Issey Miyake L’Eau Bleue D’Issey

Issey Miyake L’Eau Bleue D’Issey

We gaan het hebben over L’eau Bleue D’Issey van Issey Miyake. Het werd uitgebracht in 2004 en is Issey Miyake’s 2e herengeur, een vervolg op L’Eau d’Issey pour Homme uit 1994. L’eau Bleue D’Issey ruikt meer naar iets dat misschien voor Comme des Garcons is gemaakt dan Issey Miyake. L’Eau Bleue is een ongewone melange van mandarijn, citroengras, rozemarijn, elemi, steranijs, Oost-Indische kers, meiroos, gemberabsolute, palmarosa, patchouli, sandelhout en musk. Het is gemaakt door parfumeur Jacques Cavallier.

Deze verrassende mix zou goed kunnen werken in een gerecht bij een plaatselijk Thaise restaurant, maar is allesbehalve een standaard aquatische geur. Kruidig, scherp en patchouli. L’Eau Bleue zal gewoon niet voor iedereen zijn.

Als je vind dat de vele designergeuren van de afgelopen jaren alle originaliteit en creativiteit missen. Dan heeft Issey Miyake met L’Eau Bleue een zeer interessante, zij het misschien te “natuurlijke” geur gemaakt.

Hoe ruikt L’eau Bleue D’Issey?

L’Eau-Bleue-d’Issey

De geur opent met een effect dat lijkt of je te dicht bij een display met etherische olie in je plaatselijke winkel voor natuurlijke voeding staat. Rozemarijn, citroengras, gember, anijs en sinaasappel vormen samen een kalmerende kruidentonicum. Terwijl de geur van mandarijn snel bezinkt, begint een aardse maar subtiele patchouli naar voren te komen.

Een vleugje bloemige Oost-Indische kers en roos komen naar voren in de middelste stadia van de geur, en van daaruit vervaagt de compositie tot een geur alsof je net uit de douche komt ….en je eigen gewassen hebt met een zeep die je favoriete buurvrouw, die nog steeds stevig geworteld is in de jaren 70, in haar gastentoilet neergelegd heeft en wordt verkocht op de plaatselijke kerkbazaar.

Na een uur waren deze topnoten zo goed als vervaagd, met achterlating van een licht zoete en zachte mix van patchouli en sandelhout. En net als je denkt, dit is niets voor mij, ruik je weer even en ben je toch weer ingenomen door het unieke karakter van deze geur.

Laat alle ideeën achter over hoe een “Blue Water” zou kunnen ruiken als je L’Eau Bleue probeert. De originaliteit zal je verrassen.

L’Eau Bleue d’Issey Fles

Het ontwerp van de fles is hetzelfde van de hele L’eau-lijn van Issey Miyake. Het is een hoge ruitvorm, met het effect van 2 afgeschuinde zijkanten, achterkant en voorkant.

Er staat geen branding op de fles en is doorschijnend blauw van kleur, een ode aan zijn blauwe naam. De dop is groot en is zilver chroom van kleur wat een spiegeleffect heeft.


Henley shirt

Henley shirt

Henley-shirts zijn comfortabel, praktisch, geweldig voor laagjes en goed voor alle seizoenen. Helaas, viel de…

Geef een reactie