Picard seizoen 3 recensie

Picard seizoen 3 recensie

‘Picard’ seizoen 3 is een Star Trek-triomf, een eerbetoon van het verleden terwijl het naar de toekomst kijkt. Picard Seizoen 3 is niet alleen een viering van Next Generation, maar van de hele franchise, een eerbetoon aan de originele Star Trek-films (vooral II en III). Het eert niet alleen de nalatenschap van Next Generation, maar helpt ook om de basis te leggen voor de volgende generatie.

Star Trek: Picard seizoen 3-acteur Todd Stashwick laat doorschemeren dat het laatste seizoen zal voelen als een epische Star Trek-film. Stashwick speelt Liam Shaw, de kapitein van de USS Titan-A, in Picard seizoen 3. Zoals blijkt uit de laatste trailer van Star Trek: Picard seizoen 3, komen admiraal Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) en kapitein Will Riker (Jonathan Frakes) aan boord de Titan, en hun aanwezigheid bevalt Shaw niet.

Picard-seizoen3
Picard

De plot van seizoen 3 begint met de ontvoering van Dr. Beverley Crusher. Patrick Stewart geeft aan dat het wel wat ingewikkelder ligt: “Daarvoor verdween ze zomaar uit zijn leven. Hij voelde zich verlaten door haar, dus dat komt er ook bij wanneer ze elkaar weer treffen”. Worf heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgmaakt, geeft de veteraan-acteur aan: “In het verleden wist je altijd wat voor soort nors antwoord je kon krijgen, maar Worf is echt veranderd. Dit gaan we ook zien in dit seizoen”.

Seizoen 3 begint met Jean-Luc die een noodoproep ontvangt van zijn oude vriend – en vlam – Dr. Beverly Crusher (Gates McFadden). Zijn missie om haar te redden brengt hem terug naar zijn voormalige Enterprise-scheepsmaten, waaronder eerste officier Riker (Jonathan Frakes, die een cameo maakte in seizoen 1), Worf (Michael Dorn) en Geordi La Forge (LeVar Burton). Maar ook Jeri Ryan’s Seven of Nine . De oude crew van de Enteprise moet niet alleen één van henzelf redden, maar ze moeten ook een gecompliceerde en dodelijke samenzwering ontwarren die de hoogste rangen van Starfleet bereikt.

Riker-en-Picard
Riker en Picard

Het laatste seizoen van Picard introduceert ook een aantal nieuwe gezichten, zoals de onbezonnen wereldverbeteraar Jack, gespeeld door Ed Speleers, en — het beste van alles — Amanda Plummer als Vadic, de wraakzuchtige kapitein van een ruimteschip dat overladen is met geavanceerde wapens, vastbesloten om Captain Jean-Luc te vernietigen. Plummer speelt geweldig, waardoor Picard het soort formidabele tegenstander krijgt dat het hard nodig heeft, en haar pittige optreden plaatst haar precies daar met Khan en Q in de annalen van geweldige Star Trek-slechteriken.

Seizoen 3 beweegt ook veel behendiger dan de vorige twee, met duidelijke verhalen die niet verdwalen in al te gecompliceerde wendingen. Het seizoen volgt wel een serieel verhaal, maar het vindt onderweg nog steeds tijd voor rustige karaktermomenten; het verdiept en verrijkt eigenlijk de karakters en relaties die we zo goed kennen.

Worf
Michael Dorn als Worf

Het is bijna een totale herstart van eerdere seizoenen van Picard – en eerlijk gezegd is dat geen slechte zaak. De eerste twee seizoenen hadden hun momenten, maar al te vaak liepen ze vast in ingewikkelde verhalen en personages die niet zo overtuigend waren.

Seizoen 3 lost veel van deze problemen op door het verhaal te stroomlijnen en het grootste deel van de originele Picard-cast beleefd overboord te gooien. Als je Picard, seizoen 1 en 2 helemaal niet hebt bekeken, zou je hier waarschijnlijk gewoon kunnen inspringen. Michelle Hurd is wel terug als Raffi, en samen met Worf vormen ze een geweldig paar terwijl ze de wortels van de Starfleet-samenzwering opgraven.

Dr.-Beverly-Crusher
Gates McFadden als Dr. Beverly Crusher

Picard seizoen 3, is echter meer dan alleen een nostalgische tour. Jean-Luc en zijn gezelschap moeten eeuwenoude wrok, lang vergeten dromen en hun eigen sterfelijkheid onder ogen zien. (Er is een grote wending die alles verandert wat we weten over Jean-Luc Picard.)

Ten slotte wordt het seizoen alleen maar beter naarmate het vordert. Het is een emotionele achtbaan over familie, vriendschap, liefde en verlies. Seizoen 3 van Picard is vergelijkbaar met The Undiscovered Country van de originele Star Trek cast en is een lofzang op een geliefd tijdperk van Star Trek en een rit die het meer dan waard is om te maken.

Picard’s derde en laatste seizoen is te zien vanaf 17 Februari op Amazon Prime

Films en seriesFilms en series
Rose Bertram

Rose Bertram

Rose Bertram (27) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze…

Geef een reactie