Voorspellingen van Nostradamus voor 2023

Voorspellingen van Nostradamus voor 2023

De Franse astroloog Michel de Nostradame – beter bekend als Nostradamus – deed 467 jaar geleden duizenden voorspellingen in zijn boek Les Propheties – en een verrassend aantal is al uitgekomen. De Fransman werd geboren in Saint Rémy de Provence, Zuid-Frankrijk, in december 1503. Later in zijn leven zou hij een serie van 932 kwatrijnen schrijven – vierregelige gedichten – die duizenden voorspellingen bevatten voor de toekomst van de mensheid.

Aangenomen wordt dat de voorspellingen van Nostradamus zo ver in de toekomst reiken als 3797, maar hij heeft al met verrassende nauwkeurigheid de opkomst van Adolf Hitler, de moord op JFK en de aanslag van 9/11 voorzien, evenals andere gebeurtenissen van enorm historisch belang.

De voorspellingen van Nostradamus voor vorig jaar omvatten de opkomst van cryptocurrency en een golf van kannibalisme als reactie op inflatie. Hoe verging het deze voorspellingen? Terwijl bitcoin bijna failliet is gegaan, blijft de inflatie op een recordhoogte staan maar echt kannibalisme is nog nergens gezien, behalve bij Netflix waar de controversiële serie “Dahmer – Monster”, de op één na meest bekeken show in de geschiedenis van het netwerk werd.

Dit is wat Nostradamus voor 2023 voorzag:

Voor 2023 voorspelt Nostradamus: “Zoals de zon zal de kop de zee verschroeien: de levende vissen van de Zwarte Zee zullen bijna koken.” Deze klopt wel, aangezien recent onderzoek suggereert dat veel van de meest gegeten vissoorten met uitsterven bedreigd worden als een direct gevolg van de opwarming van de aarde. Nu één van de belangrijkste voedselbronnen van de mensheid in gevaar is, gaan we misschien toch over tot het opeten van elkaar.

“Hemels vuur op het koninklijk gebouw” zal te zien zijn, is ook een mooie. Letterlijk genomen zou dit kunnen betekenen dat een meteoor recht op Buckingham Palace afkomt. Een meer metaforische gedachte is dat het boek van Prins Harry, die ‘Spare‘ heet en waarin de duistere daden die door de kroon tegen hem zijn begaan, worden beschreven. Wat een ander soort vuur is, waardoor de reputatie van de Engelse koninklijke familie wordt afgebroken.

Nostradamus

Nostradamus schrijft verder dat de wereld zich in 2023 verwikkeld zal vinden in: “Zeven maanden grote oorlog, mensen dood door het kwaad.” Dit zou, zij het een beetje laat, van toepassing kunnen op het conflict in de Oekraïne, dat tot dusver werd gekenmerkt door oorlogsmisdaden en een hoog dodental onder de burgers. De profetie kan erop wijzen dat het conflict in het komende jaar zal escaleren tot een volledige wereldoorlog. (Laten we hopen van niet)

Nos schrijft ook dat in of rond 2023: “De antichrist vernietigt zeer spoedig de drie. Zevenentwintig jaar zal zijn oorlog duren. De ongelovigen zijn dood, gevangen, verbannen. Met bloed, menselijke lichamen, water en rode hagel die de aarde bedekken.” Met vermelding van oorlog en ongelovigen die “dood, gevangen of verbannen”, zijn er sterke aanwijzingen dat de antichrist, Poetin zou kunnen zijn, hoewel we Mark Rutte ook niet uitsluiten.

En tot slot komt de profeet met een voorspelling dat de zoektocht van de mensheid om Mars te koloniseren, aangevoerd door tech-ondernemer en Twitter-magnaat Elon Musk, in de komende 12 maanden tot stilstand zou kunnen komen. Dat komt omdat Nostradamus schreef over een “hemels vuur wanneer de lichten van Mars uitgaan”. Nu SpaceX en Musk zelf onlangs hebben gezegd dat “het Mars-plan vooruitgaat”, zou het kunnen dat er iets vreselijks wacht op de eerste mensen die de rode planeet bereiken?

Lees ook: Voorspellingen van Nostradamus voor 2024

tweedehands-herenschoenen

Geef een reactie