Waarom Thomas Mason overhemden de beste ter wereld zijn

Waarom Thomas Mason overhemden de beste ter wereld zijn

Het begint met kwaliteitsstof en een geweldige textiel fabriek

Misschien een goed bewaard geheim onder de hedendaagse consument, maar Thomas Mason is allesbehalve obscuur onder de betere kleermakers. Thomas Mason is een merk dat veel gevraagd is in de textielindustrie vanwege zijn nauwgezette aandacht voor detail. Thomas Mason is zowel klassiek Brits als luxueus Italiaans.

Elk overhemd is een ambachtelijk kunstwerk en een moeizaam werk van liefde, beginnend bij het oogsten van grondstoffen tot het weven van het eindproduct, en die bij elke stap door deskundige handen gaan. Met een ongeëvenaarde en onvervalste kwaliteit worden de overhemden gemaakt van Thomas Mason-stof beschouwd als de beste ter wereld.

De geschiedenis van Thomas Mason overhemden

thomas-mason-factory.webp
Thomas Mason Fabriek in de 18e eeuw

In 1796, op het hoogtepunt van de industriële revolutie, opende Sir Thomas Mason zijn fabriek in Noordwest-Engeland, die als een van de eersten ter wereld katoenen overhemdstof produceerde. De stoffen die daar in Lancashire werden vervaardigd, werden geëxporteerd naar het hele Britse rijk en de wereld, en ook rechtstreeks naar de Londense kleermakers in West End, die er luxe artikelen van maakten voor de hogere klasse en aristocratische klanten.

Minder dan een eeuw later, in 1875, stond Thomas Mason, die overal in Jermyn Street in Londen, ‘s werelds overhemdenhoofdstad, werd gevonden, synoniem voor goedgeklede, elegante mannen in het Victoriaanse tijdperk. In 1936 werd het de exclusieve leverancier van Turnbull & Asser, overhemdenmakers van de koninklijke familie.

Het bedrijf droeg niet alleen bij aan ijdelheid, maar zag ook veel veranderingen in de 20e eeuw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog gaf Thomas Mason aan de oorlogsinspanning door te experimenteren met stoffen en behandelingen; er werd een beroep op hem gedaan om waterdicht, vuurvast en mimetisch katoen voor piloten te maken.

In de jaren zestig introduceerde het felle kleuren en patronen als reactie op de tegencultuurbeweging die meer jeugdige stijluitingen inluidde. Aan het einde van het millennium, in 1992, kocht de Albini Group, een familie van ondernemers in de Italiaanse textieltraditie, het bedrijf en zijn 700 volumes textielontwerpen, die het nog steeds koestert in zijn Bergamo-fabriek in Noord-Italië.

thomas-mason-fabric-archive-books
Thomas Mason stof archief boeken

Wie is de eigenaar van Thomas Mason tegenwoordig?

Al 30 jaar is de familie Albini eigenaar van en blijft sterk betrokken bij Thomas Mason. Het is de grootste Europese fabrikant van overhemdstoffen. Modelijnen zoals Ralph Lauren, Brunello Cucinelli en Salvatore Piccolo gebruiken Thomas Mason-stoffen in hun collecties. Maar ook het van oorsprong Nederlandse merk Profuomo en dan met name, de Profuomo ‘Sky Blue’ overhemden.

De Albini Group maakt de stof, niet de overhemden, maar werkt samen met verschillende ontwerpers en kleermakers om een afgewerkt product naar de consument te brengen.

Wat is Thomas Mason Stof?

thomas mason fabric giza 87

Er is geen kort antwoord op de vraag wat de stoffen van Thomas Mason zo bijzonder maakt; duizenden en duizenden stoffen zijn geproduceerd sinds de oprichting in de late 18e eeuw. Misschien wel de meest beknopte uitleg is die van de Albini Group op de Thomas Mason-website: “We maken stoffen van de hoogste kwaliteit en pronken met een gedurfde stijl en tijdloze elegantie.”

Natuurlijk begint het bij de materialen. Thomas Mason controleert elke stap van het productieproces, te beginnen met de zaden. Het merendeel van de stoffen is gemaakt van een katoenplant met ELS katoen,wat staat voor extra-long staple katoen. Dit betekent eigenlijk dat het katoen is met extra lange draden. dat bestaat uit fijne vezels.

Giza 45 katoen

Een Egyptisch katoen dat handmatig wordt verbouwd en geoogst in de Nijldelta met gemiddeld 90 balen per jaar, Giza 45 is zeer zeldzaam. Het kan worden geweven tot 330/4-laags, ongekend voor textiel.

Giza-katoen

Giza 87 katoen

Een van de meest exclusieve katoensoorten ter wereld, eveneens afkomstig uit Egypte, de zachtheid en frisheid van Giza 87 neemt met elke wasbeurt toe.

Supima katoen

Supima wordt mechanisch geoogst in Californië om vezelvervuiling te verminderen en staat bekend om zijn weerstand tegen pluizen en geschiktheid voor witte stoffen. Het is een understatement om te zeggen dat het katoen geschikt is. Het bedrijf beweert dat het, het perfecte witte overhemd maakt.

Organisch katoen

Milieuvriendelijk en hypoallergeen, biologisch katoen voor Thomas Mason wordt geteeld zonder het gebruik van chemicaliën en pesticiden en met minimaal waterverbruik.

Sea Island katoen

Dit katoen wordt niet vermeld als een extra lange stapelkatoen, maar staat toch bekend om zijn zeldzaamheid met gemiddeld 150 balen per jaar. Sea Island katoen wordt bewonderd om zijn heldere en zijdeachtige eigenschappen. Het wordt geproduceerd in West-Indië, met name Jamaica en Barbados.

