Viktor & Rolf’s Spice Bomb Night Vision

Viktor & Rolf’s Spice Bomb Night Vision

Een vleugje grapefruit, een vleugje geranium, een vleugje kruiden, dit is de nieuwste toevoeging aan de Spice Bomb-collectie. Night Vision, uitgebracht in 2020, heeft het iconische ontwerp van de Viktor & Rolf-geurserie, een granaat die moet worden uitgetrokken om de sensuele en krachtige geuren vrij te geven van een geur die wordt vertegenwoordigd door het zangfenomeen Jacob Whitesides.

Deze geur is ontworpen voor mannen die willen opvallen.

Viktor & Rolf, haute couture designers

In 2012 gaf het Nederlandse avant-garde mode-huis Viktor & Rolf, carte blanche aan de meest getalenteerde neus van zijn generatie, Olivier Polge. Het kind van Grasse, de parfumhoofdstad van Zuid-Frankrijk, stelde zich een magnetische geur voor die bestaat uit geuren die alles tegenspreekt, waarbij de gloed van kruiden en de frisheid van citrus in één enkele geur worden samengebracht.

Het was meteen een succes. Wat betreft de fles, deze is niet veranderd sinds de eerste versie van de Spice Bomb-serie, zoals een sculptuur in glas gesneden met gebeitelde facetten die doen denken aan de vorm van een granaat. Het verschil zit hem in de kleur: de Night Vision fles is zwart met een smaragdgroene band eromheen.

spice-bomb-night-vision

Drie subtiele tonen voor een mysterieuze sfeer

De totaal onweerstaanbare architectuur is gebaseerd op de tegenstelling tussen specerijen en citrusvruchten en rond de assemblage van geheime componenten. De topnoot, gerangschikt rond de essentie van grapefruit en citroen, wordt als eerste geroken. Het is fris, vluchtig en kortstondig als een mooie zomerdag.

Dan komt de hartnoot die je urenlang ruikt en een intens spoor achterlaat dankzij de aanwezigheid van kruidachtige salie en geranium, waarvan de roosachtige ranken een zachte en bloemige allure geven. Tenslotte geeft de basisnoot rijkdom en weelde aan de geur. Het is vurig, kruidig, samengesteld uit geroosterde amandelen, tonkaboon, wierook en een houtachtige vleugje dennenbasalm (een gigantische dennenboom uit Noord-Amerika.)

Dit laatste komt in ons reukgeheugen terecht, omdat het enkele dagen nodig heeft om te verdampen. Het geheel integreert de aromatische categorie oosterse varen, één van de oudste in de mannenparfumerie vanwege de bekende geur die het ontwikkelt in vurigheid, dynamiek en energie. Ik kreeg te horen dat dit parfum de hele dag blijft zitten en onder duizenden herkenbaar is.

Viktor&Rolf-Spicebomb

Hoe op te brengen?

Ik ben gewend te horen dat een parfum aan de binnenkant van de polsen, ellebogen, nek, zelfs achter de knieën wordt gespoten, omdat de aderen die op deze plaatsen circuleren, dicht bij de huid liggen en de geur laten opwarmen. Deze pulspunten zouden het parfum openen als een goede wijn en het langer laten duren..

Ik verzeker je dat dit niet wordt aanbevolen door parfumeurs omdat door over onze polsen te wrijven er enzymen vrijkomen die de essentie van het parfum wijzigen. Daarom raad ik je aan om je geur op ongeveer 20 centimeter afstand van je huid te sprayen en vervolgens hetzelfde te doen op je outfit voor die dag. Op deze manier laat je die oosterse varennoot achter die zo geliefd is en heerlijk ruikt.

Parfum kan je het beste op een droge plaats bewaren, bij kamertemperatuur, dus de badkamer is niet de ideale plek vanwege de hoge luchtvochtigheid. De beste plaats om hem te plaatsen is op je nachtkastje of op een plank in je kledingkast.

Conclusie

Viktor & Rolf’s Spice Bomb Night Vision combineert contrasterende tonen van grapefruitessentie en zwarte kruiden met het verleidelijke parfum van salie, geranium en geroosterde amandel voor een herengeur die even gedurfd als verslavend is.

Night Vision is een ideale geur om zowel overdag als ‘s avonds te dragen, het geeft onmiddellijk dat je-ne-sais-quoi gevoel dankzij het gedurfde contrast van de kruidige en citrustonen die het bevat.


Henley shirt

Henley shirt

Henley-shirts zijn comfortabel, praktisch, geweldig voor laagjes en goed voor alle seizoenen. Helaas, viel de…

Geef een reactie