De eerste foto’s van Masters of the Air

De eerste foto’s van Masters of the Air

Apple’s langverwachte, actievolle miniserie “Masters of the Air” van Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman gaat wereldwijd in première op vrijdag 26 januari 2024 Apple TV+ heeft de eerste foto’s vrijgegeven van dt Tweede Wereldoorlog-drama met in de hoofdrol Academy Award genomineerde Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann en Academy Award genomineerde Barry Keoghan, gebaseerd op het boek van Donald L. Miller.

De miniserie zal negen bevatten. Het herenigt het bekroonde team van Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman, die ook “Band of Brothers” en “The Pacific” produceerden. “Masters of the Air” is een actievol drama dat het waargebeurde verhaal volgt van een Amerikaanse bommengroep in de Tweede Wereldoorlog. De serie gaat in première op Apple TV+ met twee afleveringen, gevolgd door elke vrijdag een nieuwe aflevering tot 15 maart 2024.

“‘Masters of the Air’ is een eerbetoon aan de dappere mannen van de 8th Air Force, die door hun moed en broederschap hielpen Nazi-Duitsland te verslaan in de Tweede Wereldoorlog,” zei uitvoerend producent Gary Goetzman. “Tom en Steven wilden altijd al cinematografisch visualiseren wat onze auteur Don Miller heeft genoemd, deze ‘unieke gebeurtenis in de geschiedenis van de oorlogvoering’. We zijn verheugd dat Apple TV+ ons de kans heeft gegeven om de inspanningen van zoveel getalenteerde mensen, voor en achter de camera, te combineren om dit belangrijke verhaal te vertellen.”

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller en geschreven door John Orloff, volgt “Masters of the Air” de mannen van de 100th Bomb Group (de “Bloody Hundredth”) terwijl ze gevaarlijke bombardementen uitvoeren boven Nazi-Duitsland en worstelen met de ijzige omstandigheden, zuurstoftekort en pure terreur van gevechten op 25.000 voet hoogte.

Het portretteert de psychologische en emotionele prijs die deze jonge mannen betaalden terwijl ze hielpen de verschrikkingen van Hitlers Derde Rijk te vernietigen. Sommigen werden neergeschoten en gevangengenomen; sommigen raakten gewond of werden gedood. En sommigen hadden het geluk om naar huis terug te keren. Ongeacht het individuele lot, eiste het een tol van hen allen.

De serie varieert van locaties van de idyllische velden en dorpen van Zuidoost-Engeland, tot de harde ontberingen van een Duits krijgsgevangenenkamp, en toont een unieke en cruciale tijd in de wereldgeschiedenis. “Masters of the Air” is zowel qua schaal als reikwijdte enorm en een echte cinematografische prestatie.

Masters-of-the-Air

“Masters of the Air”, afkomstig van Apple Studios, wordt uitvoerend geproduceerd door Spielberg via Amblin Television, en Hanks en Goetzman voor Playtone. Darryl Frank en Justin Falvey van Amblin Television co-produceren samen met Playtone’s Steven Shareshian. Naast het schrijven, co-produceert Orloff ook. Graham Yost dient ook als co-uitvoerend producent.

De eerste trailer van Masters of the Air