Hoe een Tweed pak te dragen

Hoe een Tweed pak te dragen

Tweed is een dikke stof die is geweven van scheerwol. Het is acceptabel voor elk seizoen, maar het is meestal het populairst in de herfst en winter vanwege de natuurlijke dikte en warmte. Het werd voor het eerst geproduceerd in het begin van de 19e eeuw in Schotland. Hoewel het aanvankelijk werd gebruikt voor werkkleding, werd het door zijn elegante uiterlijk al snel een modesymbool.

In feite bracht de Britse monarch, koning Andrew, tweedpakken in de mode door ze te dragen op verschillende koninklijke evenementen en staatsdiners. Hij vond zelfs de beroemde Baltimore-tweed uit nadat hij het beroemde Schotse kasteel had gekocht. De stijl waarin de draden voor de stof geweven zijn zorgt voor een heel uniek patroon.

Tweed is geen “patroon” in de traditionele zin van het woord; er is geen plaid of tartan-achtige herhaling. In plaats daarvan lijkt het op willekeurige variaties in de stof, die een aangename textuur voor het oog creëren. Je kunt de textuur bijna voelen door er gewoon naar te kijken.

tweed

Tweed pakken voor heren hebben de tand des tijds doorstaan en zijn eeuwenlang in de mode gebleven. Ook nu nog staat het perfect in de garderobe van elke moderne man. Tweed is een ongelooflijk veelzijdige stof voor een pak. Het kan geschikt zijn voor alle soorten herenkleding, van casual tot zakelijk. Meestal is tweed aardekleurig; maar het kan ook veelkleurig of monochroom zijn.

Over het algemeen kun je tweed dragen zoals je andere pakken draagt. Combineer het met de juiste schoenen, match het correct met je overhemd of stropdas, maar vooral, zorg ervoor dat je tweed pak goed past. Het standaard bruine tweed colbert past perfect bij een lichtblauw overhemd, marineblauwe stropdas en crèmekleurige kaki’s. Verbeter de look door verfijnde kostuumaccessoires toe te voegen, zoals een bruine leren riem en een dresswatch.

Een tweed pak is perfect voor buiten en geschikt voor elke gelegenheid. het is duurzaam en stylish en raakt nooit uit de mode. Tweed is ideaal voor koude temperaturen. Omdat het natuurlijke wol is, is het ook uitstekend geschikt voor regenachtige dagen. Maak het tweedpak af met bruine monninksband schoenen.

Tweed-pak

Bruine tweed is een klassieker. Het is een informele kleur, dus het is het beste voor casual of business-casual behoeften. Omdat het een neutrale kleur is, kan hij met elke aardetint worden gecombineerd om een heel natuurlijk palet te creëren.

Om een beetje formaliteit aan je outfit toe te voegen, draag je een kwaliteits wit overhemd. Wit is de meest formele kleur voor overhemden en zal het colbert net iets chiquer maken. Of je draagt het pak op koudere dagen met een coltrui, wat een zeer verfijnde uitstraling geeft.

Hoe een grijs tweed pak te dragen

Grijs-tweed-pak

Een grijs tweed pak kan wat meer gekleed zijn dan een bruine. Hoe donkerder het grijs, hoe beter; het is op die manier formeler. Het is een uitstekende professionele stijl, perfect voor op kantoor of een avondje uit. Grijze tweed colberts zien er echt aantrekkelijk uit met een extra accesoire zoals een kleurijk pochet.

De kleur blauw past perfect bij grijze tweed. Het benadrukt de grijze tint en de algehele uitstraling. Dat komt omdat grijs een neutrale kleur is en blauw die coole twist toevoegt die grijs zo hard nodig heeft.

Combineer je grijze tweed pak met een blauw overhemd. Maak de look af met zorgvuldig geselecteerde schoenen. Zwarte schoenen passen het best bij donkergrijze of antracietkleurige tweedpakken. Aan de andere kant zijn bruine schoenen een voorkeursoptie voor een lichtgrijs pak.

Blauw-tweed-pak

Hoe een blauw tweed pak te dragen

Als je op zoek bent naar een casual look die wel een ‘classy’ uitstraling heeft, zonder al te veel moeite te doen. Dan is een blauw tweed pak een must. Blauw is een zeer veelzijdige kleur. Blauw kan worden gecombineerd met de meeste andere kleuren en ziet er geweldig uit.

Een donkerblauw of marineblauw tweed pak kan worden gedragen met een wit button-down overhemd om een meer geklede look te creëren.

Het kan ook worden gecombineerd met een donkerblauw button-down overhemd voor een geweldig monochroom ensemble. Bruine Chelsea boots vormen een geweldige aanvulling vormen op het blauwe tweed pak.

Tweed jasje

blazer-olive-green-2

Maar je kunt ook een tweed jasje (blazer) gemakkelijk mixen en matchen met een casual pantalon of spijkerbroek, Tweed jasjes zien er namelijk ongelooflijk cool uit met jeans! Het is precies de juiste mix van verfijnd en casual waardoor deze outfit opvalt.

Probeer het eens met een casual overhemd of een lichte trui eronder. Het is een onverwachte touch wanneer je een tweed jasje over je casual outfit doet. bij een grijs tweed colbert kunt ook een zwarte of marineblauwe pantalon toevoegen om het helemaal af te maken.

Zorg ervoor dat het tweed jasje goed past. Een goed passend colbert is altijd flatterend en laat andere mensen weten dat je aandacht besteedt aan je uiterlijk.

Elke man wil er goed uitzien en zich goed voelen, of hij nu naar zijn werk gaat, naar de winkel of gewoon met vrienden is. Dat kan eenvoudig worden bereikt met de juiste styling en het kiezen van de juiste kleding. Daarom is een tweed herenpak perfect. Tweed is traditioneel, klassiek en tijdloos – alles wat je verwacht van een kledingstuk, en als het goed wordt verzorgd, kan het vele jaren meegaan.

The-garrison

Rose Bertram

Rose Bertram

Rose Bertram (27) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze…

Geef een reactie