Jon Snow keert terug

Jon Snow keert terug

Jon Snow keert terug in zijn eigen serie, die zich afspeelt na “Game Of Thrones”. HBO heeft aangekondigd dat er momenteel een serie in ontwikkeling is die gericht is op Jon Snow na de gebeurtenissen van Game of Thrones, waarbij Kit Harrington zijn iconische rol opnieuw zal spelen.

Na het, volgens fans, tegenvallende laatste seizoen van de originele serie, lijkt het erop dat Harington en HBO klaar zijn om terug te keren naar Westeros en Jons epische verhaal voort te zetten waar het gebleven was. Aan het einde van Game of Thrones doodt Snow de tirannieke koningin Daenerys Targaryen, wordt verbannen uit Westeros en is voor het laatst gezien te paard op reis naar de besneeuwde bossen ten noorden van de Muur met de Wildlings.

jon-snow

Het leek erop dat Jon voorbestemd was om de Zeven Koninkrijken te regeren, gezien zijn ware identiteit als Aegon Targaryen, de zoon van Rhaegar Targaryen, de erfgenaam van de voormalige heerser van de IJzeren Troon, koning Aerys II Targaryen (ook bekend als de gekke koning).

Dus het publiek was begrijpelijkerwijs teleurgesteld over zijn lot aan het einde van de serie. Een vervolg zou dit personage echter eindelijk het einde kunnen geven dat hij verdient.

Met meerdere andere spin-offs in de maak en een prequel-serie die in augustus uitkomt, lijkt het erop dat HBO van plan is een uitgebreid universum voor Game of Thrones te creëren, vergelijkbaar met wat Disney+ doet met Star Wars. En als deze serie Jon ten noorden van de muur zal volgen, wie weet dan met wat voor soort vijanden hij te maken krijgt? Zal hij de strijd aangaan met malafide leden van de Free Folk? Moordenaars op zoek naar wraak voor Daenerys? Of misschien een andere oude dreiging die gevaarlijker is dan de White Walkers? Misschien zelfs de terugkeer van geliefde personages zoals Sansa, Arya, Bran en zelfs Tyrion.

jon-snow

Hoewel het ongeveer drie jaar geleden is dat Game of Thrones eindigde, bleef Harington prominente rollen spelen, waaronder Dane Whitman/Black Knight in Eternals van Marvel Studios en de titelrol in de productie van Henry V door het National Theatre.

Na alle druk en moeilijkheden van het spelen in GoT, vooral in ijskoude filmomstandigheden, zou je denken dat Harington klaar was om Westeros achter zich te laten en verder te gaan. Maar het lijkt erop dat hij nog niet klaar is met Jon Snow.


Geef een reactie