Hoe je Monk Strap-schoenen stijlvol kunt dragen bij elke outfit

Hoe je Monk Strap-schoenen stijlvol kunt dragen bij elke outfit

Zonder veters wordt de schoen vastgemaakt met een gesp en riem, dit wordt ook wel een monniksband genoemd. De stijl werd eeuwen geleden gepopulariseerd door Europese monniken, die deze schoenstijl droegen om hun voeten warm en droog te houden. De Monk (gespschoen) is soms voorzien van twee gespen, daarom zie je soms ook de benaming Double Monk Strap. is een geweldig alternatief voor de loafer en kan bij zowel casual als formele looks worden gedragen.

Monkshoe

Hoe schoenen met een monninksband te dragen bij een pak.

Hoewel schoenen met een gesp niet zo populair zijn als de Oxford- en Derby-stijl schoenen als het gaat om formele evenementen waar bepaalde dresscodes worden verwacht. Kun je de gespschoen dragen voor iets meer formele aangelegenheden. Zorg er wel voor dat de rest van je outfit vrij eenvoudig en ingetogen is.

Cognac kleur gespschoenen passen uitzonderlijk goed bij marineblauwe pakken. Zorg er wel voor dat je een bijpassende bruine leren riem hebt om de look af te maken. Overweeg om zwarte monkschoenen te dragen met een antracietgrijs of zwart driedelig pak voor een iets scherpere look. Je kunt een vleugje kleur toevoegen door kleine accessoires, zoals een pochet of je stropdas.

Monkschoenen

Monk schoenen dragen met een blazer

Overweeg om monkschoenen te dragen met een blazer voor iets meer informele of zakelijke casual gelegenheden waar een pak niet vereist is. Dit is een geweldige manier om te pronken met je stijl zonder te over-gekleed te zijn. Perfect voor op kantoor of een avondje uit, met deze look kun je niet fout gaan.

Aan de andere kant kunnen zwarte gespschoenen een beetje lastig zijn. Daarom raden we aan om deze kleur monkschoen te combineren met een zwarte, blauwe of grijze blazer. Voor de broek raden we wat donkere denim, chino’s of wollen broeken aan.

Black-monkshoes

Gespschoenen met jeans dragen

Hoewel moeilijk, is het mogelijk om monniksschoenen met jeans te dragen en er stijlvol uit te zien. De sleutel is om ervoor te zorgen dat de rest van je outfit vrij eenvoudig is zonder al te veel botsende kleuren of patronen.

Als je monkschoenen met jeans gaat dragen, raden we denim met een donkere wassing aan in een slim of skinny fit. Sommige mannen kunnen wegkomen met stone-washed of lichtgekleurde jeans. Het is moeilijker om het af te maken, maar als het correct wordt gedaan, ziet het er geweldig uit.

Vermijd versleten of gescheurde spijkerbroeken, omdat deze direct contrasteren met de formele look van gespschoenen. Een schoon en nauwsluitend poloshirt, trui of wit kwaliteits -overhemd (lees het artikel over overhemden, op deze website), is het beste. Alles wat te flodderig of los zit, ziet er slordig uit.

monkshoes-with-denim

Hoe monkschoenen casually te dragen

Geloof het of niet, sommige mannen hebben het voor elkaar gekregen om monniksschoenen te dragen met een korte broek. We raden het niet per se aan, maar als je het gaat doen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Zorg er vooral voor dat de shorts goed aansluiten en niet te wijd zijn. Ten tweede moet de rest van je outfit redelijk ingetogen zijn zonder al te veel botsende kleuren of patronen. Vermijd ten slotte het dragen van sokken die boven de kraag van de schoen uitsteken, omdat dit de strakke lijn verpest. In plaats daarvan zijn no-show sokken de juiste keuze.

monk-schoenen

Stijltips om in gedachten te houden

Hier zijn een paar overwegingen en moderegels om in gedachten te houden bij het beslissen wat je bij je monkschoenen moet dragen:

Materiaal: Gespschoenen zijn meestal gemaakt van leer, maar ze kunnen ook gemaakt zijn van suède of geweven stof. Leer is formeler en kan het beste worden gecombineerd met pakken en blazers. Suède en stoffen monkschoenen zijn meer casual en geweldig voor jeans of chino’s.

Kleur: Bruin en zwart zijn de meest voorkomende kleuren voor monkschoenen. Deze tijdloze kleuren zijn veelzijdig en kunnen bij verschillende outfits worden gedragen.

Gesptype: Er zijn monkschoenen met enkele riem of met dubbele riem. De eerste heeft één grote riem over de schoen, terwijl de laatste twee kleinere banden heeft. Hoewel het aantal gespen grotendeels een persoonlijke voorkeur is, geldt over het algemeen: hoe meer gesp op de schoen, hoe meer casual het is. Je kunt dit als richtlijn gebruiken bij het combineren van gespschoenen met de rest van je outfit.


Henley shirt

Henley shirt

Henley-shirts zijn comfortabel, praktisch, geweldig voor laagjes en goed voor alle seizoenen. Helaas, viel de…

Geef een reactie