Amazon’s The Lord of the Rings: The Rings of Power

Amazon’s The Lord of the Rings: The Rings of Power

De serie van Amazon, die op 2 september op Prime Video debuteert, is niet per se gebaseerd op een Tolkien-roman. Maar op het uitgebreide achtergrondverhaal dat hij in de bijlagen bij de Lord of the Rings-trilogie heeft uiteengezet. De geplande vijf seizoenen zullen de studio waarschijnlijk meer dan $ 1 miljard kosten.

De serie is een weelderige, meeslepende mix van paleisintriges, magie, oorlogvoering en mythologie – en een hele hoop mysteries. Sommige personages zullen bekend zijn, en anderen (nog) totaal onbekend.

Het Amazon van Jeff Bezos won de rechten voor $ 250 miljoen. “Hij is persoonlijk een grote fan van Tolkien en ongelooflijk gepassioneerd over alles wat met ‘Lord of the Rings’ te maken heeft”, zegt Jennifer Salke, het hoofd van Amazon Studios.

De nieuwe serie richt zich op de Second Age of Middle-Earth (Tweede Era van Midden-aarde) en speelt zich enkele duizenden jaren vóór The Hobbit en The Lord of the Rings af. In seizoen 1 wordt verteld hoe de legendarische 20 ringen werden gesmeed. De ringen: drie voor de elfen, zeven voor de dwergen, negen voor de sterfelijke mensheid en één voor Sauron.

Dus we weten dat we Sauron aan de macht zullen zien komen. De show zal ook het epische verhaal van Númenor en de Laatste Alliantie van elfen en de mensheid bevatten. Daarbij spelen Galadriel en Elrond naar verluidt een sleutelrol.

Het is al onthuld dat de primaire missie van Galadriel aan het begin van The Rings of Power is om iedereen op te sporen en te doden die een hand had in de ondergang van haar broer.

The-Rings-of-Power
Morfydd Clark als Galadriel

Prime Video’s officiële synopsis voor The Rings of Power:

The Lord of the Rings: The Rings of Power brengt voor de allereerste keer de heroïsche legendes van de legendarische Second Age of Middle-earth geschiedenis in beeld. Dit epische drama speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings, en neemt de kijker mee terug naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, Koninkrijken tot glorie rezen en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden werden getest en één van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeiden, dreigden de hele wereld in duisternis te hullen. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een cast van personages, zowel bekende als nieuwe, terwijl ze de lang gevreesde heropleving van het kwaad in Midden-aarde het hoofd moeten bieden. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Númenor, tot aan de verste uithoeken van Midden-aarde, deze Koninkrijken en personages zullen erfenissen opbouwen die lang daarna voortleven.

The Rings of Power’s Acteurs

We kennen verschillende acteurs en hebben nu wat meer informatie over wie ze zullen spelen. Morfydd Clark speelt Galadriel. Charlie Vickers zal een nieuw personage spelen genaamd Halbrand. Charles Edwards zal Celebrimor spelen. Sophia Nomvete speelt prinses Disa, een dwergenprinses. Owain Arthur speelt prins Durin IV. Ismael Cruz Córdova speelt de Silvan Elf, Arondir.

Disa,
Sophia Nomvete als prinses Disa

Nazanin Boniadi zal Bronwyn spelen, Arondirs menselijke liefde. Robert Aramayo zal Elrond spelen. Maxim Baldry speelt Isildur. Megan Richards en Markella Kavenagh zullen harfoots (soort Hobbit) spelen. Benjamin Walker speelt High King Gil-galad, Daniel Weyman speelt The Stranger en Markella Kavenagh is Elanor “Nori” Brandyfoot.

De showrunners van The Rings of Power

Amazon koos twee onwaarschijnlijke nieuwkomers uit al showrunners. McKay en Payne zijn middelbare schoolvrienden uit het noorden van Virginia die al 13 jaar samen in Hollywood schrijven. The Rings of Power is hun eerste gecrediteerde IMDB-lijst. Ze weten het – het is ook verbazingwekkend voor hen. “We hebben aan zoveel projecten gewerkt met zoveel geweldige en opwindende mensen die nooit zijn gemaakt of hebben gewerkt aan dingen die wel zijn gemaakt en we hebben geen krediet gekregen”, zegt McKay.

Amazon sprak met absoluut iedereen – wie ook maar enig idee had voor Lord of the Ring, The Rings of Power.” Payne voegt toe: “We waren gepassioneerd door het materiaal en hadden een kijk die overeenkwam met de ambitie van Amazon.” Ze hadden blijkbaar ook een belangrijke supporter in J.J. Abrams, die hen kende van hun schrijven voor een Star Trek-film.

Amazon heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor “The Lord of the Rings: The Rings of Power.”

The-Rings-of-Power

De volledige nieuwe trailer:

The-Lord-Of-The-Rings

The Lord of the Rings: The Rings of Power is te zien vanaf 2 september op Amazon Prime Video.


Geef een reactie