De nieuwe Maserati MC20 Cielo

De nieuwe Maserati MC20 Cielo

Net toen je dacht dat de Maserati MC20 er niet cooler uit kon zien, heeft de Italiaanse auto-fabrikant een open dak versie uitgebracht. Aangezien de Maserati MC20 een middenmotor heeft is een volwaardige cabrio geen optie, het is dus meer een soort targa.

Genaamd de Maserati MC20 Cielo (spreek uit als “chi-elo”), heeft een hardtop die in 12 seconden wegklapt, het cabriodak van de MC20 Cielo is van glas. Daarmee heb je zelfs met een dicht dak een cabrio-gevoel. Cielo naar “Lucht” – wat je veel zult zien dankzij het unieke intrekbare glazen dak. Maserati noemt het een “state-of-the-art elektrochroom (smart glass) venster” dat met een druk op de knop van helder in ondoorzichtig kan veranderen.

Deze versie van de supercar krijgt een aantal veiligheidsvoorzieningen. zoals een 360-gradencamera, verkeersbordherkenning, autonoom noodremmen en dodehoekbewaking. De Maserati MC20 Cielo heeft dezelfde motorspecificaties als de standaardversie, de Nettuno-V6 levert nog steeds 630 pk en 730 Nm.

Maserati-MC20-Cielo

Nu zou je denken dat het extra gewicht van een glazen dak de prestaties van de auto zou verminderen. Volgens Maserati is dat echter niet het geval. Het bedrijf beweert dat de Cielo slechts 64 kg meer weegt dan zijn hardtop-broertje, met een opoffering van 0,1 seconde in de sprint van 0-100 km/u, die op 3 seconden ligt.

Ook nieuw hier is een High Premium Sonus Faber audiosysteem, uniek voor de Cielo. Het Italiaanse merk beweert dat het audiosysteem specifiek is afgestemd op de cabine van de Cielo, rekening houdend met de ‘unieke akoestische en positioneringsbehoeften van de cabine van de spyder’.

Maserati komt allereerst met de speciale PrimaSerie Launch Edition. Deze limited edition kun je herkennen aan de kleur Aquamarina en de goudkleurige details. Van deze exclusieve Launch Edition worden er maar zestig gebouwd, dus wees er snel bij.

Maserati heeft meteen de Nederlandse prijslijst van de MC20 Cielo vrij gegeven. Die begint in Nederland, dus inclusief btw en bpm, bij €322.634.


Geef een reactie