Alles over het poloshirt

Alles over het poloshirt

Heeft de krokodil Rene Lacoste het moderne poloshirt gemaakt? Het moderne poloshirt zoals we dat nu kennen, is gemaakt voor het tennistoernooi US Open in 1926, waar Rene Lacoste ook de US Open won in 1926 en hem hielp zijn “stroomlijning” van het poloshirt populair te maken.

Lacoste-polo

De tennisser Rene Lacoste zorgde voor een revolutie in het poloshirt door de mouwen van het oorspronkelijk uit India afkomstige poloshirt met lange mouwen in te korten. Daarnaast kreeg het shirt het bekende Lacoste-logo met de krokodil.

Rene Lacoste werd in tenniskringen “De Krokodil” genoemd vanwege zijn grote neus. In 1933 richtte hij vervolgens zijn eigen bedrijf op, Lacoste. Sinds dat toernooi zijn poloshirts een vast onderdeel van met name sportkleding onder tennis- en golfers.

Het poloshirt is tegenwoordig populair en wordt door bijna elke man gedragen. Het heeft een geweldige pasvorm en is te dragen tijdens het werk of op gewoon een stijlvolle dag. Tegenwoordig hebben de meeste kwaliteits-merken zoals Hugo Boss, Ralph Lauren en Fred Perry een uitgebreide selectie van poloshirts.

De oorsprong en geschiedenis van het poloshirt

Hoewel we enkele van de meest iconische fabrikanten van het poloshirt heel goed kennen, zoals Lacoste, Brooks Brothers, Fred Perry en Polo Ralph Lauren, hebben maar heel weinig mensen veel kennis van de oorsprong van de verder bekende trui. Het poloshirt zoals we het nu kennen, is grotendeels toe te schrijven aan tennislegende René Lacoste. Maar voor Lacoste gaat de oorsprong van de Polo terug naar een ander deel van de wereld. Het originele poloshirt komt namelijk uit India

Polo-shirt-orgineel
Indians-and-the-british-army-polo-matches-in-the-1800

Maar we moeten eigenlijk nog verder terug in de tijd om de oorsprong van dit kledingstuk te vinden, terug naar het einde van de 18e eeuw en de stad Manipur in India, die toen Brits was. In India zouden de Engelsen getuige zijn geweest van een lokale polowedstrijd in Manipur. Daarna werd al snel het Indiase polospel een populaire bezigheid onder de Britse aristocratie, en niet gewend aan de subtropische hitte, vonden spelers hun gewone rijkleding al snel ondraaglijk heet.

Na verschillende onderkleding en overhemden te hebben geprobeerd, kozen de Britse polospelers uiteindelijk voor traditionele overhemden met korte mouwen. Toen ze een laatste stukje maatwerk toevoegden; knopen aan de kraag om wapperen in de wind te voorkomen, het poloshirt was geboren. Er wordt gezegd dat het de geboorte was van de eerste button-down kraag, die later de basis zou vormen van twee verschillende mode-iconen, het oxford-shirt en het poloshirt.

Toen de Engelsen thuiskwamen en het spel introduceerden in Groot-Brittannië, hadden ze de truien bij zich. Er wordt aangenomen dat dit het moment was waarop de legende van het poloshirt ontstond. Dit moment van een nieuw mode-icoon vond plaats in de jaren 1860.

De invloed van de Brooks Brothers op de Polo

Brooks Brothers is het oudste retailmerk en kledingwinkel in de Verenigde Staten en heeft zijn hoofdkantoor in Manhattan, New York City. Opgericht in 1818 en biedt nog steeds modieuze mannen maatwerk en iconische kledingstukken zoals de Polo.

Tijdens een zakenreis naar Engeland aan het einde van de 19e eeuw, keek John Brooks, de erfgenaam van de Amerikaanse heren-kleding zaak Brooks Brothers, naar een polowedstrijd. We weten niets over zijn indruk van de sport, maar volgens het verhaal viel hij voor de manier waarmee de spelers hun shirtkragen vastmaakten.

