Bill Wyman is na 30 jaar herenigd met de Rolling Stones.

Bill Wyman is na 30 jaar herenigd met de Rolling Stones.

De Rolling Stones ‘verwelkomen Bill Wyman terug bij de band voor de eerste keer in 30 jaar, de bassist zal bijdragen aan het aankomende album van de band als eerbetoon aan de overleden drummer Charlie Watts’

Wyman speelt opnieuw met de band om eer te betuigen aan drummer Charlie Watts, die op 80-jarige leeftijd overleed in 2021.Bill, 86 jaar oud, zal te horen zijn op één van de nieuwe nummers van de groep op hun aankomende album.

Hij werd uitgenodigd door Mick Jagger, 79 jaar oud, nadat Bill in 1993 de Rolling Stones verliet na meer dan 30 jaar. Wyman is ondertussen naar Los Angeles gereisd, voor een opnamesessie. Ook de overleden drummer Charlie zal te horen zijn op het volgende album van de band, onthulde Ronnie Wood. ‘Bill heeft de band al jaren niet meer samen gezien, maar hield altijd van Charlie. ‘Dit album is echt een eerbetoon aan Charlie, dus hij kon geen nee zeggen.’

Het laatste Rolling Stones studioalbum waarop Wyman bas speelde, was “Steel Wheels” uit 1989. Hij verliet de band in 1992 omdat hij een meer normaal leven wilde leiden. “Ik heb 30 jaar met hen gehad, daarna een heel goede scheiding en hoe cliché het ook klinkt, we zijn nog steeds familie”, legde hij later uit.

De legendarische rockgroep werkt aan hun eerste album met originele nummers in 18 jaar. Dit zal het eerste Rolling Stones studioalbum zijn sinds “Blue and Lonesome” uit 2016, een album met bluescovers, en het eerste met originele nummers sinds “A Bigger Bang” uit 2005.

Watts, die in augustus 2021 overleed, zal ook te horen zijn op het nieuwe album. “Het was erg mooi voor Mick, Keith [Richards] en Ronnie Wood om terug te zijn in de studio terwijl ze aan Charlie dachten, en te spelen en te zingen op drumtracks die worden hergebruikt en in het album worden verwerkt”

Ronnie Wood verklapte: ‘We zijn nu het nieuwe album aan het opnemen en over een paar weken gaan we naar LA om het af te maken. Charlie is te horen op sommige nummers en drummer Steve Jordan.’ Tevens zal Paul McCartney ook bas spelen op één nummer van het nog titelloze nieuwe album.

Na het overlijden van Charlie was er enige onzekerheid over wat de Stones hierna moesten doen. Ze hadden geplande stadionoptredens, dus gingen ze door, maar daarna was het niet duidelijk hoe de toekomst eruitzag.

‘Maar nu ze de tijd hebben gehad om na te denken, voelen ze allemaal dat het juist is om te blijven doen wat ze altijd als band hebben gedaan, nieuwe muziek maken en hopelijk weer op tournee gaan om het aan hun fans te laten horen.

‘Ze hebben de afgelopen jaren een klap gehad, maar de show gaat door – en The Stones ook.’

De band is schijnbaar van plan om een ‘grote tournee’ te maken na het album, die waarschijnlijk landen in de VS, Zuid-Amerika en Europa zal omvatten. Samen met de nieuwe drummer Steve Jordan, die Charlie verving voor hun Sixty-tournee in 2022, die zes decennia van de band markeerde.

Het nieuwe album zal het eerste album zijn met nieuwe composities van Mick en Keith sinds A Bigger Bang uit 2005, hoewel ze in 2020 wel de single “Living in a Ghost Town” uitbrachten.

Het laatste album van de band was Blue and Lonesome uit 2016, dat bestond uit covers.