld. Een klassieker, zoals het oude gezegde luidt, raakt nooit uit de mode. Het ruikt als een ‘wandeling door het Ierse landschap’ en is rijk, fris en sportief.  Het is echt één van Creed’s grootste olfactorische meesterwerken, het dragen ervan is een onvergetelijke herinnering.Een betoverende combinatie van groene en houtachtige noten. Met verbena, pepermunt, viooltjes-blaadjes, Florentijnse iris, sandelhout en ambergris, die samen een viriele, elegante en onweerstaanbaar charmante geur creëren.

2. Royal Oud – Hout, leer, marmer en goud. Deze luxe elementen van een Perzisch paleis zijn de inspiratie achter Royal Oud. Kostbare, zoete oud wordt zorgvuldig gewonnen uit agarhoutbomen, een zorgvuldig bewaakte bron die alleen in bepaalde delen van India groeit en gecombineerd met citrus, roze peper, bergamot en cederhout uit Libanon.

De geur, die wordt gewaardeerd door zowel de mannen als de vrouwen die het dragen, is een modieuze favoriet onder de diverse koninklijke familie’s en staatshoofden van vandaag, de universele melange van Royal Oud bottelt de pracht van het paleisleven en de Arabische nachten. Volgens kenners de beste Creed-geur tot nu toe

3. Creed Aventus – Dit is de best verkochte geur van het merk, Aventus is geïnspireerd op het dramatische leven van keizer Napoleon Bonaparte, die kracht, macht en succes viert. Geïntroduceerd in 2010 is deze geur uitgegroeid tot de best verkochte geur in de geschiedenis van het merk. Olivier Creed creëerde zijn iconische naam afgeleid van een (“van”) ventus (“de wind”), ter illustratie van de Aventus-man als voorbestemd om een gedreven leven te leiden, altijd galopperend met de wind in zijn rug naar succes.

De topnoten bestaan uit bergamot, zwarte bes, rode appel en ananas. De hartnoten zijn jasmijn, berkenhout, roos en patchoulie. De basisnoten (die u het langst ruikt) zijn muskus, eikenmos, amber en vanille.

De geuren zijn verfijnd en onderscheidend zonder overweldigend of te extreem te zijn. We merken dat de geuren 10 uur of langer aanhouden wat, uitstekend is. Ze helpen je door de dag of avondje uit. Dit betekent dat je heel weinig van de eau de cologne nodig hebt om de hele dag heerlijk te ruiken. Dit is iets dat sommige goedkopere parfums niet kunnen reproduceren. De flessen zijn elegant en mannelijk en voelen zwaar in de hand, welke van drie geteste Creed geuren, het lekkerste ruikt is moeilijk te zeggen omdat ze alledrie een unieke niet alledaagse geur hebben, maar we hebben een lichte voorkeur voor Creed Aventus.

Ons eindoordeel

Samenvattend kunnen we de geschiedenis van het bedrijf, de beweringen die ze doen over de productkwaliteit of het productieproces niet onafhankelijk verifiëren. Ze maken echter uitstekende bijzondere geuren met een lange levensduur en projectie en dit zijn meestal de twee belangrijkste redenen waarom iemand een geur zou willen dragen.

Geur is een ongelooflijk persoonlijke keuze, dus we zeggen dat als je van de geur houdt, ja, het is het waard. Houd er rekening mee dat de geur van batch tot batch kan verschillen, maar misschien maakt het je niet eens uit. In tegenstelling tot andere producten kunnen we de componenten niet afbreken en kijken naar de kwaliteit, we hebben alleen onze persoonlijke ervaringen om ons te informeren.

Creed is absoluut een high-end aankoop en hoewel er veel alternatieven zijn, als je het soort persoon bent dat van het echte werk houdt, is dit een uitspatting die jaren meegaat. Als een geur echt belangrijk voor je is, dan zijn de kosten het je waarschijnlijk waard, zoniet, kijk dan bij ons artikel: Goedkoop alternatief voor Creed en Tom Ford geuren, waar je meer betaalbare keuze’s kunt vinden.

Dus tot slot, zijn Creed geuren de kosten waard? Wij zeggen ja!


Henley shirt

Henley shirt

Henley-shirts zijn comfortabel, praktisch, geweldig voor laagjes en goed voor alle seizoenen. Helaas, viel de…

Geef een reactie