De beste douchegel voor mannen

De beste douchegel voor mannen

Als je de beste en lekkerst ruikende douchgel zoekt moet je rekening houden met de unieke kenmerken van de mannenhuid. Veel mannen denken dat “huid, huid is” en er is niet veel verschil tussen de huidlaag van een man en die van een vrouw. Als gevolg hiervan grijpen ze naar iets dat hun vriendin gebruikt of de eerste de beste douchegel, die in de aanbieding is. Maar – mannen hebben een andere huid dan vrouwen en de beste douchgel is diegene die het beste bij je huid-type past.

Inhoudsopgave:

Kenmerken van de mannenhuid

Mannen doorgaans een dikkere, vettere en poreuzere huid dan vrouwen. Uiteindelijk betekent dit dat, mannen meer vatbaar zijn voor het ontwikkelen van lichaamsacne. Bovendien hebben mannen de neiging om meer uitgesproken lijnen te ontwikkelen, ook wel rimpels genoemd.

Zodra je de dertig bent gepasseerd, begint het fysiologische proces van eiwitsynthese te vertragen. Op zijn beurt neemt de collageenproductie af, en collageen is een belangrijke stof voor de huid. Het is precies datgene dat je gezicht en lichaam een ​​jeugdige uitstraling geeft.

Ga er niet vanuit dat alle douchegels hetzelfde zijn of dezelfde voordelen hebben. De realiteit is dat sommige huidproblemen kunnen veroorzaken, waaronder uitdroging, barsten en huidbeschadiging.

Designer versus Niche douchegel

Is de prijs een indicatie van kwaliteit? Het simpele antwoord is nee. Designer douchegels worden meestal gemaakt door een bedrijf als onderdeel van co-branding van een ander product. Hoewel er niets mis is met een designerproduct, zijn ze meestal duurder dan nicheproducten.

Designerproducten proberen je een imago te verkopen – een levensstijl. Het belangrijkste punt is om te benadrukken dat prijs absoluut niets te maken heeft met kwaliteit. Veel niche douchegels vallen aan de onderkant van het geldspectrum en zijn vaak beter voor je huid en ruiken net zo lekker.

Huidtypes van mannen

Zoals eerder vermeld, is het belangrijk om je huidtype te kennen. Kijk hieronder naar welke beschijving van huidtypes het meeste overeenkomt met jouw huid:

  • 1. Normale huid: Mannen in de categorie normaal huidtype hebben doorgaans de volgende kenmerken: Sommige onvolkomenheden Huid die niet supergevoelig is Poriën zijn niet zichtbaar voor het blote oog Gelijkmatige toon met stralende kenmerken
  • 2. Combo: Mannen met een gecombineerd huidtype: Hebben wat mee-eters, Droge en vette gebieden, Wat glans op wangen, neus en/of voorhoofd, Droge huid “vlekkerige” gebieden, Enigszins ongelijkmatige huidskleur.
  • 3. Vette huid: Veel mannen hebben dit huidtype. Genetica, milieuvervuiling en dagelijkse stress kunnen allemaal van invloed zijn op vette huidproblemen. Sommige mannen ervaren hierdoor acne. Voorbeelden: Tekenen van een vette huid: Geschiedenis van mee-eters, Talghyperplasie (vette klieren die bultjes veroorzaken) Zichtbare glans op wangen, voorhoofd en neus, Geschiedenis van acne.
  • 4. Droge huid: Mannen met een droge huid kunnen dit gemakkelijk identificeren omdat het zo merkbaar is. Voorbeelden: Gebieden die roodachtig en vlekkerig zijn, Ruwe huid soms gebarsten zichtbare lijnen, Een doffe teint, Poriën die bijna onzichtbaar zijn.
  • 5. Gevoelige huid: Mannen met een gevoelige huid hebben vaak het volgende: Gebieden van roodheid, Vlekken op gezicht, rug of borst. Zeer gevoelig voor aanraking. Gebieden van droogte. Jeuk en irritatie.

Als je, je huidtype niet weet, kun je altijd kiezen voor een product dat geschikt is voor alle huidtypes.

Top 10 douchegels voor mannen geselecteerd op prijs en kwaliteit verhouding.

