De carriere van Johnny Depp in foto’s

De carriere van Johnny Depp in foto’s

De juridische strijd tussen Johnny Depp en zijn ex Amber Heard is in volle gang. Depp klaagt Amber Hard voor $50 miljoen dollar omdat zij suggereerde, in een opiniestuk in de Washington Post uit 2018, dat hij haar mishandeld heeft gedurende hun huwelijk. Wat de uitkomst ook is van deze rechtzaak, we kunnen nu al vaststellen dat deze zaak de carriere van Johnny Depp ernstig geschaad heeft.

De carriere van Johnny Depp in foto’s

Geboren als John Cristopher Depp op 9 juni 1963, is hij altijd een beetje rebels geweest. Op 16-jarige leeftijd stopte hij met school om zich bij een band aan te sluiten. Zijn groep ‘The Kids’ was zo succesvol dat ze op een gegeven moment in het voorprogramma van Iggy Pop stonden.

A Nightmare on Elm Street

depp

In 1983 trouwde de jonge Depp met visagiste Lorie Anne Allison. Zij stelde hem voor aan Nicolas Cage, die hielp hem aan een agent in de film- en televisiewereld. Depp kreeg meteen een belangrijke rol in A Nightmare on Elm Street, ondanks zijn gebrek aan ervaring.

Platoon

platoon

Hij speelde een kleine rol in Oliver Stone’s oorlogsfilm Platoon uit 1986, als de tolk Lerner, maar het meeste van hem is uit de film weggeknipt (een deel ervan kwam weer terug op een dvd die in 2006 uitkwam).

21 Jump Street

depp

In 1987 kwam de grote doorbraak voor Depp, hij kreeg de hoofdrol in ’21 Jump Street’,

De serie bezorgde hem de status van tieneridool. Dat was een imago dat Depp niet wilde. Hij wilde serieus genomen worden als acteur. Vervolgens probeerde hij van alles om onder zijn contract uit te komen en eindelijk lukt hem dat na vier seizoenen. Zonder hem werd de serie minder populair en na nog een seizoen viel het doek.

Cry-Baby

Cry-baby

Cry-baby is een muzikale komische film van regisseur John Waters uit 1990, en parodieert in zekere zin de tienermusicals zoals Grease en de Elvis Presley-films. De titelrol wordt gespeeld door Johnny Depp, zijn tegenspeelster is Traci Lords. In de bioscoop was de film geen doorslaand succes, maar is in de daaropvolgende jaren een cultfilm geworden.

Edward Scissorshands

EDWARD-SCISSORHANDS

In 1990 speelde Johnny Depp de hoofdrol in Edward Scissorhands, een fantasie-film van Tim Burton. En alhoewel de film een wat vreemd verhaal had, een kunstmatige, mensachtige, onvoltooide creatie genaamd Edward, die schaarbladen heeft in plaats van handen. Werd de film een kritisch en kassucces en zorgde ervoor dat Depp en Winona Ryder grote sterren werden. De film kreeg ook een Oscar-nominatie voor beste make-up.

Benny and Joon

‘BENNY AND JOON’

In de film Benny & Joon uit 1993 laat Depp opnieuw zien dat hij excelleert buiten het gebaande pad. Hij speelt een eigenzinnige fantast die verliefd wordt op Joon (Mary Stuart Masterson), een mentaal labiele vrouw die wordt verzorgd door haar broer Benny (Quinn).

Depp imponeert met zijn Chaplin- en Keaton impressies – Hij werd genominerd voor twee Golden Globe Awards, de film zelf werd een redelijk financieel succes.

Daarna maakte Johnny Depp de onderstaande films:

PIRATES OF THE CARIBBEAN

Jack_Sparrow

In 2003 zal de rol van Captain Jack Sparrow in de film Pirates of the Caribbean, Johnny Depp een wereldster maken en één van de best verdienende acteurs van Hollywood. Ook kreeg Depp een Academy Award-nominatie.

In 2006 keerde Depp terug als Captain Jack Sparrow voor het vervolg Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, die een box office-record brak door het hoogste weekendtotaal ooit te bereiken. De derde aflevering deed het ook goed: Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007)

Films na Pirates of the Caribbean:

The Rum Diary

rum
The Rum Diary

In 2011, tijdens de opnames van ‘The Rum Diary’, ontmoette Depp de actrice Amber Heard. Ze was 21 jaar jonger dan hij. Hun stormachtige relatie, die uitgebreid in de media verscheen, zou voor Depp het begin van zijn ondergang zijn.

Tot over hun oren verliefd trouwde het stel in 2015. Het huwelijk duurde slechts een jaar en werd getekend door ruzies en geweld. Het was een beruchte episode die de reputatie van Depp flink beschadigde, vooral toen Amber Heard hem beschuldigde van huiselijk geweld.

Na The Rum Diary volgde nog:

Amber Heard vs. Johnny Depp

Tijdens het filmen The Rum Diary, ontmoette hij Amber Heard. Het stel was in 2012 voor het eerst samen in het openbaar te zien, niet lang nadat Depp uit elkaar ging met Paradis. Het stel verloofde zich op kerstavond in 2013 en stapte in februari 2015 in het huwelijksbootje. 

Heard vroeg in mei 2016 een echtscheiding aan en kort daarna diende ze ook een straatverbod in, waarbij ze beweerde dat Depp verbaal en fysiek misbruik had gemaakt. De twee bereikten in augustus een schikking en de scheiding werd in januari 2017 afgerond.

Nadat Heard in december 2018 echter een opiniestuk had geschreven waarin haar ervaringen met huiselijk geweld werden beschreven, diende Depp een rechtszaak wegens laster. Deze rechtzaak is momenteel groot nieuws en dagelijks te volgen.

Johnny Depp, nu 58 jaar, is op een dieptepunt in zijn carrière. Tweeëntwintig jaar geleden won hij een César d’Honneur en nu willen verschillende grote studio’s hem niet meer hebben. Nu hij de rechtzaak tegen Amber Heard op alle fronten gewonnen heeft. Hopen we dat Johnny Depp zijn carriere kan herstellen.


Geef een reactie