“Ik ben er klaar voor”: Pacquiao vs Mayweather op de agenda voor 2024

“Ik ben er klaar voor”: Pacquiao vs Mayweather op de agenda voor 2024


Eén van de grootste bokswedstrijden in de geschiedenis lijkt klaar voor ronde twee, met Manny Pacquiao die suggereert dat er een rematch met Floyd Mayweather Jr. komt in 2024.

Het nieuws van de rematch komt slechts een week nadat Pacquiao, de enige acht-divisie wereldkampioen in de geschiedenis van het boksen, tegen president Nobuyuki Sakakibara van RIZIN Fighting Federation zei dat hij “klaar” was om te vechten tegen Floyd Mayweather Jr, wanneer dan ook. De verklaring zette de geruchtenmolen in overdrive en hoewel velen suggereerden dat het gewoon de 45-jarige legende was die het publiek bespeelde, verdubbelde Pacquiao zijn claim.

Floyd Mayweather! Ik ben er klaar voor

“Hartelijk dank voor de uitnodiging om hier weer te zijn,” zei Pacquiao tegen het publiek bij RIZIN 45 op oudejaarsavond. “Het spijt me van de vorige keer, we hadden vorig jaar moeten vechten zoals meneer Sakakibara uitlegde. Volgend jaar hoop ik jullie hier in Japan te zien voor een groot gevecht tegen … Floyd Mayweather! Ik ben er klaar voor.”

Pacquiao-Mayweather
Pacquiao vs Mayweather (2015)

Mayweather eerst tegen John Gotti III op 11 februari

Op het moment van schrijven heeft het team van Mayweather de wedstrijd nog niet bevestigd, maar het is belangrijk om te benadrukken hoe zwaar het voorbereidingsproces voor een gevecht kan zijn. De mislukte poging in 2010 om de twee vechters samen te brengen, kreeg de titel ‘Evenement van het Jaar’ van The Ring en als dit gevecht doorgaat, zou het waarschijnlijk pas halverwege 2024 plaatsvinden.

Mayweather is momenteel bezig met de voorbereidingen voor een gevecht tegen John Gotti III op 11 februari, terwijl Pacquiao zich voorbereidt op een gevecht tegen muay Thai-icoon Buakaw Banchamek in een speciale wedstrijd op 20 april.