De beste Peaky Blinders kapsels

De beste Peaky Blinders kapsels

Geen enkel popcultuurfenomeen in de afgelopen 20 jaar heeft meer impact op het haar van mannen gehad dan Peaky Blinders. Het BBC-drama, dat de opkomst van de Shelby-familie uit Birmingham in kaart brengt van kleine boeven tot een internationaal syndicaat voor georganiseerde misdaad, staat net zo bekend om de vechtpartijen als om de kapsels.

Wat is een Peaky Blinders kapsel?

peaky-blinders-kapsels

Er zijn meerdere opmerkelijke kapsels van Peaky Blinders-personages, die van seizoen tot seizoen enigszins veranderen. Hoe kan men zich afvragen, hoe is het dan mogelijk om ze allemaal in één categorie te vatten? Welnu, er is één gemeenschappelijk thema dat veel van de meest iconische kapsels van de show verenigt: de undercut.

De Undercut

De Undercut, één van de meest in het oog springende trends van de laatste jaren. Het is eigenlijk niet echt een kapsel, maar eerder een onderdeel van een kapsel. Het kan ook bij elk haartype geknipt worden. Of je haar nou lang of kort is, dik of dun.

Undercut wil zeggen dat je het haar weg knipt of scheert aan de zijkant en/of achterkant en dat de lengtes aan de bovenkant langer blijven.

Met uitzondering van een paar, hebben de meeste hoofdrolspelers van Peaky een undercut. Dit is de naam die wordt gegeven aan een kapsel waarbij de achterkant en zijkanten erg kort zijn geknipt met langer haar op de bovenkant van het hoofd en geen gradiënt tussen de twee. Het is een look die populair was bij jonge mannen uit de arbeidersklasse in de periode waarin Peaky Blinders zich afspeelt en die vandaag de dag weer helemaal terug is.

De undercut is geweldig omdat het netjes is, gemakkelijk te onderhouden en in eindeloze variaties kan worden gedragen, afhankelijk van hoe het haar bovenop het haar is geknipt en gestyled.

Tommy Shelby’s Textured Crop

tommy-shelby-peaky-blinders-haircut
tommy-shelby-peaky-blinders-haircut

Tommy’s haar is bovenop in een zachte, getextureerde crop geknipt en opzij gekamt. Dit wordt gecontrasteerd door een undercut aan de achterkant en zijkanten, waarbij het haar, bijna weggeschoren is.

Styling wordt bereikt met een beetje pommade, maak het in je handen zachter. voordat je het gebruikt om het haar in model te brengen, textuur te creëren en het opzij te werken.

Let er wel op dat je gezicht er de juiste vorm voor heeft: Tommy heeft bijvoorbeeld uitgesproken jukbeenderen. Dit kapsel kun je zowel met als zonder fade dragen.

Fade:
Een fade of opscheer is een vervanging van je haarlijn aan de zij -en achterkant. Je haarlijn loopt van licht over naar donker.  Lang of kort aan de bovenkant, subtiel of opvallend, er zijn tal van manieren om deze haartrend eigen te maken.

Arthur Shelby’s Slick Back

arthur-shelby-peaky-blinders-haircut
arthur-shelby-peaky-blinders-haircut

Arthur heeft opgeschoren zijkanten, maar dan ook echt helemaal opgeschoren. Arthur combineert deze undercut met een slick back look. Bovenop mag het dus best lang blijven zodat je het lekker makkelijk achterover kunt stylen. Om dit kapsel te krijgen, moet je haar om te beginnen voldoende lang zijn. Bovenop moet het lang genoeg zijn om plat te liggen wanneer het over de bovenkant van het hoofd wordt gekamd.

Wat is een slick back?
Het is net zo simpel als het klinkt: haar naar achteren geduwd met een hand of kam.

Qua styling heb je een kam, een föhn en wat pomade nodig. Breng de pomade aan op licht nat haar en gebruik de kam en föhn om het haar achterstevoren te stylen. Houd het echter los – er moet wat volume zijn in plaats van dat het haar volledig op de bovenkant van het hoofd wordt gepleisterd.

Michael Gray’s Klassieke Side Part

michael-shelby-peaky-blinders-haircut-1
michael-shelby-peaky-blinders-haircut-1

Michael Gray heeft een klassieke side part, met taps toelopende zijkanten, geknipt met een schaar.

Dit resulteert in een zachtere overgang, in tegenstelling tot het scherpe contrast zoals te zien is in veel van de andere kapsels van de show. Gebruik voor het stylen een föhn om het haar in de richting te duwen waarin je de scheiding wilt laten gaan. Gebruik vervolgens een stylingcrème of pomade voor fixatie, en kam het op zijn plaats.

John Shelby’s Short Crop

John-Shelby
John-Shelby

Ook voor John Shelby, de jongere broer van Arthur en Thomas, zul je de zijkanten en achterkant van je hoofd flink moeten scheren. Laat wel een beetje staan. Bovenop heb je iets langer haar nodig, maar niet te veel waardoor het ‘omvalt’. Dit kapsel is geweldig omdat er weinig styling voor nodig is. Gewoon met wat pomenade om de zijscheiding op zijn plaats te houden en je bent klaar om te gaan.

By order of the f*cking Peaky Blinders! 

Kijk voor een echte Peaky Blinders outfit bij The Garrison


Geef een reactie