“Tijdens een polowedstrijd in Engeland merkte John E. Brooks, kleinzoon van de oprichter, iets eigenaardigs op aan de shirtkragen van de spelers: ze waren dichtgeknoopt om te voorkomen dat ze wapperen in de wind. John bracht zijn ontdekking terug naar Brooks Brothers, en zo ontstond het Button-Down-shirt, een klassieker van Brooks en wat sommigen “het meest geïmiteerde item in de modegeschiedenis” noemen, het OCBD-overhemd (Oxford Cloth Button Down) oftewel: “The Original Polo Shirt”. “

De krokodil en René Lacoste

Lacoste is een Frans bedrijf, opgericht in 1933 door tennisser René Lacoste en André Gillier. Liefde voor het spel, passie voor innovatie en een zekere Franse elegantie. Sinds 1933 weerspiegelt het verhaal van Lacoste dat van de oprichter, René Lacoste, de Franse tennislegende die een revolutie teweegbracht in de dagelijkse garderobe.

In de opwinding van de Roaring Twenties maakt de jonge en getalenteerde tennisser René Lacoste al indruk met zijn elegante spel, zijn gevoel voor fair play en zijn originaliteit, die tien jaar later een handtekening van het merk zal worden.

Hoe draag je een polo shirt

Het Poloshirt is een eenvoudig maar tijdloos kledingstuk. Als classier alternatief voor het traditionele T-shirt kun je dit gemakkelijk chic of casual aankleden, gewoon door belangrijke stukken toe te voegen om het aan te vullen. Met zijn kenmerkende kraag, knopen en ademende stof is het een item dat je bij elke gelegenheid kunt dragen. Of de temperatuur nu stijgt of het kwik daalt, hier zijn de beste manieren om een poloshirt te dragen.

Het klassieke poloshirt met korte mouwen in traditionele stijl is essentieel voor elke garderobe en kan worden gebruikt voor casual en smart casual gelegenheden. Zorg er voor de pasvorm voor dat de knopen niet te laag zitten, anders kan het eruit zien als een V-hals. Kies een poloshirt dat bij je stijl past en wees niet bang om een gedurfde kleur te proberen.

Poloshirt met lange mouwen

Hoewel poloshirts meestal in de warmere maanden worden gezien, betekent dit niet dat ze exclusief voor de zomer zijn. Polo’s met lange mouwen zien er fantastisch uit als de temperatuur daalt en ze kunnen op verschillende manieren worden gestyled. Voor een casual feel combineer je hem met een chino, sneakers en een leren jack – het is een tijdloze combinatie die iedereen goed staat. De polo is een uitstekende kledingkeuze voor die dagen waarop je niet weet wat je aan moet trekken. Het is gemakkelijk om je chic of casual te kleden en werkt in elk seizoen.

Poloshirt + joggingbroek

Houd het ontspannen met een poloshirt en joggingbroek. De nette bovenste helft krijgt een instant casual vibe met het comfortabele broekje. Werk je look af met stijlvolle lage sneakers, snapback en een weekendtas. Om er niet slordig uit te zien, moet je ervoor zorgen dat de kleding goed aansluit en schoon is – er is een dunne lijn tussen athleisure en rommelig.

Poloshirt + Shorts

Als het weer te heet wordt om aan te kunnen, ga dan voor de uitdaging met een poloshirt en shorts. Van denim tot chino’s, het is een moeiteloze outfit waarmee je er goed uitziet. Kies voor monochrome kleuren om een gestroomlijnde en tijdloze stijl te creëren of probeer een aparte combinatie. Houd de polo op informele dagen los en zorg ervoor dat hij goed zit.

Eton-polo
Eton – Slim fit polo shirt

Poloshirt + Blazer

Van een informeel diner met je vrienden tot zakelijke casual werkdagen, een poloshirt met een blazer doet wonderen samen. Draag voor meer formele evenementen een wit of zwart poloshirt met een donker pak. Om wat plezier aan de mix toe te voegen, probeer een poloshirt met kleur om op te vallen in de menigte.

Poloshirt + chino

Chino’s zitten tussen semi-formeel en smart casual in en zijn een geweldige kledingkeuze om een outfit af te maken met een poloshirt. Houd je look gepolijst en strak door je bovenste helft in de broek te stoppen en maak de look af met witte sneakers, loafers, bootschoenen of derbyschoenen.

Hoe dan ook, de keuze van je volgende of eerste poloshirt moet een weerspiegeling zijn van jezelf. Het moet aangeven wie je bent, en niet wat iemand of iedereen zegt dat je moet zijn of eruit moet zien. Kies je stijl, kies je kleuren en voel je comfortabel. Uiteindelijk, gekleed of casual, de polo is een essentieel onderdeel van de garderobe van mannen.