Henley shirt

Henley shirt

Henley-shirts zijn comfortabel, praktisch, geweldig voor laagjes en goed voor alle seizoenen. Helaas, viel de henley vanaf de jaren 2000 dramatisch uit de gratie. Dat veranderde allemaal in 2021, toen Daniel Craigs in zijn laatste film als 007 en eeuwig stijlicoon James Bond een Henley T-shirt droeg.

Plots werd het henley-shirt weer cool en het duurde niet lang voordat ontwerpers de stijl opnieuw hadden geïntroduceerd in hun seizoenscollecties, en de rest van ons had het weer toegevoegd aan onze lievelings-kleren om te dragen.

Daniel Craig in No Time to Die

Wat is een Henley Shirt?

Het henley-shirt ontleent zijn naam aan de Engelse stad Henley-on-Thames, beroemd om het roeievenement Henley Royal Regatta. Het was het traditionele uniform gedragen door roeiers, gemaakt van katoen, met een ronde kraag en een sluiting met drie of meer knopen bij de nek.

Historisch gezien waren henley-shirts ook populair als onderkleding, en pas in de late jaren zeventig maakten ze de overgang om als een soort T-shirt-alternatief te worden gezien. Hedendaagse overhemden van henley hebben vaak een slankere snit dan een gewoon T-shirt, waardoor ze perfect zijn om als onder-laag te dragen, en ze kunnen gemaakt zijn van getextureerd katoen, zoals een geribbeld of wafelpatroon.

Wanneer draag je een Henley?

Henley is op vele manieren te dragen is. De meeste Henley shirts zijn ook wat dikker dan poloshirts en hebben meer knoopjes. Door de lange mouwen is het shirt ideaal voor in de winter. Uiteraard kan je ook Henley’s met korte mouw vinden voor de echt warme dagen.

Zakelijk: het Henley shirt is perfect te combineren met een blazer of colbert. Als je twee donkere kleuren neemt, geeft het een zakelijke look (bijvoorbeeld blauw met een zwart jasje). Daarbij zou je nog een donkere pantalon of broek kunnen dragen.

Informeel: je kan de Henley natuurlijk ook lekker casual dragen. Laat het jasje achterwege en draag enkel en alleen het shirt. Een simpele spijkerbroek of stoffen broek eronder en je outfit is compleet. Doe gerust ook een aantal knoopjes open in de zomer of trek er een wollen trui over aan in de winter.

Onder een overhemd: je kan ook een overhemd dragen over je Henley, als het echt koud is. Deze moet je dan wel losjes dragen en niet helemaal dicht.

Hier zijn drie belangrijke punten om te overwegen voordat u beslist welke u moet kiezen.

Pasvorm

Pasvorm is altijd het belangrijkste aspect om te overwegen, ongeacht het kledingstuk. Het is cruciaal om dit goed te doen, anders zullen zelfs de duurste, prachtig gemaakte stukken er slecht uitzien. Over het algemeen wordt aangenomen dat henley-shirts vrij slank om het lichaam passen – denk aan nauwsluitend zonder beperkend of strak te zijn. Buiten dat moeten de naden waar de armen aansluiten op het lichaam netjes op de schouders zitten en moet de zoom ergens net boven de heupen vallen.

Kleur

Henley

Een klassiek henley-shirt is wit of grijs van kleur, en hoewel dat niet zo hoeft te zijn, vinden we dat dit één van die stukken kleding is die het beste tot hun recht komen in eenvoudige, monochrome of neutrale tinten. Het is een achtergrondkledingstuk dat is ontworpen om op te gaan in, en als zodanig werken kleuren zoals wit, zwart, marineblauw, gebroken wit, grijs en donkergroen het beste.

Stylen

Dankzij zijn eenvoud en onopvallende pasvorm is het henley-shirt extreem veelzijdig en gemakkelijk op verschillende manieren te stylen. Bij warm weer werkt het prima op zichzelf in plaats van een traditioneel T-shirt, en kan het worden gedragen met korte broeken en sneakers, of ‘s avonds worden opgefleurd met een broek en vrijetijdsschoenen.

Henley-shirts zijn ook uitstekend geschikt om als laagje te dragen in de koudere maanden. Het is een interessant alternatief voor een T-shirt, en de sluiting helpt om diepte toe te voegen wanneer het wordt gelaagd met stukken zoals vesten met sjaalkraag en truien met V-hals. Streef naar ten minste drie lagen en maak het af met een aantal substantiële bovenkleding en ruige essentials zoals leren werklaarzen en ruwe spijkerbroeken.

Bekijk het aanbod van kwaliteit Henley’s bij overhemden.com


Henley shirt

Henley shirt

Henley-shirts zijn comfortabel, praktisch, geweldig voor laagjes en goed voor alle seizoenen. Helaas, viel de…

Geef een reactie