Amerika’s geheime UFO programma

Amerika’s geheime UFO programma

Onlangs vrijgegeven documenten werpen licht op door de Amerikaanse overheid gefinancierd onderzoek naar wormgaten, anti-zwaartekracht en onzichtbaarheidsmantels.

Het inmiddels ter ziele gegane Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) van de Amerikaanse regering heeft miljoenen dollars uitgegeven aan onderzoek naar bizarre, experimentele technologieën zoals onzichtbaarheidsmantels, anti-zwaartekrachtapparaten, doorkruisbare wormgaten en een voorstel om met nucleaire explosieven door de maan te tunnelen, volgens tientallen documenten verkregen door Vice.com.

De documenten, die bijna 1.600 pagina’s met rapporten, voorstellen, contracten en vergadernotities bevatten, onthullen enkele van de vreemde prioriteiten van de AATIP – een geheim programma van het Ministerie van Defensie dat liep van 2007 tot 2012, maar pas in 2017 bekend werd bij het publiek. toen de voormalige directeur van het programma ontslag nam bij het Pentagon.

In 2017 werd AATIP synoniem met UFO’s, dankzij verschillende inmiddels beruchte video’s van een niet-geïdentificeerd voorwerp dat zich op schijnbaar onmogelijke manieren voortbewoog die voormalig directeur Luis Elizondo na zijn ontslag naar de pers lekte.

Maar de nieuwe documenten suggereren dat AATIP meer van plan was dan alleen het onderzoeken van gerapporteerde UFO-ontmoetingen. De volledige verzameling van 51 documenten, verkregen door Vice via een vier jaar geleden ingediend verzoek van de Freedom of Information Act (FOIA), kan HIER worden gelezen.

Misschien wel het meest intrigerend onder de documenten zijn de tientallen Defense Intelligence Reference Documents (DIRD’s), die de levensvatbaarheid van verschillende “geavanceerde technologieën” bespreken. Deze collectie bevat rapporten over ‘doorkruisbare wormgaten, sterrenpoorten en negatieve energie’, ‘hoogfrequente zwaartekrachtgolfcommunicatie’, ‘warpaandrijving, donkere energie en de manipulatie van extra dimensies’ en vele andere onderwerpen die fans van siencefiction bekend in de oren zullen klinken.

Invisibility cloaking

Veel van de rapporten benadrukken de onpraktischheden van het implementeren van geavanceerde technologieën. In het DIRD-rapport over onzichtbaarheidsverhulling bijvoorbeeld, schrijven de auteurs (van wie de namen in alle rapporten geredigeerd zijn) dat “perfecte verhulapparaten onmogelijk zijn omdat ze materialen nodig hebben waarvan de lichtsnelheid het oneindige nadert.”

Cloaking-apparaten die objecten onzichtbaar maken voor op microgolven gebaseerde sensoren, zoals radars en bewegingsdetectoren, zijn echter “zeker binnen het bereik van de huidige technologie”, aldus de auteurs van het rapport.

Tunnel door de maan met behulp van kernwapens

us-nuke-moon

Andere rapporten schuwen gedurfde, soms bizarre voorstellen voor het realiseren van geavanceerde technologieën niet. In een rapport over “negatieve massavoortstuwing” stellen de auteurs een plan voor om in het midden van de maan te zoeken naar extreem lichtgewicht metalen die misschien “100.000 keer lichter zijn dan staal, maar nog steeds de sterkte van staal hebben”. Om het centrum van de maan te bereiken, stellen de auteurs voor een tunnel door de maankorst en mantel te schieten met behulp van thermonucleaire explosieven.

Natuurlijk heeft de VS de maan niet gebombardeerd met kernwapens. NASA’s aankomende Artemis-missies zijn van plan om mensen voor het eerst sinds het Apollo-tijdperk terug te brengen naar de maan, met als uiteindelijk doel om daar een duurzame menselijke aanwezigheid te vestigen. Nucleaire explosies op de maan, zou waarschijnlijk in strijd zijn met deze missie

Of deze DIRD-documenten ooit hebben geleid tot langetermijninvesteringen in geavanceerde technologieën is onduidelijk. Volgens Vice was een groot deel van de agenda van AATIP gebaseerd op contractonderzoek van een particulier bedrijf genaamd Bigelow Aerospace Advanced Space Studies (BAASS).

Het bedrijf – gerund door Robert Bigelow, een persoonlijke vriend van wijlen senator Harry Reid, die verantwoordelijk was voor de oprichting van AATIP – kreeg een contract van $ 10 miljoen toegekend voor hun eerste jaar onderzoek voor het programma, meldde Vice.

UFO-ontmoetingen

UFO-ontmoetingen

Deze laatste FOIA-documentendump arriveert slechts drie weken nadat het Britse tabloid The Sun meer dan 1.500 pagina’s met documenten heeft verkregen met betrekking tot vermeende UFO-ontmoetingen die zijn gecatalogiseerd door de AATIP.

Onder de documenten was een rapport over de vermeende biologische effecten van UFO-ontmoetingen op mensen. Het rapport vermeldde verlamming, “schijnbare ontvoering” en “niet-verantwoorde zwangerschap” als gemelde bijwerkingen van vermeende UFO-ontmoetingen, meldde Live Science eerder.

Vice-reporters zullen de komende weken uitgebreid onderzoek doen op hun nieuw verworven database met AATIP-documenten.


Geef een reactie