Bella Hadid over haar tijd bij Victoria’s Secret.

Bella Hadid over haar tijd bij Victoria’s Secret.

Bella Hadid vertelt over de impact die de Victoria’s Secret-shows hadden op haar lichaamsbeeld en waarom het meer dan een jaar duurde voordat ze weer een ontmoeting met hen accepteerde

“Mijn leven draaide zoveel jaren alleen maar om werken en… hoe ik gewicht moest verliezen voor een van die shows.”

bella2

Seksuele intimidatie

Bella liep van 2016 tot 2018 mee in de Victoria’s Secret-modeshow. Bella werd genoemd als een van de modellen die ongepaste opmerkingen kreeg van Ed Razek, de voormalige president en chief marketing officer van het moederbedrijf van Victoria’s Secret: L Brands. Razek werd verder beschuldigd van seksuele intimidatie en pesten door tal van modellen en medewerkers van Victoria’s Secret.

Razek heeft de beschuldigingen ontkend, maar dit waren niet de enige problemen waren waarmee Victoria’s Secret te maken had: er was een gebrek aan diversiteit – vooral van plus-sizes en trans-modellen – en de gerapporteerde banden tussen Jeffrey Epstein en de oprichter van L Brands, Leslie Wexner.

bella

Sexy

Bella zelf was in het verleden kritisch over haar tijd bij VS. Verwijzend naar haar werk met Savage X Fenty, zei ze: “Voor mij was dat de eerste keer op een catwalk dat ik me echt sexy voelde. Want toen ik Fenty voor het eerst deed, deed ik andere lingerieshows en ik voelde me nooit krachtig op een catwalk, zoals in mijn ondergoed’ – en dit was nadat ze al drie keer had gelopen in de Victoria’s Secret-show.

bella

Giftige opvattingen

Toen Bella door Marie Claire werd gevraagd of ze ‘de giftige opvattingen over vrouwelijkheid of sexyheid die de shows bijbrachten’ moest afleren, antwoordde ze: ‘Absoluut. Ik zie mijn lichaam nu als een tempel, toen was mijn lichaam niet in mijn bezit was.”

bella

Therapie

“Mijn leven voor zoveel jaren draaide alleen maar om werken en… hoe ik dat gewicht moest verliezen voor één van die shows. Nu ben ik gewoon wie ik ben. En ik hoef voor niemand te veranderen – zelfs als ik online dingen zie over mensen die praten over mijn lichaam of de manier waarop het verandert of dit of dat,” vervolgde ze, terwijl ze de verandering in haar zelfbeeld toeschreef aan therapie, “zelfrealisaties” en “mijn waarde niet in iemand steken andermans oordeel behalve de mijne.”

Bella Hadid is niet altijd zo openhartig geweest over haar gewicht in relatie tot de Victoria’s Secret-shows – ze zei eerder dat haar gewichtsverlies voor haar VS-debuut “per ongeluk” was en dat ze elke dag drie uur zou trainen . Over het algemeen zijn er talloze verhalen over Victoria’s Secret Angels die zichzelf uithongeren voor shows en eetstoornissen hebben.

bella

Toch weer bij Victoria’s Secret

Ondanks dit alles zal Bella zich weer bij Victoria’s Secret voegen als onderdeel van hun nieuwe “Collective” – ​​daarbij verwijzend naar een toename van het aantal vrouwelijke bestuursleden en het creëren van contracten met clausules die zeggen, in de woorden van Bella: “We hoeven niets te doen alles wat we eigenlijk niet willen doen.”

Dat gezegd hebbende, aarzelde ze om zelfs maar een ontmoeting met hen te hebben en zei: “Het kostte me bijna anderhalf jaar om de ontmoeting met hen te hebben. Zelfs dat gesprek was erg ingewikkeld voor mij vanwege de manier waarop ik gevoeld in het verleden.”

“Ik voel me zekerder in lingerie, in plaats van het gevoel te hebben dat mijn lichaam een ​​soort geldmaker is.”

Veranderingen

Bella is zich er echter van bewust dat de veranderingen voor veel mensen niet genoeg zullen zijn om terug te keren naar het merk: “Ik denk dat mensen hoe dan ook dingen te zeggen zullen hebben, ik weet hoe Victoria’s Secret me altijd liet voelen, maar nu, elke dag als ik naar de set ga, is er een positieve energie”


Rose Bertram

Rose Bertram

Rose Bertram (27) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze…

Geef een reactie