Online wedden op boksen: Oleksandr Usyk – Anthony Joshua

Online wedden op boksen: Oleksandr Usyk – Anthony Joshua

Oleksandr Usyk – Anthony Joshua zwaargewicht titel rematch gepland voor 23 juli, in Saoedi-Arabië.

Oleksandr Usyk en Anthony Joshua ontmoeten elkaar op 23 juli in een rematch voor het united heavyweight kampioenschap, in Saoedi-Arabië. Toen ze elkaar voor het eerste gevecht in september 2021 in Londen ontmoetten, had Joshua drie zwaargewichttitels. Namelijk de WBA-, WBO- en IBF-Heavywight titels maar de voormalige onbetwiste kampioen cruiserweight Oleksander Usyk won de partij op dominante wijze, met een unaniem besluit van 117-112, 116-112 en 115-113.

Joshua bedwong zijn contractuele recht op een onmiddellijke rematch, maar de timing van het gevecht raakte in de war vanwege de oorlog in Usyk’s geboorteland Oekraïne. De 35-jarige bokser maakte deel uit van een territoriaal verdedigingsbataljon in Kiev voordat hij uiteindelijk besloot vorige maand het door oorlog verscheurde land te verlaten om op trainingskamp te gaan en in juli door te gaan met de rematch.

“Gelukkig heb ik niet veel van oorlog gezien”, vertelde Usyk deze week aan het YouTube-kanaal Blockasset. “Maar wat ik zie en wat ik weet van mijn familieleden en mijn vrienden is verschrikkelijk. … Sommige van mijn vrienden worden vermist en we weten niet waar ze nu zijn. Veel van mijn familieleden verloren hun vrienden en geliefden.”

“Alles wat er nu aan de hand is in Oekraïne is behoorlijk afschuwelijk”, voegde hij eraan toe. “Elke dag bid ik voor een zo snel mogelijk einde van deze horror. In vergelijking met oorlog is boksen kinderspel.”

Anthony Joshua, een 32-jarige inwoner van Engeland, is geen onbekende in rematches in Saoedi-Arabië. Nadat hij in juni 2019 in New York via TKO in de zevende ronde werd verslagen door Andy Ruiz Jr., herwon Joshua zijn titels met een beslissende overwinning op Ruiz in december van dat jaar in de hoofdstad van Saoedi-Arabië, Riyad.

Usyk en Joshua veroverden allebei gouden medailles op de Olympische Spelen van 2012 in Londen; Usyk in de zwaargewichtdivisie en Joshua bij het superzwaargewicht. Joshua was favoriet toen ze vorig jaar vochten, maar Usyk’s overklaste hem op meerdere fronten.

Usyk’s overwinning op Joshua was slechts zijn derde gevecht bij het zwaargewicht. Hij veroverde eerder het onbetwiste cruiserweight-kampioenschap, waaronder overwinningen op Murat Gassiev, Tony Bellew en Mairis Briedis. Zijn indrukwekkende prestaties in twee divisies tilden hem naar de nummer 4 plek op ESPN’s pond-voor-pond lijst (Usyk is beoordeeld als nummer 2 in de zwaargewicht klasse achter Tyson Fury).

Joshua, de nummer 4 zwaargewicht van ESPN, heeft overwinningen op Wladimir Klitschko, Dillian Whyte en Joseph Parker. Hij zal proberen wederom drievoudig kampioen zwaargewicht te worden.

In de toekomst zou een gevecht tussen Tyson Fury, die de WBC-zwaargewichttitel heeft, en de winnaar van Usyk-Joshua 2, de eerste onbetwiste zwaargewicht-kampioen boksen van alle vier de boks-bonden.

Hoe te wedden op bokswedstrijden

Online wedden op boksen is nog nooit zo simpel geweest als tegenwoordig. Je kan wedden via je laptop, smartphone of tablet. Hieronder vindt je een uitleg van de verschillende weddenschappen die je op elke boks-wedstrijd kunt plaatsen:

Wedden op boksen – Bout (Partij) Odds

Er zijn drie mogelijke uitkomsten in elk gevecht, en dat is ofwel één van de boksers wint, of het gevecht eindigt in een gelijkspel. Je kan gokken op welke van de drie zal gebeuren.

Ook kan je een weddenschap plaatsen of één van de bokser het einde van de partij haalt.

Oleksandr Usyk staat met een quotering (odd) bij een overwinning van 1.57 bij bookmaker Betcity.nl, dus voor elke ingelegde euro krijg je 1.57 terug.

Anthony Joshua heeft 2.40 als quotering bij een overwinning. Mocht je dus € 100,00 op Joshua zetten voor een overwinning en hij wint het gevecht krijg je € 240,00 uitbetaald.

Over / Under Rounds

Naast het voorspellen van de winnaar van een gevecht, kun je ook een weddenschap plaatsen op het aantal rondes dat het gevecht zal duren, waarbij je meer of minder het aantal rondes dat door de bookmaker wordt aangegeven, voorspelt. Hier is een voorbeeld:

Totaal aantal rondes

Meer dan 10.5 rondes        
Minder dan 10.5 rondes     

Het gevecht om de WBA-, WBO- en IBF-Heavywight titels tussen Oleksandr Usyk en Anthony Joshua is over 12 ronden . Als je dus een weddenschap plaatsen op minder dan tieneneenhalve ronde en de wedstrijd eindigt in de 9ste ronde (door bijv. een K.O.) dan heb je gewonnen.

Over het algemeen geldt dat als je minder dan 10.5 gegokt hebt en het gevecht in de elfde ronde eindigt, de eerste anderhalve minuut van de ronde telt als de eerste helft van de ronde, de rest als de tweede. Dus als de wedstrijd na dertig seconden van ronde elf wordt gestopt, ben je een winnaar.

Winstmethode

Bij deze weddenschap moet je zowel de winnaar als de wijze van overwinning voorspellen. Hier zijn de opties:

Oleksandr Usyk op KO, TKO of DQ (Gediskwalificeerd)
Oleksandr Usyk op punten (na 12 rondes)
Anthony Joshua op KO, TKO of DQ
Anthony Joshua op punten (na 12 rondes)

Rondewedden (Round Betting)

Er zijn twee soorten ronde weddenschappen. De rondegroep is wedden op gegroepeerde rondes, waarbij je moet voorspellen welke bokser zal winnen en in welke groep rondes.

Voorbeeld: Anthony Joshua wint in ronde 1-3 of 4-6 etc.

Het andere type ronde weddenschap is voor boksers om te winnen in een specifieke ronde.

Bij rondewedden krijg je betere odds dan in de andere rondes markt. Bijvoorbeeld: Oleksandr Usyk wint in Ronde 2.

Voor meer sport -nieuws kijk op: 247sportnieuws.nl


Geef een reactie