Naast katoen gebruikt Thomas Mason ook materialen zoals kasjmier, wol, linnen en hennep vanwege hun thermoregulerende eigenschappen en ecologische aard, die allemaal buitengewoon milieuvriendelijk zijn. Maar de materialen vertellen maar een deel van het verhaal. De manier waarop de Albini Group haar stoffen weeft, verft en afwerkt, maakt ze ook uniek.

Waarom wordt Thomas Mason stofkwaliteit als de beste ter wereld beschouwd?

Zoals vermeld in een ander artikel over overhemden, op deze website, is het weefsel van de stof belangrijk op hoe het shirt eruitziet en aanvoelt. Hoe hoger het aantal draden of garens, hoe zachter het textiel. Thomas Mason heeft sinds de overname door de Albini Group het aantal garens dat het kan weven meer dan verdubbeld. Het bedrijf kan nu Giza 45 weven op een 300/4.

Silver

De originele stof sinds 1796, dit popelineweefsel van 100% katoen staat bekend om zijn levendige kleuren en duurzaamheid. Het maakt het typische gestreepte of geruite Engelse overhemd geschikt voor elke gelegenheid.

Het aantal garens is 100/2-100/2. Om het aantal garens in perspectief te plaatsen: het gemiddelde katoenen t-shirt heeft een telling van 50/1. Zilver verdubbelt het aantal katoenen draden. Sommigen zullen misschien beweren dat andere overhemden met een vergelijkbaar aantal garens op de markt minder duur zijn, wat alleen maar wijst op het feit dat het soort grondstof dat wordt gebruikt en de referenties van de fabriek een gelijke rol spelen in de algehele kwaliteit.

Houd er rekening mee dat het aantal garens niet alles is, maar slechts een deel van de vergelijking. Daarom legt de Albini Group ook de nadruk op het spin-, verf- en weefproces als geheel dat in zijn fabriek wordt uitgevoerd.

Goldline

Goldline is de allerhoogste kwaliteit Thomas Mason weving. Dit is van origine de weving die gemaakt is voor het bedrijf zijn tweehonderdjarig bestaan. Deze wevingen zijn allemaal gemaakt van Giza 45 en Giza 87 katoen Dit is katoen uit een speciaal gedeelte van de Egyptische Nijldata. En representeret maar 0,4% van de totale voorraad Egyptisch katoen.

Dit is werkelijk waar de allerbeste kwaliteit shirt beschikbaar. Fijner dan shirts met deze weving wordt het niet. Het voelt bijna als zijde aan. Naast het beste katoen wordt ook de allerbeste weeftechniek ingezet. Ook aan het eindproces wordt veel aandacht besteed om maximale kwaliteit te garanderen.

Royal Twill

De meest populaire weving op dit moment is Royal Twill, deze stof, een variant op de klassieke Royal Oxford, is gemaakt op dezelfde schering, maar met een keperstructuur, die kan worden geweven in diagonale, visgraat- en ruitpatronen. Een zwaarder materiaal zonder stijf te zijn, het eindproduct is het beste voor zowel formele als vrijetijdskleding, geschikt voor alles van trouwkleding tot kantoorkleding tot een vrije dag. Het aantal garens is 100/2-100/2.

De vier kernwaarden van het bedrijf geven ook inzicht in zijn prestige: onwrikbare kwaliteit, tijdloze elegantie, gedurfde creativiteit en toekomstgericht onderzoek. Het balanceert traditie met experimenteren; ambachtelijke zorg met innovatie. De “kenmerkende Britse kleuren, gewaagde patronen en superieure garentellingen zijn het resultaat van de beste grondstoffen en geavanceerd spinnen en weven.”

Thomas-Mason-Overhemden

Merken met shirts van Thomas Mason

Alleen de beste merken gebruiken de wevingen van Thomas Mason. De merken worden persoonlijk geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste shirtmakers de beste wevingen van Thomas Mason kunnen gebruiken. Merken als Eton, van Laack, Jacques Britt, Profuomo Sky Blue en Emanuel Berg. De mooiste shirtmakers ter wereld die zorg dragen dat de beste wevingen ook goed gebruikt worden.

Conclusie

Benijd door bijna alle liefhebbers van herenkleding en het resultaat van meer dan twee eeuwen toewijding aan vakmanschap, zijn Thomas Mason-stoffen van de hoogste kwaliteit ter wereld. De Albini Group, die wereldwijd wordt bewonderd vanwege het behoud van traditie en vindingrijkheid, streeft er ook naar om met hun beste-in-de-wereld stoffen het beste te maken voor de planeet op het gebied van duurzaamheid.

Dit zijn niet het soort kledingstukken dat snel op de vuilnisbelt zullen belanden. Met elke wasbeurt worden de overhemden zachter, mooier en aangenamer voor de drager, en je kunt ze jarenlang dragen omdat ze nooit uit de mode raken. In een wereld van snelle mode en steeds veranderende trends, onderscheid je, jezelf van de massa in een tijdloos, goed gemaakt, luxe overhemd. Een overhemd van Thomas Mason-shirt zijn wat het moest zijn: uniek in zijn soort.

Waar zijn Thomas Mason overhemden te koop?

Deze zijn te koop bij overhemden.com met merken als Eton, van Laack, Jacques Britt, Profuomo Sky Blue en Emanuel Berg, die gemaakt zijn door de beste shirtmakers ter wereld en de wevingen van Thomas Mason.

Het begint met kwaliteitsstof en een geweldige textiel fabriek.

Het eindigt met een elegante look en gepassioneerde mensen.


Geef een reactie