1. Brickell All in One Wash for Men

Als je op zoek bent naar een makkelijk alles in één product dat aan alle eisen voldoet. Geschikt is voor alle haar- en huidtypen, geen chemische bestanddelen bevat en ook nog eens lekker ruikt. Dan is deze ‘All in One Wash for Men’, wat voor jou.

2. American Crew Classic

Douche gel die uitdroging van de huid voorkomt. De douche gel bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat de textuur, stevigheid en het gevoel van de huid opmerkelijk verbetert en worden natuurlijke oliën van de huid behouden.Een lekkere douchegel met een mannelijke geur, geschikt voor dagelijks gebruik.

American-Crew-Classic-douchegel

American Crew Classic douchegel 450ml

€ 27,75

3. Depot 600 Body Solutions No.601 Classic Cologne

Een milde douchegel en daardoor geschikt voor meerdere huid-types. In meerdere geuren verkrijbaar. Betaalbaar en orgineel, een echte aanrader.

4.Groomarang Douchegel

Deze douchegel is geschikt voor haar en lichaam. Ideaal voor dagelijks gebruik, vanwege de verzachtende en verzorgende ingrediënten. Deze ingrediënten zijn Panax Ginseng-wortelextract en mineralen. De douchegel bevat geen siliconen, minerale oliën, parabenen en alcohol

Groomarang-Douchegel

Groomarang Douchegel – Power Of Man 200 ml

€ 11,99

5.Australian Bodycare Body Wash

Geschikt voor elke huidtype. Gemaakt van natuurlijke, actieve ingrediënten en met natuurlijke Australische Tea Tree Olie. De Body Wash kan helpen bij veelvoorkomende problemen zoals acne, huidirritatie, lichaamsgeur, voetschimmel, ringworm, jeuk, nagelschimmel en schimmelinfecties. Ideaal dus als je wat huidproblemen hebt.

6.Aveeno Skin Relief Moisturising Body Wash 

Voor de droge tot zeer droge huid. Heeft een geurvrije formule die zacht reinigt en hydrateert om de jeukende, droge huid te helpen kalmeren. De unieke formule bevat rustgevende havermout, om te helpen hydrateren en droogheid te verlichten. Verzachtende middelen vullen vocht aan voor een zachtere, gladdere, gezonder uitziende huid, zelfs nadat je hebt afgespoeld.

7.Taylor of Old Bond Str. haar&body shampoo

Typische Engelse klassieker. Een shampoo en douchegel met een milde frisse mosachtig parfum voor zowel haar als lichaam. Speciaal voor de gevoelige huid. Parabenenvrij.

Taylor of Old Bond Str. haar&body shampoo Jermyn Street 200ml

€14.85

8.Lumin Skin Clarifying Body Wash 275 ml.

Lumin Skin Clarifying Body Wash bevat veel natuurlijke ingrediënten en extracten voor de optimale verzorging. Je huid wordt gevoed en de kans op puistjes wordt verkleint. Dit product is ideaal voor dagelijks gebruik en bevat geen parabenen of sulfaten.

Ingrediënten:

– Tea tree olie: verlicht een droge en geïrriteerde huid. Ook houdt het de olieproductie in balans om puistjes te voorkomen.
– Aloë vera: kalmeert je huid en helpt om vocht vast te houden. Ook repareert het je huid.
– Ceramide: versterkt de beschermlaag van je huid en voorkomt schade aan je huid.

9. Acca Kappa shampoo + douchegel 1869

Mild voor haar en lichaam, dus geschikt voor elk huidtype. Shampoo en douchegel in één tube. Bevat natuurlijke extracten van Ginseng en Groene Thee. Acca Kappa is de geur van Italië.

Acca-Kappa

Acca Kappa shampoo + douchegel 1869 200ml

€ 22,65


10.RITUALS The Ritual of Homme

Speciaal ontwikkeld voor de man van Rituals. Een foaming douchegel met Cederhout en Vitamine E Complex. De geur blijft ontzettend lang hangen. Vooral geschikt voor mannen met een normaal huidtype.

En tot slot nog een paar tips:

  • Gebruik een Loofah douche spons
  • Douche met warm water, niet heet water, wat zorgt voor uitdroging.
  • Een ‘dure’ naam hoeft niet voor kwaliteit te staan.
  • Gebruik voor je gezicht geen douchegel maar een ander product.

Geef een reactie