Alisha Lehmann: de meest sexy voetbalster ter wereld

Alisha Lehmann: de meest sexy voetbalster ter wereld

De Zwitserse voetbalster Alisha Lehmann zal bekend zijn bij fans van de Barclay’s Women’s Super League, waar ze heeft gespeeld voor West Ham United, Everton en sinds 2021 bij Aston Villa, waar ze samenspeelt met Lionesses Rachel Daly en Jordan Nobbs.

Maar de 24-jarige is misschien nog wel bekender online, dankzij haar enorme aantal volgers op Instagram, waar ze 14 miljoen volgers heeft – meer dan de Zwitserse sportgrootheid Roger Federer – en naar verluidt tot €250,00 verdient met gesponsorde berichten.

Alisha-Lehman

In een interview met Sky Sports in aanloop naar het Wereldkampioenschap van deze zomer in Australië en Nieuw-Zeeland, keek Lehmann terug op hoe ver ze is gekomen sinds haar jeugd in Tagertschi, aan de rand van Bern.

“Ik ben opgegroeid in een dorpje in Zwitserland,” zei ze. “Als ik thuiskom, hebben we nog steeds veel dieren – paarden en honden. Alles was zo anders. We speelden de hele dag straatvoetbal. Als er een auto kwam, riepen we: ‘Auto! Beweeg!’ Het was zo normaal.

Nu is het een beetje anders! Dit maakt me zo nederig, want ik kan altijd aan dat moment denken. Er is nu een verschil, ik woon in een grote stad. Maar ik vergeet het nooit.”

Alisha-Lehmann

Zwitserland zal proberen een bijzondere indruk te maken op dit Wereldkampioenschap vrouwevoetbal, aangezien het land zich voorbereidt om het volgende EK in 2025 te organiseren.

Naast Lehmann heeft coach Inka Grings Arsenal’s Lia Walti, PSG-aanvaller Ramona Bachmann en Barcelona-aanvaller Ana-Maria Crnogorcevic tot haar beschikking in een lastige groep waarin ze zullen spelen tegen de Filipijnen, Noorwegen en gastland Nieuw-Zeeland.

Alisha-Lehmann

De 24-jarige, die als invaller in de tweede helft meespeelde in de 2-0 overwinning van Zwitserland op de Filipijnen op de openingsdag van het Wereldkampioenschap voor vrouwen, deed mee aan een fotoshoot voor het luxe lifestyle merk SWM.

Alisha-Lehmann

“Veel mensen zien alleen de sociale kant [van mijn leven, via Instagram] en eigenlijk niet hoe ik voetbal speel,” vertelde Alisha, toen haar werd gevraagd naar de negatieve reacties.

“Hierover ben ik soms teleurgesteld, want ik werk elke dag hard. Ik train elke dag en ik wil de beste speler zijn die ik kan zijn. Ze weten niet echt hoe ik speel. Ik zeg altijd: ‘Kijk alsjeblieft naar een wedstrijd’ – en dan zijn ze verrast.”

Alisha-Lehmann

Lehmann maakte ook duidelijk dat ze niet van plan is om haar uiterlijk te veranderen om respect van mensen te krijgen.

“De boodschap die ik aan mensen wil geven is dat je letterlijk kunt zijn wie je wilt en toch voetbal kunt spelen.

“Gebruik make-up of doe de dingen die je leuk vindt, verzorg je nagels, doe je wimpers, en speel toch voetbal. Het is geen keuze die je moet maken.”

Zwitserland heeft aan een punt tegen Nieuw-Zeeland genoeg om zich te kwalificeren voor de achtste finales van het Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal.