Squid Game: The Challenge in première

Squid Game: The Challenge in première

Netflix heeft aangekondigd dat Squid Game: The Challenge rond november 2023 in première gaat. Dit komt 17 maanden nadat de serie groen licht kreeg van de streamingsdienst.

Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens het eerste Upfronts-evenement van Netflix. Squid Game: The Challenge zal 456 spelers rekruteren die zullen strijden om €4,25 miljoen – de hoogste geldprijs ooit voor een realityserie – door spellen te spelen die geïnspireerd zijn op de originele serie, evenals enkele nieuwe spellen, met als doel eliminatie te vermijden. Gelukkig zullen de verliezers niet gedood worden, zoals in het originele Squid Game. “De inzet is hoog, maar in dit spel is de ergste straf met lege handen naar huis gaan”, verzekert de officiële aankondiging ons.

De tiendelige serie laat deelnemers strijden in een reeks spellen geïnspireerd op de show, evenals enkele nieuwe spellen. Hun strategieën, allianties en karakter zullen op de proef worden gesteld terwijl concurrenten om hen heen worden geëlimineerd.

Squid-Game:-The-Challenge

Het wordt geproduceerd door Studio Lambert, de door All3Media ondersteunde producent van Netflix-series zoals The Circle, en de hitseries The Traitors op Peacock/BBC en The Garden, de door ITV Studios ondersteunde producent van het Channel 4-documentaireprogramma 24 Hours in A&E. Het is gefilmd in het Verenigd Koninkrijk.

Stephen Lambert, Tim Harcourt en Toni Ireland van Studio Lambert, en John Hay, Nicola Hill en Nicola Brown van The Garden zijn de uitvoerende producenten.

Eerder dit jaar was er een onafhankelijke veiligheidsbeoordeling, nadat deelnemers medische hulp nodig hadden tijdens de opnames. De Britse Health and Safety Executive – bekend als HSE – herinnerde producenten eraan om goed te plannen voor risico’s bij de reproductie van het Koreaanse kaskrakerdrama, maar besloot uiteindelijk dat er geen verdere actie nodig was.

De precieze premièredatum van Squid Game: The Challenge, wordt nog bekend gemaakt door Netflix.

Teaser ‘Squid Game: The Challenge’

Pay for the scent, not the brand