Monica Bellucci – Godin op Aarde

Monica Bellucci – Godin op Aarde

Monica Bellucci is een Italiaans model en actrice, geboren op 30 september 1964 in Città di Castello. Ze doet vanaf haar 13e modellenwerk. Als topmodel werkt ze in Milaan, Parijs en New York en is ze het gezicht van Dior en Dolce & Gabanna. Begin jaren negentig komt ze zowel in Europa als de Verenigde Staten op als actrice.

Een van haar beste rollen in Hollywood-films kwam in 2003 toen ze als Persephone verscheen in de populaire sciencefictionfilms ‘The Matrix Reloaded’ en ‘The Matrix Revolutions’.

monica

Tijdens haar carrière speelde ze één van Dracula’s bruiden in Francis Ford Coppola’s film ‘Bram Stoker’s Dracula’ (1992), en speelde ze vervolgens in veelgeprezen rollen in de Franse film ‘L’Appartmente’ (1996) en de Italiaanse film ‘Malèna’ (2000).

monica

Vloeiend in vier talen, heeft ze een gevarieerde filmografie gehad, in de daaropvolgende jaren en acteerde ze in succesvolle films zoals ‘Brotherhood of the Wolf’ (2001), ‘Tears of the Sun’ (2003), ‘The Passion of the Christ’ (2004 ), ‘The Brothers Grimm’ (2005), ‘Le Deuxième souffle’ (2007), ‘Shoot ‘Em Up’ (2007), ‘Don’t Look Back’ (2009) en ‘The Sorcerer’s Apprentice’ (2010) . Haar Franse psychologische horrorfilm ‘Irréversible’ uit 2002 polariseerde de critici vanwege de weergave van gevoelige scènes.

monica

‘Ik hou van mannen, maar ik ben geïnspireerd door vrouwen’, zegt Monica Bellucci op het filmfestival van Turijn in 2021.

spectre
Monica Bellucci in Spectre

Bellucci schreef geschiedenis als oudste Bond-girl in de filmfranchise toen ze in 2015 op 50-jarige leeftijd schitterde in Spectre tegenover Daniel Craig.

Monica Bellucci zegt dat ze ‘op een vreedzame manier oud wil worden’ en niet ‘geobsedeerd’ is door het behouden van haar figuur nu ze in de vijftig is. Wat ons betreft, ziet ze er nog steeds uit als een Godin.


Rose Bertram

Rose Bertram

Rose Bertram (27) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze…

Geef een reactie