The Incredible Hulk-ster Lou Ferrigno

The Incredible Hulk-ster Lou Ferrigno

Tweevoudig Mr. Universe-winnaar en The Incredible Hulk-ster Lou Ferrigno is misschien 70 jaar oud, maar hij traint nog steeds als een professionele bodybuilder, ondanks dat hij meer dan twintig jaar geleden met pensioen is gegaan. In een recente Facebook Live-video onthulde de acteur dat hij elke dag traint en consistent blijft in zijn fitness- en voedingsroutine, want dat is de enige manier waarop hij de resultaten heeft behaald die hij gedurende zijn hele carrière heeft behaald.

Hij ging verder in op wat hij beschreef als zijn ‘best bewaarde fitnessgeheim’. “Er zijn drie grote geheimen”, zei hij. “Eet goed, slaap goed en train goed. En onthoud één ding: gezondheid is je grootste rijkdom. Vergeet dat niet.”

In de clip wees Ferrigno ook naar een foto van zichzelf uit zijn professionele bodybuilding-dagen, toen hij op 43-jarige leeftijd met een lengte van 1m96, “150 kilo en extreem weinig lichaam’s vet” was. Hij legde uit dat in die hij vier tot vijf eiwitrijke, laag- carb-maaltijden per dag at en veel cardio deed, evenals zijn krachttraining.

hulk

“Soms trainde ik twee keer per dag”, zei hij. “Het was als een fulltime baan, want om in die toestand te zijn, moet je die honger hebben om te concurreren, en niets mag in de weg staan, geen excuses.”

Ferrigno, die bijna zijn hele leven met gehoorverlies te maken had gehad omdat hij als peuter meerdere oorinfecties die onherstelbare zenuwbeschadiging in zijn oren veroorzaakten, kreeg een cochleair implantaat en “hoorde voor het eerst in mijn leven wat geluiden”.

“Het was als een droom die uitkwam”

Ferrigno bracht het grootste deel van zijn leven door met het dragen van logge en vaak nutteloze hoortoestellen, en hij ging naar lessen liplezen om te begrijpen wat mensen tegen hem zeiden. “Het is een zware strijd voor mij geweest, want als je ernstig gehoorverlies hebt, heeft dit invloed op je spraak, het beïnvloedt alles. Dus ik moest mijn hele leven aan beide problemen werken”, zegt hij.

Ferrigno werd gepest toen hij opgroeide vanwege zijn gehoorapparaat en zijn spraakgebrek, en om te ontsnappen aan de kinderen die hem doofstom noemden, dook hij in de stripboeken Hulk en Spiderman. “Ik was geobsedeerd door kracht”, zegt hij. “Ik wilde sterk genoeg zijn om mezelf te kunnen verdedigen.”

Dat leidde hem naar een carrière in bodybuilding. “Het heeft mijn leven veranderd. Het gaf me drive en vastberadenheid”, zegt hij. “Ik wist dat dit mijn reis was om succesvol te zijn, want als ik bodybuilding niet had ontdekt, zou ik de andere kant op zijn gegaan, medelijden met mezelf hebben en misschien mijn toevlucht nemen tot drugs.

Het draait allemaal om actie ondernemen, want niemand kan dat voor jij behalve jezelf.” Ferrigno trainde begin jaren ’70 met Arnold Schwarzenegger.

Hij zei verder dat het belangrijkste onderdeel in zijn voorbereiding op bodybuildingwedstrijden zijn mentaliteit was: “De vastberadenheid om te doen wat je moet doen om succesvol te zijn en je doelen na te jagen, dat is wat de meeste mensen tegenwoordig missen. Je moet in jezelf geloven, je moet van je passie houden en je moet van binnen ongelooflijk fit zijn, mentaal, fysiek en emotioneel.”

Lou Feringo verscheen in de bodybuildingdocumentaire Pumping Iron. Hij speelde ook in films zoals Sinbad of the Seven Seas en Hercules, en als zichzelf in de sitcom The King of Queens en de komedie uit 2009 I Love You, Man.


Geef een reactie