De ultieme gids voor een avontuurlijke vakantie in Antarctica

De ultieme gids voor een avontuurlijke vakantie in Antarctica

Van glamping in skypods uit het ruimtetijdperk tot een cruise door Antartica.

Het idee van wildernis speelt een cruciale en merkwaardige rol in de voortdurende evolutie van reizen. Het veroveren van de wildernis stond ooit centraal in pioniersverhalen over vooruitgang. Tegenwoordig kan het verkennen van de “frontier” een groot aantal betekenissen hebben voor verschillende reizigers.

Een volledig 21e-eeuwse upgrade in reizen naar het Witte Continent Antartica is hier, voor degene die het kan betalen tenminste. Het nieuwste kamp van de Britse touroperator White Desert, Echo, debuteert in december 2022. Het kamp ligt landinwaarts van de noordkust van Antarctica, vijf kilometer van Wolf’s Fang, een zusterkamp dat in december 2021 werd geopend op een gletsjer in Queen Maud Land.

White Desert, een expert op het gebied van duurzame poolreizen, is het enige bedrijf ter wereld dat zakenvliegtuigen naar Antarctica vliegt. Hun landingsbaan van 9.800 voet is exclusief voor privéjets van kampgasten, waaronder prins Harry, Bear Grylls en Buzz Aldrin.

Antartica

Kamp Echo is het beste alternatief voor een vrijgezellenfeest op Mars. Intiem geschaald, het is ideaal voor exclusief gebruik door (welvarende) gezinnen, C-suite executives en rijke vrijgezellen die op hol geslagen zijn. Bij aankomst wacht een welkomstcocktail gekoeld met 10.000 jaar oud ijs in de centrale lounge.

Echo’s high-end uitvoering van waanzinnig spannende expedities biedt plaats aan maximaal 12 ontdekkingsreizigers in stijl. Zoals met alle kampen van de White Desert op het 7e continent, is Echo ontworpen om volledig te worden ontmanteld, zonder een spoor achter te laten op de omgeving.

Geïnspireerd door de verkenning van de ruimte, is het idyllische ontwerp van de “Sky Pods” op zijn zachtst gezegd opvallend, futuristisch en nostalgisch tegelijk. In kamp Echo staan zes verwarmde pods, die gemaakt zijn van composiet glasvezel met kamerhoge ramen.

Wakker worden in kamp Echo, omringd door buitenaardse geologische formaties, voelt alsof je van de planeet bent opgestegen zonder de aarde daadwerkelijk te verlaten.

Elke pod bevat originele fotografie van kolonel Terry Virts, voormalig commandant van het internationale ruimtestation, genomen vanuit het ISS. Kolonel Virts was een vroege gast bij ‘White Desert’ en het terreinspektakel maakte duidelijk veel indruk. Neem het aan van één van de weinige astronauten die met recht kan bogen op dit referentiekader; zegt Virts of the Echo camp landschap, “De bergen zijn de mooiste die ik heb gezien op aarde, Venus en Mars.”

antartica

Patrick Woodhead, oprichter en CEO van White Desert, tipt de popcultuur in zijn nieuwste passieproject. “De inspiratie achter het interieur van Echo Base komt van te veel jaren staren naar Star Wars als kind”, zegt Woodhead.

“Ik hou van de visie van de jaren zeventig van wat de toekomst zou brengen. De echte moeilijkheid was om de interieurontwerpers zover te krijgen dat ze het retrogevoel van de Millennium Falcon zouden samensmelten met de luxe van een boetiekretraite!”

De ondernemer van poolreizen vindt de grootste bevestiging van degenen die zich in een baan om de aarde waagden en onthulde: “We hebben in de loop der jaren een paar astronauten ontvangen en het is nogal wat om ze te horen spreken over de schoonheid van het Antarctische landschap.”

Antartica

Een expeditie naar de 28.000 man sterke keizerspinguïnkolonie is voor de meeste gasten het hoogtepunt van de vakantie. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van zonnebrand factor100 die bij de hand is in het kamp, anders wordt je geconfronteerd met de hoge UV-gevolgen, zoals de groep Saoedische royals, die dacht dat ze immuun waren.

Tegen het vallen van de avond nippen de rijken der aarde aan Speyside Scotch geserveerd uit een “sneeuwbalk” gebeeldhouwd uit ijs uit het Jura-tijdperk. Een eetzaal serveert hartige lamsschenkel of fluweelzachte tagliatelle in een Parmigiano-wiel.

Deze vijfdaagse fantasie kan je beleven vanaf $ 780.000 (een schamele € 750.000), voor maximaal een dozijn van je vrienden.

Antartica
Le Commandant-Charcot

Bijna een eeuw na de heroïek van de verkenning van Antarctica, blijft het ongrijpbare continent grotendeels onontdekt. We kunnen geen spannendere grens bedenken dan de onbegaanbare Weddellzee en de imposante Larsen Ice Shelf. Luxe cruiselijn Ponant heeft onlangs Le Commandant-Charcot te water gelaten, ‘s werelds eerste luxe hybride elektrische ijsklasse schip, aangedreven door LNG (momenteel de schoonste brandstof op de markt).

Le Commandant-Charcot is in staat om naar delen van de Bellingshausenzee te zeilen die tot nu toe onbereikbaar waren. Het vulkanische Peter I-eiland – waar minder mensen zijn geweest dan er voet op de maan hebben gezet

Na de route te volgen die Jean-Baptiste Charcot in 1909 voor het eerst heeft verkend, zullen liefhebbers van National Geographic zeker versteld staan van het oceanografisch laboratorium aan boord. Neem deel aan wat Ponant ‘participatieve wetenschap’ noemt, verre van louter een pleziervaart, door te helpen bij het opzetten van een station op een ijsschots of door watermonsters te nemen. Ponant-polaire routes omvatten ook de Zuidelijke Sandwicheilanden en de Rosszee. Uiteraard is dit een cruise in het wat duurdere segment.

Wil je een wat meer betaalbare cruise naar Antartica, klik dan HIER


Geef een reactie