De echte Omega Seamaster van James Bond is te koop

De echte Omega Seamaster van James Bond is te koop

James Bond fans zijn ‘stirred, and a little shaken’, door het nieuws, dat er een veiling gaat komen met Bond-memorabilia. Het Londense veilinghuis Christie’s gaat namelijk een speciale James Bond-veiling organiseren om zestig jaar Bond-films te vieren.

De veiling bestaat ondere andere uit diverse Bond-auto’s, zoals de Aston Martin uit No Time To Die, kledingstukken, een Q JET boot en een Triumph Scrambler moter. Maar voor ons is een horloge het juweel van de veiling. Niet zomaar een horloge, dit is de Omega Seamaster die Daniel Craig droeg in No Time to Die.

In de vroege films, droeg James Bond altijd een Rolex, het favoriete horlogemerk van auteur Ian Fleming. Maar het is nu zestig jaar geleden dat Bond zijn filmdebuut maakte in Dr. No, de film waarin Sean Connery voor het eerst een Rolex Submariner droeg.

In de jaren ’90 waarin Pierce Brosnan een bijgewerkte, gebeitelde en zachtere versie van de Britse agent speelde. Had GoldenEye’s kostuumontwerper Lindy Hemming een nieuwe kijk op het uurwerk van 007. Zoals ze verklaarde: “Ik was ervan overtuigd dat Commander Bond, een marineman, een duiker en een discrete heer van de wereld de Seamaster met de blauwe wijzerplaat zou dragen.” En zo begon de samenwerking tussen Bond en OMEGA.

Natuurlijk is er een lange en legendarische geschiedenis van James Bond-horloges door de jaren heen, maar vanaf dat moment draagt de favoriete spion van de Engelse Koningin horloges uit de Seamaster-lijn, met de OMEGA Seamaster Professional 300M als het favoriete model.

Daniel Craig’s latere interpretatie van Bond gaf de franchise een broodnodige opfrisbeurt, waarbij hij zijn gedateerde oneliners liet vallen ten gunste van een meer geaarde en menselijke agent. Cruciaal was dat Craig ook enige inbreng had in het ontwerp van het horloge dat hij zou dragen in No Time to Die, waardoor dit model nog aantrekkelijker wordt.

De veilingversie van OMEGA’s iconische horloge heeft een lichtgewicht titanium kast en het interne Calibre 8806 automatische uurwerk. De ingetogen zwarte wijzerplaat wordt gecombineerd met een opvallende en vintage uitziende faux patina lume. De Seamaster heeft 300M waterbestendigheid, een heliumventiel en een handige mesh-armband.

No Time to Die was Craigs zwanenzang, de laatste film in zijn ambtstermijn als Bond, maar er is nog een andere reden waarom dit horloge zo speciaal is. Naast dit prachtige uurwerk krijgt de winnaar van de biedingsoorlog een certificaat ondertekend door Craig en twee van de filmproducenten.

Alle opbrengsten van de verkoop worden geschonken door EON en worden gedoneerd aan een goed doel – Time’s Up UK. Volgens de eerste schattingen kost dit verbluffende stuk filmmemorabilia tussen de £ 15.000 – £ 20.000 ( € 17.500 – € 23.750).


Geef een reactie