Brigitte Bardot serie op Netflix

Brigitte Bardot serie op Netflix

Nadat de miniserie Bardot op France 2 is uitgezonden, is deze nu ook te zien op Netflix. Bardot, richt zich vooral op de jeugd en het begin van de carriere van Brigitte Bardot.

Bardot, bestaat uit zes afleveringen over het leven van Brigitte Bardot, het sexsymbool en populaire actrice van de jaren 50 tot 70. Sinds 23 augustus is de serie beschikbaar in de Netflix-catalogus. De serie belicht haar successen, tegenslagen, liefdesaffaires, uitbarstingen en ook haar grootste rollen.

Een daarvan is die van Dominique Marceau in La Vérité, een film uit 1960. Regisseur Henry-George Clouzot koos ervoor om Brigitte Bardot te casten voor de rol van een vrouw die terechtstaat voor de moord op haar ex-partner, geïnspireerd op de zaak van Pauline Dubuisson. De filmmaker stond bekend om zijn strenge en veeleisende aanpak, zelfs bereid om het leven van de actrice te riskeren voor de geloofwaardigheid van een scène.

Henry-George Clouzot drogeerde Brigitte Bardot zonder haar medeweten voor een zelfmoordscène

Voor een zelfmoordscène raadde Henry-George Clouzot Brigitte Bardot aan om een glas water met aspirine te drinken, zodat ze zo natuurlijk mogelijk in slaap zou vallen voor de camera. Wat hij echter vergat te vermelden, was dat hij in plaats van aspirine slaappillen had gebruikt, en haar ook whisky liet drinken. Dit leidde tot grote schrik op de set, omdat het 72 uur duurde voordat Brigitte Bardot eindelijk ontwaakte…

Henry-George Clouzot had zijn eigen methoden, maar Bardot was niet afgeschrikt. Ze vertelde aan de INA dat hij “absoluut niet de tiran was waarvoor men hem hield”. “Integendeel, ik kan heel goed met hem opschieten, wat betreft het filmen is het geweldig”, voegde ze eraan toe.

Wat vindt Brigitte Bardot van de serie over haar leven?

Toen de release van Bardot op France 2 werd aangekondigd, liet de 88-jarige actrice weten dat ze niet op de hoogte was van dit project, en dat op haar eigen kenmerkende tactvolle en zachte manier: “Ik weet niet eens van dit ding af! […] Maar het kan me niets schelen: het enige dat telt is mijn echte leven met mij erin. Niet van die stomme biopics.”

Hoewel Bardot misschien niet de beste biografische film ooit is, is het zeker een kijkje waard.