Waarom je een 15-inch MacBook Air moet kopen

Waarom je een 15-inch MacBook Air moet kopen

De nieuwste toevoeging aan de MacBook-line-up – is de MacBook Air 15. Het getal 15 duidt op het 15,3-inch LCD Liquid Retina-display van MacBook Air wat een lust voor het oog is. Het kan 1 miljard kleuren weergeven en heeft een tot 2x zo hoge resolutie als vergelijkbare pc-laptops.

Apple heeft de afgelopen twee kwartalen moeite gehad om zijn laptops te verkopen en rapporteerde de scherpste daling in de jaar-op-jaarverkoop in het afgelopen halfjaar. De 15-inch MacBook Air is Apple’s poging om zijn hegemonie op de laptopmarkt te herwinnen. Terwijl fabrikanten van Windows-laptops blijven experimenteren met innovatieve, zij het soms met twijfelachtige oplossingen, blijft Apple trouw aan de beproefde producten. Deze MacBook biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Net als bij eerdere Apple-apparaten krijg je betrouwbare softwareondersteuning waar Apple om bekend staat. Het is van het grootste belang om je apparaat up-to-date te houden, omdat dit helpt om de beveiliging van je apparaat en persoonlijke gegevens te waarborgen. Aangezien belangrijke software-updates enkele gigabytes aan data kunnen vereisen, zorg ervoor dat je internetverbinding dit aankan.

MacBook-Air-15

Waarom zou je een Macbook Air 15 willen hebben?

Laten we even eerlijk zijn. Deze laptop is niet baanbrekend en introduceert geen innovatief concept. Maar de Macbook doet uitstekend wat hij moet doen, namelijk een zeer goed gebouwd en draagbaar apparaat zijn met een groot en prachtig display. Ook zorgt de M2-chip voor betere en snellere prestaties.

Het belangrijkste verkoopargument van MacOS is het gebruiksgemak binnen het Apple-ecosysteem. Als je andere Apple-apparaten hebt, is dit een no-brainer. Het is moeilijk om dit soort integratie en gebruiksgemak te vinden op een willekeurige Windows-laptop op de markt.

Geschikt voor wie?

Deze MacBook Air is bedoeld voor de gewone consument die de laptop gebruikt voor normale productiviteitstaken en entertainment. Dat kan iedereen zijn die het nodig heeft voor school, persoonlijk gebruik, internet en downloaden of gematigde productiviteitstaken. Of je nu een student bent, een algemene gebruiker, een creatieve professional of een zakelijke gebruiker met een lichte werklast, deze macbook kan het aan.

Hardware

Het meest opvallende verschil tussen de 13-inch Air en de 15-inch Air is het schermformaat, de speakers en het gewicht. Hij weegt ongeveer 3,3 pond en het trackpad is ook groter. Dat geldt ook voor de batterijcapaciteit, maar de algehele uithoudingsvermogen is min of meer hetzelfde, aangezien de batterij een groter display van stroom voorziet. Het 15-inch model is met zijn 1,51 kg superlicht en maar net iets meer dan een centimeter dun.

Prestaties

De CPU is een 8-core M2-chip (tot wel 38 procent sneller dan de M1 chip.). Hij wordt gecombineerd met een 10-core GPU. De chip is behoorlijk krachtig en werkt goed samen met de GPU om prachtige beelden met een ultrasnelle verwerking te produceren. Aangezien er geen ventilator in de MacBook Air zit, kan hij een beetje warm worden bij een zware belasting over een langere periode, daarentegen is de macbook wel fluisterstil.

Batterijduur

Hoewel Apple adverteert met een batterijduur tot 18 uur, kun je verwachten dat dit iets minder is. De exacte gebruiksduur van het scherm varieert afhankelijk van het gebruik. Dit is echter een van de best presterende laptops met een lang uithoudingsvermogen. De meeste Windows-laptops komen hier niet eens bij in de buurt.

Conclusie

De MacBook Air 15 is een welkome aanvulling op de MacBook-line-up als je het prijskaartje kunt verteren. Je zou misschien beter kunnen kiezen voor de 8 GB met 512 GB opslag als je van plan bent het apparaat meerdere jaren te gebruiken. Het is een krachtige laptop in een dunne en draagbare behuizing die perfect geschikt voor 80% van de gebruikers. Of het nu voor studie, kantoorwerk of dagelijkse taken is, de MacBook Air blijft de beste keuze. Alleen als je zware professionele toepassingen nodig hebt, zou je kunnen overwegen om een MacBook Pro aan te schaffen..


bestrefurbishedmacbook